جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 78378 18:55 1396/11/29
دوباره سقوط

دوباره سقوط

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
دوباره سقوط

دوباره سقوط

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

پرواز شماره ۳۷۰۴ آسمان به یاسوج نرسید

  گروه امورزیربنایی-یک فروند هواپیمای مسافربری آسمان که صبح روزیکشنبه تهران را به مقصد یاسوج ترک کرده بود، در حوالی سمیرم سقوط کرد. این هواپیما ۶۶ مسافر و خدمه داشت. پرواز این هواپیما با شماره ۳۷۰۴ و ساعت آن ۷:۵۵ صبح بوده است. به گزارش جهان اقتصاد، این هواپیما هر روز یک پرواز از تهران به یاسوج و یک پرواز بالعکس داشت که میانگین ۵۰ تا ۶۰ مسافر حمل می‌کرد. رضا جعفرزاده سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری درهمان دقایق اولیه وقوع سانحه از تشکیل کمیته بحران این سازمان برای بررسی دلایل سقوط هواپیمای ای تی آر ۲۰۰ شرکت آسمان خبر داد و به ایرنا گفت: این هواپیما موقع برخاستن از فرودگاه مهرآباد بدون هیچ مشکل فنی عازم یاسوج شد اما در ۱۲۰ کیلومتری شهرستان سمیرم سقوط کرده است. از سوی دیگر رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز در گفتگویی با ایلنا و در پاسخ به این سوال که آیا این هواپیما قبلا دچار نقص فنی شده بود؟ گفت: چنین چیزی صحت ندارد. عابدزاده درباره اینکه آیا علت سانحه شرایط جوی بوده است،  گفت: فعلا نمی‌شود اظهار نظر کرد باید تا پیدا شدن جعبه سیاه منتظر بمانیم.

** وزیر راه مسئول تشکیل ستاد بررسی سانحه سقوط هواپیما

ساعتی پس از این حادثه حسن روحانی رییس جمهوری ، وزیر راه و شهرسازی را مسئول تشکیل ستاد بررسی سانحه سقوط هواپیمای شرکت آسمان کرد. بر اساس این دستور، عباس آخوندی ماموریت یافت با حضور و تشکیل ستاد بررسی سانحه در سازمان هواپیمایی کشور، ضمن مدیریت، پیگیری و انجام هماهنگی های لازم جهت خدمات امدادی، علل حادثه سقوط هواپیمای شرکت آسمان را سریعا گزارش کند.

**هواپیمای سقوط کرده، چند سال زمین‌گیر بود

حاشیه های مربوط به این خبر به سرعت فضای مجازی و حتی خبرگزاری های کشور را دربر گرفت. یک منبع آگاه در همان لحظات اولیه به فارس گفت: اولین پرواز این هواپیمای آسمان در سال ۱۹۹۳ بود، این هواپیمای ملخی چندین سال در شیراز زمین‌گیر بود و پس از تعمیرات و اورهال، به تازگی به پرواز درآمده بود. وی افزود: این هواپیما به رجیستر ‌EP_ATS پس از سال‌ها زمین‌گیرى، فعال شده بود. این منبع آگاه اضافه کرد: چک سنگین هواپیمای ATR-72 به رجیستر EP-ATS با انجام test flight به‌ وسیله دو کاپیتان و یک ‌مهندس پرواز انجام شد.
ATR هواپیمای کوهستان نیست! یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگارجهان اقتصاد درباره وضعیت هواپیماهای ATR موجود درناوگان هوایی کشور تاکید کرد: اگرچه تا پیش از پیدا شدن جعبه سیاه و شنیدن آخرین گفتگوها میان خلبان و مرکز نمی توان نظر درستی درباره علل وقوع این سانحه داد اما به طور کلی این هواپیماها برای مناطقی ساخته شده است که غالبا پروازهای کم ارتفاع در آن صورت می گیرد، چراکه ATR در بهترین حالت می تواند در ارتفاع ۲۵ هزارپائی پرواز کند. این منبع آگاه با اشاره به اینکه درمناطق کوهستانی وقتی شرایط جوی نامناسب می شود هدایت ATR برای خلبان بسیار سخت خواهد شد اذعان کرد: درمنطقه وقوع سانحه علاوه بر کوهستانی بودن مسیر نکته قابل تاملی که وجود دارد این است که فرودگاه شهر مقصد یعنی یاسوج برخلاف فرودگاههای امام، مهرآباد، شیراز و ... فرودگاه کوچکی است و این موضوع در زمان کم کردن ارتفاع برای فرود چالش مهم دیگری برای خلبان ایجاد خواهد کرد. این کارشناس با تاکید دوباره بر اینکه این نوع هواپیماها برای مسیرهای کوهستانی کشور به هیچ وجه مناسب نیست اضافه کرد: با این حال باید مشخص شود که چرا مسئولان پروازی در این شرایط جوی و این مسیر اجازه پرواز را صادر کرده اند.
اخباری که تا لحظه تنظیم این گزارش به دست ما  رسید به شرح زیر است:

**مه غلیظ و وزش باد مانع پیدا کردن لاشه هواپیما شده است

نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی گفت: مه غلیظ و وزش باد شدید مانع پیدا کردن لاشه هواپیمای تهران -یاسوج در سمیرم شده است. اصغر سلیمی در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس در جمع خبرنگاران در مورد سانحه هوایی برای هواپیمای ATR شرکت هوایی آسمان گفت: روزگذشته مردم منطقه دناکوه صدای مهیبی شنیدند. از آن زمان تاکنون بسیج، بخشدار، رییس سپاه، هلال احمر و نیروهای انتظامی در حال پیدا کردن محل وقوع این حادثه هستند.

** احتمال جان باختن سرنشینان

شاهرخ کناری فرماندارشهرستان بویراحمد نیز گفت: این احتمال می رود که همه سرنشینان هواپیما فوت کرده باشند. وی عنوان کرد: به دلیل مه آلود بودن هوا، اورژانس هوایی استان قادر به فرود در منطقه سقوط نشده و نیروهای امدادی هم اکنون با خودرو درحال اعزام به محل هستند. این در حالی است که صحبت از سقوط قطعی، مستلزم کشف لاشه است؛ بنابراین همچنان احتمال فرود اضطراری وجود دارد.

**اعزام تیم های واکنش سریع هلال احمر

جمعیت هلال احمر نیز اعلام کرد: علاوه بر اعزام یک فروند بالگرد امدادی از استان فارس، تیم‌های واکنش سریع هلال احمر استان‌های اصفهان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد نیز به محل سقوط هواپیمای تهران - یاسوج اعزام شده اند. رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان اصفهان نیز اعلام کرد: ۱۰ تیم واکنش سریع هلال احمر از ۴ شهرستان نزدیک به محل سقوط هواپیما در سمیرم واقع در جنوب استان اصفهان، به این محل اعزام شدند. شهریار انصاری گفت: این تیم ها متشکل از نجاتگران، خودروهای نجات و امداد با تجهیزات امدادی کامل هستند.

**آماده باش تیم های پزشکی قانونی ۴ استان

سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: تیم های بحران مراکز پزشکی قانونی استان های اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و تهران به حال آماده باش در آمدند. دکتر مهرداد علی بخشی مدیر ستاد بحران سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: تیم های عملیات استان های فارس، اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد در حال آماده باش هستند. اکیپ فوق‌العاده استان تهران به حال آماده باش در آمده تا در صورت نیاز به استان اصفهان اعزام شود. مدیر ستاد بحران سازمان پزشکی قانونی کشور خاطرنشان کرد: سازمان پزشکی قانونی کشور با مشخص شدن تعداد تلفات احتمالی، اقدامات لازم را انجام و نتایج آن را اعلام می کند. رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای زمستانی گفت: با توجه به مه سنگین منطقه دنا در استان کهکیلویه و بویر احمد و نبود امکان حضور بالگردها در این منطقه، تیم های کوهنوردی آشنا به کمک های امدادی برای همکاری با گروه های امداد و نجات وارد منطقه پادنا سمیرم محل سقوط هواپیما شدند. گفتنی است، هواپیمای ای تی آر برای جایگزینی با توربوپراپ‌های منطقه‌ای از جمله آنتونوف ۲۴ که عمر پروازی آن رو به پایان بود، طراحی شد، و بازار هدف آن شوروی سابق و کشورهای متحد آن بود. این هواپیما ۵۰۰ کیلومتر در ساعت سرعت دارد و برد پروازی آن هزار کیلومتر است. البته یک نقطه ضعف احتمالی برای این هواپیما، قدرت پرواز در مناطق گرمسیری است. مشکلی که بیشتر هواپیماهای ساخت روسیه یا اوکراین با آن دست به گریبان هستند.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |