پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 13583 14:13 1394/04/02
افسانه ساخت خودروی ارزان دوباره بر سر زبانها افتاد

افسانه ساخت خودروی ارزان دوباره بر سر زبانها افتاد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
افسانه ساخت خودروی ارزان دوباره بر سر زبانها افتاد

افسانه ساخت خودروی ارزان دوباره بر سر زبانها افتاد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

نگاهی به وعده های پس از وداع پیکان و گرانی پراید

مهدی زاهدی

m.zahedi25@yahoo.com

ماجرای تولید خودروی ارزان قیمت درایران یکی از آن ماجراهای جذابی است که هر از چندگاهی از سوی مقام مسئولی مطرح و پس از چندی به باد فراموشی سپرده می شود.

پس از وداع پیکان از خطوط تولید ایران خودرو، پراید تنها جایگزین این خودرو در رنج قیمتی به اصطلاح ارزان بود اما در چند سال اخیر و با صعود چشمگیر قیمت پراید، خودروی ارزان قیمت در ایران به یک افسانه مبدل شد.

با این حال اما طرح های بسیاری در این سالها از سوی خودروسازان درباره موضوع تولید خودروهای ارزان قیمت ارایه شده است، از همکاری با چینی ها در تولید چری تا پیشنهاد تاتاموتورز هندی به داخلی ها برای تولید خوودروی ارزان؛ اما تمامی این طرح ها پس از چندی منجر به شکست شد.

جالب است بدانیم تندر۹۰یا همان ال‌۹۰که امروز یکی از خودروهای گران در رنج خود به شمار می رود یکی از همان وعده های تولید ارزان قیمتی بود که ایرانی ها با شرکت رنو آن را کلید زدند اواخر سال‌۸۱مدیرعامل وقت رنو به همراه رئیس وقت سازمان گسترش و نوسازی ایران تفاهمنامه تولید این خودرو را امضا کردند و قرار براین شد که تندر ایرانی-فرانسوی با حدود ۵هزار دلار تولید شود یعنی با احتساب دلار 795 تومانی آن روزها با مبلغی نزدیک به 4 میلیون تومان به مشتری فروخته شود، نکته جالب اینکه حتی اگر همان وعده را با دلار چندبرابر شده امروز محاسبه کنیم درمی یابیم که براساس آن توافق، قیمت امروز تندر90 چیزی در حدود 16 میلیون تومان باید باشد.اما این وعده هم درهمان زمان توافقات روند روبه رشدی یافت تا اینکه امروز قیمت این خودرو که قرار بود یکی از پروژه های ارزان قیمت باشد به بالای 40 میلیون تومان برسد.

البته تولید خودروی ارزان قیمت در ایران تنها به این خودرو مربئط نمی شود؛ سمند هم قرار بود جایگزینی برای پیکان باشد که البته بازهم به شکست رسید؛ «پیکا» نیز روزگاری از سوی ایران خودرو معرفی شد و قیمتی درحدود 5 میلیون تومان برای آن وعده داده بودند اما بازهم شکست حاصل این پروژه بود.

با همه این اوصاف اما روز سه شنبه مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو دوباره از احتمال تولید یک خودروی ارزان قیمت جدید خبر داد.

هاشم یکه‌زارع در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه ساخت خودروهای هیبریدی و الکتریکی بین ایران خودرو و دانشگاه‌های صنعتی شریف و امیرکبیر در رابطه با مذاکره صورت گرفته بین این شرکت با رنو، اظهار کرد: با شرکت رنو در زمینه تولید خودروهای کپچر و کلیو 4 مذاکره کردیم. البته احتمالا با این شرکت در زمینه تولید خودروی بسیار ارزان‌ قیمت EN3 که اخیرا رنو در هند عرضه کرده است همکاری خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه خودروی جدید ایکس 409 که هنوز نامگذاری نشده، اواخر امسال عرضه خواهد شد، خاطرنشان کرد: استراتژی ما در همکاری با شرکت‌های خارجی، انتقال تکنولوژی به قطعه‌سازان داخلی و سرمایه‌گذاری است که این موارد با رنو نیز مطرح شده است.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو ادامه داد: کیفیت محصولات ما نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته با این حال به دلیل رشد تولید میزان مراجعه به شبکه خدمات پس از فروش نیز بیشتر شده است.

وی افزود: بر اساس هدف‌گذاری صورت گرفته تا اسفندماه جهش چشمگیری در کیفیت محصولات ایران خودرو خواهیم داشت به گونه‌ای که تلاش می‌کنیم به اهداف مدنظر در این حوزه دست یابیم.

یکه‌زارع با بیان اینکه تمرکز ما در سال جاری در سه حوزه کیفیت، خدمات پس از فروش و توسعه محصول است، خاطرنشان کرد: خودروی هیبریدی ایران خودرو تا سه سال آینده به تولید انبوه خواهد رسید و امیدواریم در این مدت زیرساخت‌های آن نیز در سطح کشور ایجاد شود.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو ادامه داد: در همه جای دنیا دولت‌ها به خریداران خودروهای هیبریدی و برقی یارانه پرداخت می‌کنند به عنوان مثال در انگلیس در یک خودروی هیبریدی با قیمت 25 هزار پوند، دولت این کشور 12 هزار پوند آن را به عنوان یارانه پرداخت می‌کند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر طولانی بودن نوبت‌های ارائه شده در تعمیرگاه‌های خدمات پس از فروش این شرکت، اظهار کرد: البته وضعیت نسبت به سال 1392 بهتر شده است با این حال به دلیل رشد 70 درصدی تولید در سال گذشته نیاز به افزایش ظرفیت تعمیرگاه‌ها داریم که این موضوع نیز در دستور کار است.

یکه‌زارع در پاسخ به اینکه کدام یک از محصولات ایران خودرو تبدیل به خودروی هیبریدی خواهند شد، گفت: در حال حاضر طراحی یک پلتفرم جدید در دستور کار ایران خودرو است و خودروی هیبریدی نیز بر روی همین پلتفرم جدید تولید خواهد شد.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه گفته می‌شود ایران خودرو بزرگ‌ترین شرکت بدهکار بانکی است، اظهار کرد: این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد. در زمان ورودمان به ایران خودرو این شرکت سه هزار و 700 میلیارد تومان بدهی داشت که این میزان اکنون با کاهش 1200 میلیارد تومانی به 2500 میلیارد تومان رسیده است.

وی درباره موضوع افزایش قیمت خودروهای داخلی، گفت: ما در این زمینه نامه‌نگاری کرده و خواستار قیمت‌های جدید شده‌ایم با این حال در نهایت تابع مراجع قیمت‌گذاری رسمی خواهیم بود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |