پنج شنبه 30 فروردین، 1403

کدخبر: 5377 15:49 1393/06/30
آخرين اظهارات مرحوم دعاگو، روي تخت بيمارستان: تريبون نماز جمعه را تندروها از آقاي هاشمي گرفتند

آخرين اظهارات مرحوم دعاگو، روي تخت بيمارستان: تريبون نماز جمعه را تندروها از آقاي هاشمي گرفتند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
آخرين اظهارات مرحوم دعاگو، روي تخت بيمارستان: تريبون نماز جمعه را تندروها از آقاي هاشمي گرفتند

آخرين اظهارات مرحوم دعاگو، روي تخت بيمارستان: تريبون نماز جمعه را تندروها از آقاي هاشمي گرفتند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

آخرين گفت‌وگوي مطبوعاتي با محسن دعاگو، ‌امام‌جمعه شميرانات، در طبقه سوم بيمارستان خاتم‌الانبيا(ص) انجام شد. براي مصاحبه‌اي تلفني با او تماس گرفتيم که متوجه شديم حدود دو هفته است در بيمارستان بستري است.

اين گفت‌وگو در چهارشنبه هفته گذشته هنگام عيادت از امام‌جمعه شميران صورت گرفته است. مصاحبه فرهيختگان با امام‌جمعه فقيد شميرانات را با شرح حال و بيماري او شروع کرديم و با ارزيابي وي در مورد وضع تريبون‌هاي عمومي ادامه داديم و با تحليل او از وعده‌هاي انتخاباتي رئيس‌جمهوري به پايان برديم. دعاگو در آخرين مصاحبه مطبوعاتي‌اش دغدغه‌هاي خود را درباره زاويه داشتن آنچه در برخي از تريبون‌هاي عمومي و رسمي کشور بيان مي‌شود با مصالح ملي مطرح کرد. ساز وکار امام جمعه فقيد شميرانات براي وحدت کشور بسيار ساده بود: منصف باشيم و خدا را در نظر بگيريم.
 به چه علت بستري شديد؟
عفونت پاي راست در اثر ديابت و گرفتگي عروق. در طول درمان چون ماده آنژيوگرافي براي کليه مضر است، اين بخش نيز دچار مشکل شد و اکنون در حال درمان کليه‌ام هستم.
با اين حساب در نمازجمعه هم حاضر نشديد؟
بله، حضور نداشتم.
به مسائل روز بپردازيم. يک سال از روي کار آمدن دولت روحاني مي‌گذرد، بسياري بر موفقيت حداکثري دولت در حوزه‌هاي مختلف به‌ويژه اقتصادي و سياست خارجي اذعان مي‌کنند و افزون بر اين دولت حمايت مقام معظم رهبري را هم به همراه دارد؛ از نگاه شما تريبون‌هاي عمومي اعم از صداوسيما تريبون‌هاي جمعه و... همراهي لازم را با دولت در اين مدت نشان داده‌اند؟
خير؛ نشان نداده‌اند. معتقدم اين تريبون‌ها با نظر مقام‌معظم رهبري و عملکرد دولت همراه نبوده‌اند. فاصله زيادي وجود دارد ميان آنچه دولت انجام مي‌دهد و آنچه از اين تريبون‌ها بازگو مي‌شود و انعکاس مي‌يابد.
اين فاصله را ناشي از چه مي‌دانيد؟
اين فاصله را ناشي از بي‌توجهي و عشق برخي از افراد به ساختار دولت قبلي مي‌دانم. به نظرم وفاداري‌شان به جريان انحرافي موجب شده است واقعيت‌ها را نبينند و منصفانه برخورد نکنند.
فاصله تريبون‌هاي عمومي با واقعيت موجود کشور مختص روي کار آمدن دولت اعتدال است يا در دولت قبل هم جريان داشت؟
در دولت گذشته هم همراهي با جريان انحراف سازمان‌يافته بود و با واقعيت هم همراه نبود.
چه چيزي مانع بازتاب حقايق از تريبون‌ها مي‌شود؟
مشکل‌تراشي‌هاي جريان انحرافي و تلاش عمومي آن براي ناکام‌سازي دولت فعلي.
ايجاد انسجام و وحدت در اين تريبون‌ها چگونه امکان‌پذير است؟
بايد منصف باشند.
چطور مي‌شود سازوکار آن را فراهم کرد؟
بايد خدا را در نظر بگيرند، منافع و مصالح ملي را در نظر بگيرند و تابع مقام معظم رهبري باشند.
اساسا تريبون‌هاي عمومي بايد جاي طرح چه مسائلي باشد؟
از تريبون‌هاي عمومي بايد مطالبي مطرح شود که براي ملت مفيد است. تريبون‌هاي عمومي بايد فراجناحي باشند. به مصالح ملي بينديشند. از مصالح گروهي فاصله بگيرند. افکار عمومي معصوم نيست. افرادي که با افکار عمومي سروکار دارند، بايد منافع و مصالح ملي را در نظر گرفته و از جناح‌گرايي فاصله بگيرند.
انحراف اين تريبون‌ها از واقعيات روز کشور چه آسيب‌هايي به همراه دارد؟
به هر حال در خط سياسي مردم انحراف ايجاد مي‌کند. فضاي عمومي را آشفته مي‌کند و به جاي عزت و سعادت، ذلت به همراه مي‌آورد.

در مقاطعي شاهد حذف برخي چهره‌ها و شخصيت‌ها از تريبون‌هاي عمومي هستيم يا اينکه به‌گونه‌اي فضاسازي مي‌شود که برخي ترجيح مي‌دهند در تريبون‌هاي عمومي حضور پيدا نکنند، مانند آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني که چند سال است از ايراد خطبه‌هاي نمازجمعه کناره‌گيري ‌کرده است؛ اين دست برخوردهاي حذفي را ناشي از چه مي‌دانيد؟ آيا طبق آنچه اعلام کردند اين حذف ناشي از تندروي آقاي هاشمي است؟
تريبون نمازجمعه را تندروها از آقاي هاشمي گرفتند نه سخنان تند ايشان. هر زمان که ايشان به نمازجمعه بازگردند براي کشور مفيد است. ايشان بايد خودشان شرايط را مساعد ببينند تا به نمازجمعه بازگردند. کسي نيست که به ايشان اجازه ندهد.
با توجه به اينکه واقعيات در مورد عملکرد دولت روحاني از تريبون‌هاي عمومي منعکس نمي‌شود، شما عملکرد يک ساله دولت روحاني را چطور مي‌بينيد؟
من به دولت آقاي روحاني در بحث يارانه‌ها و سبد کالا انتقاد دارم؛ اما عملکرد ايشان را در مجموع در حوزه‌هاي ديگر مثبت مي‌دانم.
فکر مي‌کنيد به چند درصد از شعارهاي انتخاباتي خود عمل کرده‌اند؟
آقاي روحاني به همه شعارهاي انتخاباتي خود پايبند است.
زمانبر شدن تحقق برخي از شعارها، پايگاه اجتماعي ايشان را متزلزل نمي‌کند؟
کمي طبيعي است، به هر حال اتفاقاتي مي‌افتد که ايشان نمي‌تواند به همه تعهدات خود عمل کند، چون مهار تندروها دست ايشان نيست. تندروها مانع فعاليت دولت هستند و تا مي‌خواهد اقدامي صورت بگيرد، فضا را به هم مي‌ريزند. ان‌شاءالله اين هم درست مي‌شود.

از جمله مواردي که برخي راي‌دهندگان به آقاي روحاني معترض به ايشان هستند، عدم گشايش محسوس در فضاي سياسي اجتماعي است؛ شما چه ارزيابي‌اي در اين زمينه داريد؟
آقاي روحاني اگر بتواند گفتمان سياسي‌اي را که در خارج از کشور دارد، با مخالفان داخل هم سازماندهي کند، بسيار کار خوبي است. اين امر براي نظام هم مفيد خواهد بود. ما بايد همان‌گونه که با 1+5 وارد مذاکره شديم با اينها (مخالفان دولت) هم صحبت کنيم. معتقدم نمي‌توان گفت هر کسي که از دولت انتقاد مي‌کند، در مقابل دولت است. مي‌توان گفت دولت بايد راه انتقاد را باز کند و اجازه انتقاد به مخالفان بدهد. آقاي روحاني مطرح کردند که انتقاد کنيد و براي انتقاد دعوت کردند؛ اما سازوکار انتقاد مخالفان را طراحي نکردند. بايد يک سازوکاري طراحي شود. آقاي روحاني بايد براي مخالفان تريبون بسازد، تريبون طراحي کند تا در آن تريبون‌ها انتقاد کنند و به انتقادها پاسخ داده شود.
سبک مناظره‌ها مدنظر شماست؟
مي‌تواند گفت‌و‌گو، مناظره يا روش‌هاي ديگر باشد. من معتقدم از مخالفان نبايد نظري بدون جواب باقي بماند. بايد نظرات مخالفان شنيده و جواب منطقي داده شود. معتقدم يک حماسه ايجاد تريبون‌هاي نقد و تحليل خيلي از مخالفان را هم جذب آقاي روحاني مي‌کند. حکومت همه امکانات را براي بازتاب نظرات مخالفان دارد. حکومت مي‌تواند تريبون‌ها را در اختيار مخالفان قرار دهد و به صورت منطقي نظر آنها را مطرح کند. چگونه چند ساعت مي‌نشينند در برابر نمايندگان 1+5 نظرات آنها را در سياست خارجي دريافت مي‌کنند، اين کار را در داخل هم انجام دهند. ديگر مخالفت‌هاي داخلي بدتر از اينکه غرب با ما دارد که نيست؛ مخالفت‌ها بدتر از اين نيست، دشمني‌ها بدتر از اين نيست.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |