شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 33171 18:25 1395/03/04
موازی کاری آفت واردات خودرو

موازی کاری آفت واردات خودرو

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
موازی کاری آفت واردات خودرو

موازی کاری آفت واردات خودرو

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

سهم نمایندگان رسمی از واردات خودرو تنها ۳۵ درصد است

مهدی زاهدی-مدیرعامل شرکت ایرتویا از عرضه چند مدل از خودروهای تویوتا و لکسوس در سال جاری خبر داد و گفت: این خودروها به لحاظ قیمتی در سطوح متفاوتی قرار دارند اما به طور قطع قیمت برخی، کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان خواهد بود. عبدالرضا فهیمی که به مناسبت آغاز چهل و پنجمین سال فعالیت ایرتویا در جمع خبرنگاران سخن می گفت، با بیان این مطلب و با تاکید براینکه به لحاظ بازاریابی از طرح نام و مدل خودروهای جدید خودداری می شود، اظهار داشت: رنج قیمت محصولات ایرتویا در بازار ایران، از حدود ۱۰۰ میلیون تومان آغاز می شود ضمن اینکه در تلاش هستیم محصولات زیرقیمت ۱۰۰ میلیون تومان را هم به بازار ایران عرضه کنیم. فهیمی در ادامه نشست خود در خصوص واردات خودروهای ارزان قیمت گفت: عوارض و هزینه های متعددی از خودروهای وارداتی اخذ می شود، هرچند طبق قانون تنها ۴۰ درصد تعرفه از خودروهای وارداتی مطالبه می شود اما اخذ هزینه های متعدد این نرخ تعرفه را گاها به ۱۰۰ درصد افزایش می دهد به همین دلیل امکان واردات خودرو با قیمت پایین به کشور وجود ندارد. وی افزود: حقوق و قوانین جاری موجب می شود قیمت خودروهای وارداتی افزایش یابد ضمن اینکه این حقوق و قوانین بیش از ۶۰ میلیون تومان برآورد می شود که این موضوع به طور قطع بر قیمت نهایی خودروهای وارداتی تاثیرگذار خواهد بود. فهیمی با بیان اینکه بیش از ۳۰ برند جهانی خودرو در بازار ایران وجود دارد، خاطرنشان کرد: تا قبل از سال ۹۲ که ورود خودروهای با حجم بیش از ۲۵۰۰ سی سی آزاد بود، وضعیت رقابتی خودروهای تویوتا در سطح بالایی بود اما پس از آن سال و سپس ممنوعیت واردات خودرو با حجم بیش از ۲۵۰۰ سی سی، شرایط این نوع خودرو در بازار ایران دچار نوسان شد.

واردات ۶۵ درصد خودرو توسط واردکنندگان موازی

مدیرعامل ایرتویا نماینده انحصاری تویوتا در ایران، با تاکید براینکه این شرکت فراهم کننده خدمات پس از فروش برای خودروهای تویوتا و لکسوس است، گفت: فعالان واردات خودرو در کشور متاسفانه بسیار زیاد هستند اما در این شرایط سازمان های نظارتی عمدتا نمایندگان رسمی مورد خطاب قرار می دهند. فهیمی ادامه داد: از مجموع واردات خودرو به کشور، تنها ۳۵ درصد آن توسط نمایندگان رسمی وارد شدند و مابقی آن توسط واردکنندگان موازی به کشور وارد شده اند. وی سپس دستورالعمل ساماندهی واردات خودرو به کشور را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: این دستورالعمل تا این لحظه توفیقات خوبی داشته که باید آن را به فال نیک گرفت چرا که حقوق مردم و دولت را حفظ کرده است. این فعال حوزه واردات خود تصریح کرد: نمایندگان رسمی همیشه در حال پاسخگویی به سازمان ها و مراکز نظارتی هستند اما واردکنندگان موازی از این حیث پاسخگو نیستند.

واردات تنها ۴۰ درصد خودروهای تویوتا توسط ایرتویا!

به گفته وی، هم اکنون ۴۰ درصد محصولات تویوتا توسط نمایندگان رسمی و مابقی توسط نمایندگان غیررسمی به کشور وارد می شوند. این عضو انجمن واردکنندگان خودرو در عین حال خاطر نشان کرد: در مواردی استاندارد برخی خودروهای وارد شده توسط واردکنندگان غیر رسمی با استانداردهای کشور مغایر است ضمن اینکه برخی از خودروهای وارد شده از سوی این افراد دارای مشکلاتی است. وی با بیان اینکه به عنوان مثال در مواردی خودرو فاقد کیسه هوا است اما با استفاده از داغی علامت کیسه هوا را بر روی خودرو حک کرده‌اند، خاطرنشان کرد: به همین دلیل در مواردی بررسی صحت خودروهای وارد شده از سوی واردکنندگان غیر رسمی مشکل است. فهیمی افزود: در مواردی با بررسی شماره شاسی خودروهای وارد شده از سوی واردکنندگان غیر رسمی مشخص می‌شود این خودروها با استانداردهای اجباری کشور در این حوزه مغایرت دارند بنابراین امکان گارانتی این خودروها از سوی نمایندگی رسمی وجود ندارد.

پرونده واردات خودور با ارز دارو همچنان باز است

نایب رئیس انجمن وارد کنندگان خودرو نیز در این نشست گفت: پرونده واردات خودور با ارز دارویی یکی از جنجالی ترین پرونده های اقتصادی دولت قبل است که همچنان تکلیف آن روشن نشده است این در حالیست که انجمن به طور جدی پیگیر آن است. کوروش مرشد سلوک با اشاره به پرونده خودورهای وارداتی با ارز دارو اظهار داشت:انجمن به طور جدی پیگیر این قضیه است و مطابق آخرین اخباری که ما داریم این پرونده اکنون در کمیسیون ۹۰ مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و هنوز نتیجه آن اعلام نشده اما همچنان باز است. وی در مورد ارجاع این پرونده به دادسرای کارکنان دولت گفت:به ما چنین خبری نرسیده است و از اینکه در بخش حاکمیتی چه تصمیمی برای این پرونده گرفته اند اطلاعی نداریم تنها خبری که ما داریم هنوز تحقیقات این پرونده نهایی نشده و در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است. وی در خصوص وضعیت بازار خودروهای وارداتی کشور گفت:با رفع تحریم ها بازار خودروهای وارداتی کمی رونق گرفته است و انتظار داریم با رفع مشکلات بانکی بتوانیم با تمامی برنده های خودرو سازی به طور مستقیم کار کنیم. نایب رئیس انجمن وارد کنندگان خودرو ادامه داد:در سال ۹۴ بین خودروهای وارداتی هیوندای با در اختیار گرفتن ۳۶ درصد بازار، بیشترین سهم را در بین خودروهای خارجی داشت و بعد از آن کیا با ۲۰ درصد، تویوتا و لکسوس با ۱۶ درصد و رنو با ۷ درصد در رتبه های بعدی بودند این در حالیست که در سال ۹۵ سهم هیوندای و کیا در حال کاهش و تویوتا و لکسوس در حال افزایش است.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |