چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 76493 18:13 1396/10/25
جعبه سیاه سانچی تا ۳ ماه آینده رمزگشایی می شود

جعبه سیاه سانچی تا ۳ ماه آینده رمزگشایی می شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
جعبه سیاه سانچی تا ۳ ماه آینده رمزگشایی می شود

جعبه سیاه سانچی تا ۳ ماه آینده رمزگشایی می شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

بررسی ابعاد بزرگترین حادثه دریانوردی جهان در ۳ دهه اخیر؛

معاون امور دریایی سازمان بنادر ودریانوری با بیان این که جعبه سیاه نفتکش سانچی پس از طی کردن روند حقوقی در کشور محل حادثه بازگشایی خواهد شد و اطلاعات آن با حضور کمیته ذینفعان بازخوانی می شود، گفت: تا شعاع هزار متری به دلیل انفجار و نشت گاز امکان تنفس وجود نداشت، بنابراین خدمه نمی توانستند برای خارج شدن از نفتکش اقدامی انجام دهند. به گزارش ایرنا، هادی حق شناس روز دوشنبه در سخنانی درباره، حادثه نفتکش سانچی بیان داشت: در ایران ۹۰ درصد واردات و صادرات کشور، نفت و فرآورده های نفتی با کشتی حمل می شود لذا به روز بودن و حرکت طبق آیین نامه های بین المللی جز جدایی ناپذیر این حوزه است و در این میان خدمه کشتی ها برای ما حکم سربازان اقتصادی و سرمایه های ملی را دارند. وی یادآور شد: هر ساله تصادف های مختلفی بین کشتی های حمل بار به وقوع می پیوندد اما حادثه این چنینی بسیار هولناک و جزو بی سابقه ترین ها است. او همچنین تصریح کرد که نفتکش سانچی ۱۱۵ هزار تن میعانات گازی داشت که اشتعال آن منفی ۱۸ بود. معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: با اینکه این گفته وجود داشت که خدمه زنده نباشند اما ما تمام تلاش خود را تا آخرین لحظه انجام دادیم و گفتیم اگر یک هزارم درصد، خدمه نفتکش سانچی زنده باشند و یا حتی بتوانیم پیکر آنها را به ایران منتقل کنیم، باید تمام توان و پتانسیل خود را بگذاریم تا اقدامات لازم انجام شود، اما متاسفانه به رغم تمام فعالیت ها نفتکش سانچی غرق شد. حق شناس بر اساس گزارش سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: نفتکش حادثه دیده ۲۵ آذر ماه زمانی که می خواست عسلویه را ترک کند بخش های مختلف آن مانند رادار، موتور، تجهیزات و سایر امکانات مورد بررسی قرار گرفت و طبق گزارش های موجود این شناور هیچ مشکلی نداشت و جزو کشتی های به روز دنیا بود، بنابراین نفتکش سانچی هیچ ایراد فنی نداشته است. معاون سازمان بنادر و دریانوردی همچنین تصریح کرد: کشتی سانچی ساخت سال ۲۰۰۸ کره جنوبی به وسیله شرکت هیوندا بود و جدیدترین استانداردهای جهانی را داشت. حق شناس در پاسخ به این سوال که مخزن میعانات گازی تا موتورخانه ۵۰ متر فاصله داشت و چرا خدمه نتوانستند برای نجات خود کاری انجام دهند، اظهار داشت: تجهیزات مربوط به اکسیژن رسانی در تمامی بخش های نفتکش وجود دارد اما زمانی می توان از آن استفاده کرد که انفجارهای کوچک و قابل کنترل باشد اما زمانی که هر مخزن ۲۰ هزار تن میعانات گازی داشته و در جا دو مخزن آن منفجر شده، خدمه نمی توانستند هیچ کاری انجام دهند. وی ادامه داد: تا شعاع هزار متری به دلیل انفجار و نشت گاز امکان تنفس وجود نداشت بنابراین خدمه نمی توانستند برای خارج شدن از نفتکش اقدامی انجام دهند. معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: حتی افسر شیفت هم فرصتی برای درخواست کمک و عکس العمل نداشته است.

**رمز خوانی جعبه سیاه یک تا سه ماه طول می کشد

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی درباره رمزخوانی جعبه سیاه نفتکش سانچی گفت: جعبه سیاه با حضور نماینده سازمان بنادر، نماینده پاناما و چین پلمب شد و پس از طی کردن روند حقوقی، در کشور محل حادثه بازگشایی خواهد شد و اطلاعات آن با حضور کمیته ذینفعان بازخوانی می شود. وی افزود: این روند می تواند از یک تا سه ماه طول بکشد که کاملا به روند حقوقی مربوط می شود. معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی درباره مالکیت کشتی فله بر که با نفتکش تصادم کرده است، اظهار داشت: طبق اطلاعات ما کشتی فله بر متعلق به چین است که اکنون در یکی از بنادر پهلو گرفته است. حق شناس افزود: مدیرکل دریایی سازمان بنادر با تیم کارشناسی به کشتی فله بر چینی رفته است تا ابعاد این موضوع را مورد بررسی قرار دهد اما هنوز امکان گفت و گو با خدمه کشتی فراهم نشده است. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که به زودی این امکان فراهم شود و طبق قوانین بین المللی چین باید اجازه دهد این کار انجام شود. عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ به این سوال که در محل تصادم گزارش های متعددی رسیده که کشتی های مختلفی ناپدید و یا از دسترس خارج شده اند، تصریح کرد: اولین بار است چنین شایعه ای شنیده می شود. وی گفت: منطقه مذکور یک مسیر پر تردد است و هیچ نقطه کور ارتباطی وجود ندارد. آنجا مثلث برمودا نیست. در نهایت باید بگویم نقطه کور بودن محل برخورد دو کشتی از حیث سیگنال های ناوبری مورد تایید نیست. محمد راستاد رئیس هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی که در چین حضور دارد نیز درباره اظهارات شاهدان عینی این حادثه تلخ گفت: در لحظه اولیه تصادم حجم وسیعی از آتش و انفجار کشتی را در بر گرفته است. وی افزود: مشاهدات قایق های صیادی چینی، حاکی از انفجار مهیب در لحظه تصادم دو کشتی و انتقال آتش به تمام کشتی است که احتمالا در همان لحظه منجر به جان باختن تمام خدمه شده است. رئیس هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: خدمه شناورهای ماهیگیری چینی اظهار داشتند که تنها توانستند خدمه کشتی فله بر را نجات دهند. وی افزود: به اعتقاد کارشناسان هم در همان لحظات اولیه تصادم دریانوردان به جهت شدت انفجار، حریق و وجود گازهای سمی جان خود را از دست دادند و با اینکه تیم های امدادی متعددی در اطراف نفتکش حضور داشت به دلیل انفجارهای پی در پی و حریق فرصت برای نزدیک شدن به آن فراهم نشد و متاسفانه روز گذشته این نفتکش غرق شد.

**وقوع حوادث دریایی مشابه نفتکش سانچی ناممکن نیست

مشاور ارشد اتحادیه مالکان کشتی نیز به ایرنا گفت: با وجود نصب سیستم ها و تجهیزات مدرن و پیشرفته ناوبری، وقوع حوادث دریایی در جهان مشابه آنچه برای نفتکش سانچی رخ داد، غیرممکن نیست. یحیی ضیایی افزود: چهار ماه پیش یک نفتکش بزرگ در دریای مدیترانه غرق شد و به تازگی نیز یک کشتی باری نیز با یک شناور روسی در دریای مدیترانه با یکدیگر برخورد کردند که نشان می دهد همواره در آب های بین المللی شاهد برخوردار کشتی های تجاری با یکدیگر هستیم. وی با اشاره به حادثه برخورد نفتکش ایرانی با یک کشتی فله بر چینی افزود: در این حادثه شدت برخورد و انفجار به حدی بود که کارشناسان معتقد بودند که امور دریایی در روز اول حادثه کارکنان نفتکش ایرانی جان خود را از دست داده اند، اما بازهم تلاش کردیم که شاید از دریانوردان زحمتکش نفتکش سانچی کسی زنده مانده باشد. مشاور ارشد اتحادیه مالکان کشتی اظهار داشت: هرچند که حرف و حدیث های زیادی در مورد این حادثه دریایی به خصوص در فضای مجازی مطرح می شود اما برخی از اعضای کمیته سانحه دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در منطقه حضور داشتند و اطلاعات دقیق پس از بازخوانی جعبه سیاه این کشتی قابل ارائه است. ضیایی گفت: اعضای کمیته سانحه دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از کشتی فله بر چینی نیز بازدید و عکسبرداری کرده اند تا پس از استخراج آخرین مکالمات ناخدای کشتی نفتکش ایرانی از روی جعبه سیاه بتوانند در باره علت وقوع این حادثه اظهار نظر کنند. این مقام مسئول در اتحادیه مالکان کشتی بیان کرد: با توجه به اینکه این نفتکش با پرچم پاناما در آب های بین المللی تردد می کرد، جعبه سیاه این کشتی به پاناما منتقل شده و هرگونه اظهار نظر دقیق دلایل برخورد این کشتی پس از استخراج این اطلاعات عملی است.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |