پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 25281 18:50 1394/11/03
رفتار فرانسوی ها تعیین کننده به سرانجام رسیدن قرارداد ایران با پژو و رنو

رفتار فرانسوی ها تعیین کننده به سرانجام رسیدن قرارداد ایران با پژو و رنو

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
رفتار فرانسوی ها تعیین کننده به سرانجام رسیدن قرارداد ایران با پژو و رنو

رفتار فرانسوی ها تعیین کننده به سرانجام رسیدن قرارداد ایران با پژو و رنو

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

رییس جمهوری ایران فردا به پاریس می رود

رییس جمهوری دوشنبه ۵ بهمن ماه به فرانسه می رود، بسیاری از کارشناسان معتقدند احتمالا عقد قراردادهای مختلف با شرکت های فرانسوی که احتمالا در صدر آنها شرکت های خودروسازی پژو و رنو قرار دارند. البته که به گفته صادق حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت خارجه در این سفر قطعاً در مورد موضوع پژو بحث خواهد شد، اما امضای قرارداد پژو به رفتار فرانسوی‌ها در این خصوص بستگی دارد. باید ببینیم طرف فرانسوی چه برخوردی برای بازگشت به ایران خواهد داشت و پس از آن در مورد امضای قرارداد با این شرکت تصمیم‌گیری خواهیم کرد. به هرحال، گمانه زنی های از عقد قرارداد با شرکت های خودروسازی فرانسوی بیش از دیگر قراردادها با دیگر شرکت ها در زمینه های مختلف وجود دارد. به گفته محمدرضا نجفی منش، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، به احتمال زیاد قراردادها با رنو و پژو در این سفر امضا می شود. او در گفتگو با سایت اتاق تهران گفت: بیشتر خودروسازان ایران در حال حاضر با این دو شرکت خودروسازی فرانسوی است. به این ترتیب، این دو شرکت آمادگی بیشتری نسبت به دیگر خودروسازان خارجی در ایران دارند. رنو بیشترین شانس را دارد چون در زمان تحریم ها ایران را ترک کرد. حتی پژو هم که ایران را ترک کرد، زیرساخت هایش در کشور وجود دارد و بنابراین این دو شرکت می توانند و با همکاری های مناسبی این کارها را انجام دهند. براساس صحبت های این فعال صنعت خودرو، خودروهای جدید نیاز مردم است. پژو و رنو قرار است با ۵ مدل جدید وارد کشور شود. حالا هم براساس گزارش های مختلف گفته می شود شرکت جدید دی اس هم وارد ایران شود. شرکت دی اس برند لوکس کارخانه سیتروئن است. کارخانه سیتروئن که پی برده بود مشتریان سخت گیر و برند دوست تمایلی به خرید محصولات گران قیمت سیتروئن به دلیل نشان آن ندارند. برند جدیدی را با نام دی اس در سال ۲۰۰۹ تاسیس کرد. همچنین گفته می شود شرکت سیتروئن با محصولات «دی اس» امید دارد در ایران به جنگ محصولات ژاپنی و کره‌ای برود. با این استراتژی سیتروئن با محصول الیزه در بازار خودرو‌های گران قیمت قشر متوسط و با برند «دی اس» در بازار قشر ثروتمند حضور خواهد یافت.

مذاکره درباره پژو در سفر دوشنبه روحانی به فرانسه

از سوی دیگر نیز سخنگوی وزارت خارجه در گفتگویی با فارس با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به فرانسه، قطعاً در مورد موضوع پژو بحث خواهد شد، گفت: امضای قرارداد پژو به رفتار فرانسوی‌ها در این خصوص بستگی دارد. صادق حسین جابری انصاری اظهار داشت: باید ببینیم طرف فرانسوی چه برخوردی برای بازگشت به ایران خواهد داشت و پس از آن در مورد امضای قرارداد با این شرکت تصمیم‌گیری خواهیم کرد. فارس در گزارشی مفصل و انتقادی به این موضوع پرداخته و نوشته است: بحث امضای قرارداد با شرکت پژو در حالی در آستانه سفر روحانی به فرانسه دوباره داغ شده است که ۲۳ سال مونتاژ پژو در ایران، خسارت ۳٫۲ تریلیون تومانی این شرکت برای کشورمان، هزینه بالای تولید و سنگ‌اندازی مقابل داخلی‌سازی قطعات تنها گوشه‌ای از بدرفتاری فرانسوی‌ها در صنعت خودرو ایران است. بازگشت پژو به بازار پرسود خودرو ایران در حالی به طور جدی از سوی ایران خودرو و طرف فرانسوی پیگیری می‌شود که خبری در مورد چگونگی جبران خسارت وارد شده به ایران از محل خروج یک شبه کارشناسان پژو از ایران نیست و ظاهراً قرار است بازار خودرو ایران به راحتی و بدون کوچکترین زحمتی به فرانسوی‌های زیرک و سودجو سپرده شود تا باز هم اسب سودجویی خود را در این بازار رهاشده بتازانند. در این میان، خبرهایی از احتمال امضای قرارداد بازگشت پژو به بازار ایران در جریان سفر روحانی رئیس جمهور به فرانسه حکایت دارد. قراردادی که قرار بود در جریان سفر روحانی به فرانسه در آبان امسال امضا شود ولی اقدام تروریستی داعش در پاریس باعث لغو سفر رئیس جمهور و در نتیجه به امضا نرسیدن قرارداد پژو شد.

ضررهای مالی و جانی پژو برای ایران

رایزنی خودروسازان ایرانی برای بازگشت پژو فرانسه در شرایطی ادامه دارد که به گفته یک کارشناس ارشد صنعت خودرو، پژو حتی به اندازه تأسیس یک نمایندگی خدمات پس از فروش هم در ایران سرمایه‌گذاری نکرد و ۲۳ سال مقابل داخلی‌سازی قطعات در ایران سنگ‌اندازی کرد، اما با خروج این شرکت از ایران، تولید محصولات پژو در مدت ۸ ماه به خودکفایی رسید. در کنار ضررهای مالی و جانی که پژو برای مردم ایران داشته است، حال خودروسازان ایرانی دوباره به سراغ این شرکت فرانسوی رفته و خواستار بازگشت آن به صنعت خودرو ایران هستند. بازگشتی که ظاهراً قرار نیست هیچ غرامتی بابت رفتار اشتباه این شرکت خارجی اخذ شود و تاکنون جزئیاتی از توافق مدیران دو شرکت ایرانی و فرانسوی مطرح نشده است. فقط مدیرعامل ایران خودرو چند مرتبه از موافقت پژو برای سرمایه‌گذاری ۵۰ درصدی در احداث کارخانه مشترک تولید خودرو در ایران و صادرات ۳۰ درصدی تولیدات مشترک صحبت کرده که البته این اظهارات نیز هیچگاه از سوی مدیرعامل پژو تأیید نشده و حتی طرف فرانسوی نهایی شدن قرارداد با ایران را به اجرایی شدن برجام و رفع تحریم‌ها منوط کرده است.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |