جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 5598 15:36 1393/07/06
آشنا: به حل مساله هسته اي بسيار نزديک هستيم

آشنا: به حل مساله هسته اي بسيار نزديک هستيم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
آشنا: به حل مساله هسته اي بسيار نزديک هستيم

آشنا: به حل مساله هسته اي بسيار نزديک هستيم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مشاور فرهنگي رييس جمهوري با بيان اين که هر تلاش ديپلماتيک براي حل مساله هسته اي ايران بايد پيگيري شود، اظهار داشت که اگرچه در مذاکرات نيويورک پيشرفتي حاصل نشد اما همه اعلام کردند که به حل مساله بسيار نزديک هستيم.


 "حسام الدين آشنا" روز يکشنبه در گفت و گو با ايرنا در تشريح دستاوردهاي سفر رييس جمهوري اسلامي ايران به نيويورک اظهارداشت: در گذشته سخنان مقامات کشورهاي غربي اين بود که همه چگونه عليه ايران متحد شوند اما اکنون مي گويند چگونه به ايران کمک کنيم.
وي با بيان اين که همه براي حل مساله هسته اي ايران همدلي دارند، خاطرنشان کرد: در ديدارهاي رييس جمهوري همدلي براي حل مساله هسته اي ايران مشاهده شد.
مشاور فرهنگي رييس جمهوري ادامه داد: در نيويورک در زمينه مساله هسته اي ايران طبيعتا پيشرفتي حاصل نشد نه در مذاکرات وزراي خارجه و نه مذاکرات سران، اما اتفاق مهمي در زمينه هسته اي در نيويورک رخ داد، همه آمدند، فهميدند و اعلام کردند که ما به حل مساله بسيار نزديک هستيم و اين اميدواري در همگان مشاهده شد.
آشنا تصريح کرد: از سوي ديگر همه اين نگراني را ابراز کردند که اگر نتوانيم اين فرصت تاريخي را به دست آوريم يا اين فرصت تاريخي را حفظ کنيم، بديل و جايگزين اين توافق معلوم نيست چيز خوبي باشد، حتي در ملاقات ديويد کامرون نخست وزير انگليس هم اين موضوع به صراحت بيان شد.
وي افزود: در ديدارهاي مقامات فرانسه، آلمان و ساير کشورها با رييس جمهوري اسلامي ايران نيز رويکرد حل مساله بيشتر از رويکرد سخت گيرانه وجزيي نگرانه اي بود که در گذشته وجود داشت.
مشاور فرهنگي رييس جمهوري تاکيد کرد: هر تلاش ديپلماتيکي که به سمت حل مساله هسته اي ايران برود و به حل آن کمک کند بايد پيگيري شود.
آشنا با بيان اين که اجلاس ساليانه مجمع عمومي سازمان ملل براي همه کشورها دو ويژگي دارد، گفت: نخست اين که مواضع کشور خود را مطرح کنند و مواضع ساير کشورها را نيز بشنوند و همچنين ملاقات هاي دوجانبه را ترتيب دهند، چرا که بسياري از سران کشورها آنجا حضور دارند و مي توان در زمان صرفه جويي کرد و به جاي مسافرت هاي طولاني، در يک مسافرت چندين ملاقات انجام داد.
وي با يادآوري اين که اين دو نکته در مورد ايران نيز مصداق دارد، تصريح کرد: البته نکته سومي هم در مورد کشور ما وجود دارد و آن پرونده اي ساختگي در موضوع هسته اي است که بايد حل شود.
وي تاکيد کرد: بنابراين هر تلاش ديپلماتيکي که به سمت حل مساله برود و به حل آن کمک کند، بايد پيگيري شود. دکتر روحاني نيز با اين ديد سه گانه وارد نيويورک شد و در هر سه زمينه تلاش کرد تا گامي به پيش بردارد.
مشاور فرهنگي رييس جمهوري به سخنراني رييس جمهوري و همچنين مصاحبه هاي دکتر روحاني در نيويورک اشاره کرد و افزود: بازتاب هايي که سه مصاحبه و سخنراني رييس جمهوري در شصت و نهمين نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل در رسانه هاي آمريکايي داشت و در ديدارهاي حجت الاسلام روحاني نيز مشاهده شد، مثبت بود.
آشنا، ديدگاه مثبت نسبت به سخنان و ديدارهاي رييس جمهوري را شامل دو مورد دانست و خاطرنشان کرد: نخست احساس احترامي است که درمورد ايران به وجود آمده و ايران هراسي به ايران دوستي و به تعبيري به تلاش براي حل مساله ايران توسط همگان تبديل شده است.
وي ادامه داد: اين موضوع بسيار مهم است، در گذشته سخنان مقامات کشورها اين بود که همه چگونه عليه ايران متحد شوند اما اکنون مي گويند چگونه به ايران کمک کنيم.
رييس مرکز بررسي هاي استراتژيک نهاد رياست جمهوري همچنين گفت: رييس جمهوري در سخنراني در شصت و نهمين مجمع عمومي سازمان ملل ديدگاه جمهوري اسلامي ايران را بيان کرد و هم مطالب خاصي را براي افکار عمومي آمريکا و افکار تخصصي اين کشور يعني انديشکده ها، فعالان اقتصادي و نخبگاني آمريکايي که به ويژه روي مساله ايران متمرکز هستند، ارايه کرد.
آشنا با يادآوري اين که رييس جمهوري سه مصاحبه اساسي با مردم آمريکا انجام داد، اظهار داشت: يکي از اين مصاحبه ها در تهران با شبکه ان بي سي، دو مصاحبه ديگر نيز با چارلي رز مجري شبکه پي بي اس و کريستين امان پور مجري سي ان ان بود.
وي در پاسخ به اين سوال که تفاوت اين سفر با گذشته چه بود؟، گفت: تفاوت اين بود که دکتر روحاني تلاش کرد، سخناني بگويد که شنيده شود نه صحبتي که فقط گفته شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |