پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 57028 19:02 1396/01/14
۹۵ ؛ سال بی رونق مسکن

۹۵ ؛ سال بی رونق مسکن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
۹۵ ؛ سال بی رونق مسکن

۹۵ ؛ سال بی رونق مسکن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

بانک مرکزی تحولات یک ساله بازار مسکن را روایت کرد

گروه امورزیربنایی-میانگین قیمت یک متر واحد مسکونی در تهران ۴ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان برآورد شده است. به گزارش جهان اقتصاد، بررسی تحولات بازار معاملات مسکن درسال ۹۵ نشان می دهد که در این سال، تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به ۱۶۲٫۱ هزار واحد مسکونی رسید که در مقایسه با سال ۹۴ برابر ۵٫۴ درصد افزایش داشته است. اداره بررسی ها و سیاست های اقتصادی بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در اسفند ماه سال ۹۵ که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، نشان می دهد در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی در شهر تهران ۴۳٫۹ میلیون ریال بوده است که نسبت به سال قبل از آن ۵٫۴ درصد افزایش نشان می دهد. بر این اساس در اسفند ماه سال ۱۳۹۵ حجم معاملات واحدهای مسکونی و متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران به ترتیب به ۱۲٫۲ هزار فقره و ۴۵٫۷ میلیون ریال رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل (۹۴) به ترتیب ۶٫۴ درصد کاهش و ۵٫۲ درصد افزایش نشان می دهد.

بازار مسکن در اسفند ماه ۹۵

در اسفند ماه پارسال تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به ۱۲٫۲ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲۱٫۶ درصد و ۶٫۴ درصد کاهش نشان می دهد. در این ماه متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۴۵٫۷ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به میزان ۱٫۵ و ۵٫۲ درصد افزایش نشان می دهد.

 حجم معاملات مسکن در اسفند

در اسفند ماه پارسال تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به ۱۲ هزار و ۲۴۷ واحد مسکونی که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۶٫۴ درصد کاهش نشان می دهد. بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در اسفند ماه حاکی از آن است که واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۵۱٫۱ درصد بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده اند. این سهم در مقایسه با اسفندماه سال قبل از آن کاهش یافته و به طور عموم به سهم واحدهای با قدمت بیش از ۱۵ سال افزوده شده است. توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران نیز در اسفند ماه گذشته حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران منطقه ۵ با سهم ۱۵٫۵ درصدی از کل معاملات بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۴ و ۲ به ترتیب با ۱۱٫۱ درصد و ۱۰٫۵ درصد در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

تحولات قیمت مسکن

در این ماه متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۴۵٫۷ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱٫۵ درصد و ۵٫۲ درصد افزایش نشان می دهد. بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه ۶ (معادل ۸٫۶ درصد) و بیشترین کاهش متوسط قیمت به منطقه ۱ (معادل ۱٫۷ درصد) تعلق دارد. در اسفند ماه ۹۵ از میانه مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده معال ۹۸٫۲ میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن با ۲۱٫۷ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

دامنه قیمتی پرطرفدار

توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب قیمت یک مترمربع بنا در اسفند ماه سال ۹۵ حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی ۳۰ تا ۳۵ میلیون ریال به ازای هر مترمربع بنا با سهم ۱۱٫۷ درصد، بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده و دامنه های قیمتی ۲۵ تا ۳۰ میلیون ریال و ۳۵ تا ۴۰ میلیون ریال به ترتیب با سهم های ۱۱٫۲ درصد و ۹٫۹ درصد در رتبه های بعدی قرار گرفته اند. متراژهای پر طرفدار توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در اسفند ماه ۹۵ نشان می دهد بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحدهای مسکونی با زیربنای ۶۰ تا ۷۰ مترمربع معادل ۱۴٫۳ درصد اختصاص داشت و واحدهای دارای زیربنای ۷۰ تا ۸۰ و نیز ۸۰ تا ۹۰ متر مربع باه ترتیب با سهم های ۱۳ درصدی و ۱۱٫۷ درصدی در رتبه های بعدی قرار دارند.

تحولات اجاره بهای مسکن

در اسفند ماه شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۱٫۳ درصد و ۹٫۴ درصد رشد نشان می دهد. ماهیت قراردادهای اجاره مسکن که اغلب یک ساله تنظیم می شوند و نیز اثرپذیری شاخص اجاره بهای مسکن از سیاست های کنترل و مهار تورم سبب تغییر متناسب اجاره بها با تحولات نرخ تورم در کشور شده است.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |