سه شنبه 04 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 9885 15:09 1393/11/12
حومه تهران آماده تفکیک آب شرب از بهداشتی

حومه تهران آماده تفکیک آب شرب از بهداشتی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
حومه تهران آماده تفکیک آب شرب از بهداشتی

حومه تهران آماده تفکیک آب شرب از بهداشتی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به این که مطالعات لازم برای تفکیک آب شرب از بهداشتی صورت گرفته گفت: تفکیک آب در حومه تهران اجرا خواهد شد.

حمیدرضا تشیعی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد پروژه تفکیک آب شرب از بهداشتی در تهران گفت: مطالعات لازم برای انجام این کار در حومه تهران پایان یافته و آماده اجرا هستیم.

وی با تاکید براین‌که تفکیک آب شرب از بهداشتی با ظرفیت سازی بخش خصوصی صورت خواهد پذیرفت گفت: هر جا که آب به صورت دو سامانه‌ای توزیع شود با مشارکت بخش خصوصی خواهد بود.

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در مورد مشارکت بخش خصوصی در زمینه توزیع آب دو سامانه‌ای گفت: آب و زمین در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت تا در پروژه سرمایه‌گذاری کنند.

تشیعی در مورد قیمت آب شرب توزیع شده از طریق سامانه دوم پس از تفکیک آب شرب و بهداشتی گفت: قطعا قیمت آب شرب توزیعی از قیمت آب معدنی کمتر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، وزارت نیرو درصدد تفاهم با وزارت بهداشت بر سر شاخص‌های آب بهداشتی است و تفکیک آب پس از تفاهم انجام خواهد شد.

جداسازی آب شرب از بهداشتی هنوز اجرا نشده است

حمیدرضا تشیعی در مورد پروژه تفکیک آب شرب از بهداشتی با تاکید بر این‌که چارچوب کار مشخص است و مطالعات فنی و فرهنگی برای انجام این کار در مشهد صورت گرفته، گفته بود که در حال حاضر برای تفاهم در زمینه استاندارد آب بهداشتی در شبکه اصلی با وزارت بهداشت بحث دو جانبه داریم.

وی با تاکید بر این‌که اخذ استاندارد ملی زمان‌بر است لذا درصدد تفاهم با وزارت بهداشت هستیم گفت:‌ به محض تفاهم با آن وزارتخانه، با توجه به آماده اجرا بودن تفکیک شرب و بهداشتی این کار صورت خواهد گرفت.

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در مورد توزیع آب کارتی در بجستان در خراسان رضوی گفت: آبی که در آن منطقه در شبکه توزیع می شود آب شرب است اما توزیع آب کارتی به دلیل محدودیت منابع آب و توزیع آب با کیفیت‌تر و مطلوب‌تر از نظر آشامیدن است.

تشیعی با تاکید بر این‌که در حال حاضر در شهر قم، بجستان و ساوه آب کارتی توزیع می شود، توزیع آب از طریق دومین سامانه را به دلیل محدودیت منابع آبی خواند و گفت: تفکیک آب شرب و بهداشتی در کشور پس از تفاهم با وزارت بهداشت صورت می گیرد.

به گزارش ایسنا، پیش از این در برخی خبرهای منتشر شده ذکر شده بود که بحث‌های تازه‌ای برای مدیریت آب آشامیدنی و بهداشتی کشور مدنظر است که اولین اقدام‌ها در این حوزه، ایجاد ایستگاه‌های توزیع آب آشامیدنی در شهر بجستان خراسان رضوی و آغاز فروش کارتی آب است.

گفته می‌شود، اکنون قیمت خرید هر لیتر آب شرب برای مصرف‌کنندگان ۱۰ تومان است درحالی‌که به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی، کیفیت این آب از کیفیت بطری‌های آب معدنی نیز بیشتر است. این درحالی است که حسین اسماعیلیان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی گفته است: پیش‌بینی ما این است که برای تابستان ۹۴حدود ۲۸شهر استان که ۶۵‌درصد جمعیت شهرهای استان را شامل می‌شوند متاثر از وضع کم‌آبی باشند. وی افزود: ۱۰۰‌درصد جمعیت شهری استان خراسان رضوی از خدمات آب شرب و بهداشتی برخوردارند.

وزارت بهداشت مجوز نمی‌دهد

با این حال اما مجری طرح تفکیک آب شرب و بهداشتی منطقه پایلوت در شهر مشهد با اشاره به اینکه مقرر شده بود که با کارتی شدن و یا تامین آب شرب بوسیله بطری ۴۹درصد از مبلغ قبوض شهروندان کاهش یابد، گفت: وزارت بهداشت با اعلام غیر استاندارد بودن اجرای طرح تفکیک را متوقف و به تعویق انداخت.

محمد محمدزاده مجری طرح تفکیک آب شرب و بهداشتی منطقه پایلوت در شهر مشهد در گفت‌و‌گو با ایلنا در توضیح چگونگی طرح جداسازی آب شرب و بهداشتی گفت: مطالعات طرح یاد شده از سال ۹۱شروع شد و کل شهر مشهد در محدوده طرح و اطراف حرم بعنوان پایلوت انتخاب شد.

محمدزاده تصریح کرد: در حال حاضر۸۵درصد مصرف آب منطقه توسط مهمانپذیر‌ها و هتل‌ها انجام می‌شود لذا اگر ۳۰۰متر مکعب آب در این محدوده مصرف شود این اولویت وجود دارد که مصرف شرب به سمت بطری شدن برود.

وی با بیان اینکه زائرین ۱۰برابر بیشتر از دیگر ساکنین آبی که از طریق شبکه ارسال می‌شود را جهت بهداشت مصرف می‌کنند، اظهار داشت: طبق محاسبات مصرف آب شرب در این منطقه ۳۰۰متر مکعب در شبانه روز است و بر اساس پیمایش منطقه‌ای در محدوده‌ای که بعنوان پایلوت انتخاب شده بیشتر آب مصرفی که قابلیت مصرف شرب دارد جهت بهداشت مصرف می‌شود لذا لازم بود که به سمت تفکیک رفته و به این نحو از مصرف بی‌رویه آب تصفیه شده جلوگیری و هزینه‌ها نیز کاهش می‌یابد.

مجری طرح تفکیک آب اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به اینکه وزارت بهداشت نبود استاندارد را اعلام کرده فعلا طرح متوقف شده اما اگر اجازه دهند ما آمادگی اجرای طرح را داریم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |