جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 76003 18:32 1396/10/17
چالش وزارت کشاورزی برای جبران درآمدهای حذف شده در بودجه

چالش وزارت کشاورزی برای جبران درآمدهای حذف شده در بودجه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
چالش وزارت کشاورزی برای جبران درآمدهای حذف شده در بودجه

چالش وزارت کشاورزی برای جبران درآمدهای حذف شده در بودجه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

دغدغه بخش خصوصی نسبت به وضعیت تولید و بازار کشاورزی سال ۹۷

گروه تولید-اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران طی نشستی به نقد لایحه بودجه سال ۹۷ پرداختند و وضعیت دخل و خرج یک سال مالی کشور در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی را بررسی کردند. در این نشست، احمدعلی کیخا عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس نیز حضور داشت و توصیه‌هایی برای برخورداری بهتر بخش خصوصی از بودجه سال آینده، به فعالان اقتصادی ارائه کرد. به گزارش جهان اقتصاد؛ در دهمین نشست اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران، هم‌چنین گزارشی از آخرین وضعیت صنعت و بازار تخم‌مرغ در کشور از سوی مهدی معصومی اصفهانی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و مدیرعامل شرکت تلاونگ ارائه شد. وی در تشریح وضعیت این صنعت، این هشدار را داد که آنفلوآنزای مرغی در کشور بومی شده است و اگر برای ایمن‌سازی واحدهای مرغداری در سطح ملی چاره‌اندیشی نشود، بازار تخم‌مرغ کشور سال آینده نیز با چالش کمبود این محصول مواجه خواهد شد. در ابتدای این نشست، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران کلیات بودجه سال ۹۷ را نشانه دوری از تدبیر در تدوین بودجه دانست و گفت: بندهایی در این بودجه گنجانده شده است که با وجود عدم برخورداری از درآمدزایی بالا برای دولت، در اذهان عمومی حساسیت‌هایی را ایجاد کرده است و نقاط مثبت بودجه را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است.

** کاهش درآمد وزارت جهاد کشاورزی در لایحه بودجه

کاوه زرگران، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران افزود: بر اساس لایحه بودجه ۹۷، وزارت جهاد کشاورزی معادل ۴۵۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی در بخش‌های مختلف درآمد کسب می‌کند که عمده آن مربوط به طرح‌های منابع طبیعی، مابه‌التفاوت کالاهای وارداتی کشاورزی، عوارض واردات میوه، سبزیجات و سموم کشاورزی است. کاوه زرگران با استناد به کاهش چشمگیر درآمد این وزارتخانه از محل اخذ عوارض و مابه‌التفاوت واردات انواع محصولات کشاورزی در لایحه بودجه سال ۹۷ کشور، افزود: در لایحه بودجه سال ۹۶، بیش از ۱۰۸۵ میلیارد تومان درآمد برای وزارت جهاد کشاورزی از محل اخذ عوارض، تعرفه و مابه‌التفاوت واردات انواع محصولات کشاورزی پیش‌بینی شده بود که این میزان در سال ۱۳۹۷ به ۲۲۰ میلیارد تومان کاهش یافته است. از این رو، این نگرانی احساس می‌شود که سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای سال آینده چیست و آیا قرار است که برای جبران درآمدهای این وزارتخانه، از طرق غیرمدون عوارض مختلف کسب شود؟ وی سپس به ردیف یارانه گندم و نان در لایحه بودجه سال ۹۷ کشور اشاره کرد و گفت: در این لایحه، ۵۰ هزار میلیارد ریال در ردیف‌های مختلف برای خرید تضمینی گندم پیش‌بینی شده که ۳۳ هزار میلیارد ریال آن از محل درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه‌ها و ۱۷ هزار میلیارد ریال از ردیف‌های عمومی پیش‌بینی شده است. این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، افزود: این رقم در حالی در بودجه پیش‌بینی شده است که اگر با فرض اینکه دولت حداقل ۸ میلیون تن گندم را برای تامین نیاز داخلی کشور در ۹۷ از کشاورزان به قرار کیلویی حداقل ۱۴۰۰ تومان خریداری کند، باید حداقل بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم در نظر بگیرد. به گفته زرگران، در لایحه بودجه سال ۹۷ کشور پیش‌بینی شده ۹۷ هزار میلیارد ریال اوراق اسناد خزانه اسلامی به فروش رود تا بخشی از آن صرف خرید تضمینی شود. این در حالی است که در سال ۹۶ بیش از ۱۱۴ هزار میلیارد ریال از کشاورزان گندم خریداری شده که ۶۰ هزار میلیارد ریال آن از محل اعتبارات بودجه تخصیص یافت و ۳۳ هزار میلیارد ریال مستقیم از خزانه‌داری کل کشور تامین شده است. حسن فروزان‌فرد دیگر عضو هیات نمایندگان و کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران نیز در سخنانی، خواستار تشکیل کمیته کاری ویژه در اتاق بازرگانی برای کمک به دولت برای تدوین لایحه بودجه سال‌های آتی کشور شد. وی گفت: بررسی مصارف بودجه سال آینده کشور، نشان می‌دهد که با این شیوه نمی‌توان به اقتصاد سر و سامان داد.

**بخش‌خصوصی برای خرید تضمینی گندم وارد کار شود

در ادامه این نشست، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس به فعالان اقتصادی توصیه کرد برای چانه‌زنی بر سر لایحه بودجه ۹۷ و اصلاحاتی که بخش خصوصی درنظر دارد، باید هیات رییسه اتاق بازرگانی از رییس مجلس بخواهد این فرصت به آنها داده شود. احمدعلی کیخا افزود: در حال حاضر فرصت بررسی لایحه بودجه در مجلس به اتمام رسیده و رسیدگی به آن در کمیسیون تلفیق مجلس، مراحل نهایی را طی می‌کند، از این رو بخش خصوصی برای اعمال نظراتش در این لایحه باید فرصتی را از هیات رییسه مجلس مطالبه کند. در ادامه، نایب‌رئیس دوم کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران به تشریح وضعیت تولید و بازار تخم‌مرغ در کشور پرداخت. مهدی معصومی اصفهانی با بیان اینکه ویروس آنفلوآنزای مرغی طی چند سال اخیر از طریق پرندگان مهاجر وارد ایران شد، افزود: متاسفانه این ویروس در حال حاضر در کشور بومی شده است و از یک واحد مرغداری به واحدی دیگر منتقل می‌شود. وی افزود: طی سال جاری به دلیل آنفلوآنزای پرندگان، ۲۵ درصد گله‌های مرغ تخم‌گذار در کشور معدوم شده است و خبر بد اینکه این ویروس در حال انتقال و ورود به واحدهای مرغ مادر است.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |