سه شنبه 04 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 62823 11:02 1396/03/31
فعلا خبری از ادغام موسسه اعتباری ملل نیست

فعلا خبری از ادغام موسسه اعتباری ملل نیست

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
فعلا خبری از ادغام موسسه اعتباری ملل نیست

فعلا خبری از ادغام موسسه اعتباری ملل نیست

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری آنا نوشت: این روزها اخبار ادغام موسسات اعتباری مختلف همانند ثامن داغ است و به نظر می‌رسد موسسات اعتباری با رویکرد جدید بانک مرکزی در راستای ساماندهی بازار بانکی برای این امر پیش قدم شده‌اند. حالا زمزمه‌هایی از ادغام دو موسسه اعتباری ملل و آرمان به گوش می‌رسد که البته مدیرعامل موسسه اعتباری ملل می‌گوید فعلا خبری از ادغام نیست.

هفته اخیر حواشی ادغام موسسه اعتباری ثامن و کوثر بسیار داغ بود و خبرهایی ضد و نقیض از ورشکستگی ثامن به گوش می‌رسید. این امر موجب نگرانی و هجوم سپرده‌گذاران این موسسه اعتباری به شعب شد که با ورود بانک مرکزی به این ماجرا و دادن اطمینان به مردم برای اینکه ثامن مشکل ورشکستگی ندارد، آرامش تا حدودی به فضا بازگشت.

فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرد که ثامن در شرف ادغام و تبدیل به بانک و یا دریافت مجوز است در هر دو صورت هیچ مشکلی برای سپرده‌گذاران آن پیش نخواهد آمد.

همزمان با مطرح شدن بحث ادغام دو موسسه اعتباری ثامن و کوثر خبرهایی نیز از پیوستن بانک‌های تجارت و صادرات به هم به گوش می‌رسد. بانک مرکزی به دنبال انتقادهای وارده برای تعدد بانک‌ها و موسسات اعتباری طرحی را در جهت ساماندهی آنها در دست بررسی دارد که بر اساس آن بانک‌ها و موسسات اعتباری با هم ادغام و بانک‌های بزرگتر شکل می‌گیرند. البته ممکن است که برخی موسسات و بانک‌ها هم منحل شوند اما اینکه کدام بانک و موسسه ادغام و کدام منحل خواهد شد، فعلا مشخص نیست. علاوه بر این موضوع ساماندهی موسسات اعتباری در برنامه پنجم توسعه نیز تکلیف شده است و به نظر می‌رسد که این امر جدیت بانک مرکزی را برای سامان بخشیدن به نظام بانکی بیش‌تر کند.

از طرفی این روزها علاوه بر موسسات و بانک‌های مذکور خبرهایی نیز مبنی بر ادغام دو موسسه اعتباری ملل و آرمان به گوش می‌رسد. ملل دارای مجوز بانک مرکزی و یکی از ۵ موسسه اعتباری تحت نظارت این بانک است. در مقابل موسسه اعتباری آرمان همان موسسه اعتباری پرحاشیه کاسپین است که حتی با دریافت مجوز از بانک مرکزی مسیر پر پیچ و خمی را برای حل مشکل سپرده‌گذاران خود طی کرد.

پیش از اینکه کاسپین شکل گیرد تحت عنوان آرمان فعالیت می‌کرد و یکی از شروط شورای پول و اعتبار برای اعطای مجوز به این موسسه اعتباری، تغییر نام موسسه به کاسپین بود. از طرفی موسسه اعتباری کاسپین متشکل از ۸ تعاونی غیرمجاز فرشتگان، امید جلین، بدر توس، پیوند، الزهرا، حسنات، دامداران و کشاورزان کرمانشاه، دامداران و کشاورزان مازندران بود که به‌صورت غیرمجاز فعالیت می‌کردند.

هرچند تعیین تکلیف سپرده‌های مردم با ادغام این ۸ موسسه اعتباری تحت عنوان آرمان و سپس با دریافت مجوز بانک مرکزی و تغییر نام به کاسپین در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت اما با این حال هنوز هم برخی از سپرده‌گذاران به وجوه خود نرسیده‌اند.

بر اساس اطلاعات بانک مرکزی، تاکنون در پرونده تعاونی کاسپین به سپرده ۶۲ هزار نفر رسیدگی شده است.

آن گونه که فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی در این باره اظهار کرده تعاونی فرشتگان ۵۰۰ هزار نفر سپرده گذار دارد و ۵۰ هزار نفر هم حساب هایشان مسدود شده و مجموع سپرده ها از ابتدای زمان افتتاح حساب تا اردیبهشت ماه ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است. در بررسی تخلفات سهام داران ۲ مدیر آن از ۲۸ آبان ۹۵ در زندان به سر می برند و مجموع دارایی‌های این افراد به صورت وجوه نقدی، اموال منقول و غیر منقول به دستگاه قضایی معرفی و حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان ارزش ساختمان های این موسسه ارزیابی شده است. همچنین ۳۰ فقره ملک شخصی در تهران و خودروهای لوکس نیز شناسایی شده است.

به گفته حیدری، دارایی‌های شناسایی شده حدود ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است و اگر کسری در پرداخت ها به سپرده گزاران به وجود بیاید سهام داران باید پاسخگو باشند و اکنون تسویه سپرده‌گذاران زیر ۲۰ میلیون تومان سپرده آغاز شده است که حدود ۴۰۰ هزار نفر هستند.

در این راستا در حالی که تعیین تکلیف سپرده‌گذاران کاسپین در جریان است، خبر ادغام آن با موسسه اعتباری ملل به گوش می‌رسد. ادغامی که شاید چندان هم با دیدگاه کارشناسان بانکی منطقی نباشد چرا که ممکن است این موسسه اعتباری ورشکسته و هر موسسه دیگری که در آن ادغام ‌می‌شود را هم دچار مشکل کند.

البته مدیرعامل موسسه اعتباری ملل می‌گوید که این روزها گمانه‌زنی‌ها در فضای مجازی زیاد است و تا این لحظه هیچ‌گونه تصمیمی درباره این ادغام گرفته نشده است.

امین جوادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با تاکید بر اینکه بانک مرکزی متولی بازار بانکی در کشور است، اظهار کرد؛ اگر این نهاد ناظر و سیاست‌گذار صلاح بداند که یک بنگاه دارای چارچوب کاری منسجم، بنگاه دیگری را کمک کند یقینا باید تابع تصمیمات بود.

وی تصریح کرد: نمی‌دانم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد اما تا کنون دستورالعمل و تصمیمی برای ادغام آرمان با ملل اعلام نشده است.

جوادی بیان کرد: همان‌طور که روزی چند موسسه اعتباری بر حسب دستور بانک مرکزی با هم ادغام شدند، ممکن است روزی این بانک نیز باب مذاکره را باز کند و آرمان و ملل با هم ادغام شوند اما فعلا خبری در این باره نیست و بانک مرکزی تا به امروز هیچ تکلیفی در این باره مشخص نکرده است.

گرچه تا کنون بانک مرکزی رویکرد دقیقی را درباره ادغام ملل و آرمان نشان نداده اما با توجه به تصمیم این بانک برای ساماندهی موسسات اعتباری و بانک‌ها و قوت گرفتن زمزمه‌های ادغام این دو موسسه اعتباری، این امر چندان هم دور از ذهن به نظر نمی‌رسد.

نکته مهم و اساسی در این باره این است که آیا ادغام موسسات اعتباری ورشکسته می‌تواند مشکل سپرده‌گذاران آن را حل کند یا موسسه دوم نیز در دریای این بدهی‌ها و معضلات غرق خواهد شد؟

سهیلا گلی‌زاده



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |