جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 80557 18:19 1397/01/28
افزایش قیمت در بخش کشاورزی نداریم

افزایش قیمت در بخش کشاورزی نداریم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
افزایش قیمت در بخش کشاورزی نداریم

افزایش قیمت در بخش کشاورزی نداریم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

وزیر کشاورزی با اشاره به تک نرخی شدن ارز اعلام کرد:

گروه تولید-وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که سیاست‌گذاری جدید ارزی دولت برای پرداخت مابه‌التفاوت و اختصاص دلار ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالاهای اساسی و نهاده‌های تولید، در راستای جلوگیری از نوسانات در بازار این محصولات اتخاذ شده است و جای هیچ نگرانی‌ای نیست. به گزارش جهان اقتصاد، محمود حجتی در مراسم تودیع و معارفه معاون امور دام این وزارتخانه، اظهار کرد: برخی ابهامات در پی نوسانات ارزی اخیر برای تامین نهاده‌های اساسی بخش کشاورزی به وجود آمده است اما با توجه به اهمیت این موضوع و حساسیت مسئولان، دولت راهکاری برای آن اندیشیده شد تا این مساله مدیریت شود. وی با بیان این‌که افزایش قیمتی نخواهیم داشت و جای نگرانی نیست، افزود: در سیاست‌گذاری جدید صورت‌گرفته، این‌گونه مقرر شد که افزایش نرخ ارز از ۳۸۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومانی که دولت اخیراً آن را اعلام کرد، روی بازار و قیمت کالاهای اساسی و نهاده‌های تولید تاثیر نگذارد چراکه می‌تواند باعث افزایش قیمت ناگهانی آن‌ها و بروز نگرانی در بازار شود. بنابراین دولت تصمیم گرفت و رئیس‌جمهور هم بر این سیاست‌گذاری اصرار داشت. وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر این سیاست اعمال نمی‌شد عوامل دیگری که باعث ایجاد نوسان می‌شوند، مانند افزایش قیمت جهانی کنجاله سویا، دانه‌های روغنی و ذرت باعث بروز مشکلات جدی در بازار می‌شدند. بر این اساس دولت تصمیم گرفت تا این سیاست را اتخاذ کند. حجتی اظهار کرد: روشی که اخیرا برای این سیاست‌گذاری اتخاذ شد، به‌گونه‌ای است که تضمین اجرایی و عملیاتی دارد و پس از بحث‌های طولانی مقرر شد تا واردکنندگان این کالاها از افزایش نرخ ارز متاثر نشوند و نظامی طراحی شد تا این سیاست‌گذاری به درستی اجرایی شود. بنابراین هیچ واردکننده‌ای نمی‌تواند بگوید که محصولش را عرضه نمی‌کند تا تکلیف نرخ ارز مشخص شود و به این بهانه خللی در توزیع به وجود بیاورد، که البته در برخی موارد این اتفاق افتاده است که نباید تکرار شود.

**پرداخت یارانه برای واردات محصولات اساسی کشاورزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی هم در حاشیه این مراسم اعلام کرد که با توجه به سیاستگذاری جدید ارزی در راستای تامین دلار ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت مابه‌التفاوت برای واردات کالاهای اساسی مشمول ارز مبادله‌ای، با گرانفروشان متخلف برخورد می‌شود. علی‌اکبر مهرفرد در پاسخ به سوالی درباره تغییر بازار ارز و قیمت واردات نهاده‌ها و محصولات کشاورزی اظهار کرد: نرخ ارز برای واردات نهاده‌های کشاورزی به ویژه نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی مانند ذرت، کنجاله سویا، دانه های روغنی و ... تفاوتی با گذشته ندارد و بر اساس سیاست گذاری صورت گرفته از سوی دولت، روش پرداخت آن فرق کرده است. به این معناست که چون دلار به ۴۲۰۰ تومان رسیده، ۳۸۰۰ تومان از قیمت آن را واردکننده و ۴۰۰ تومان دیگر آن را دولت پرداخت می‌کند. وی افزود: در حال حاضر دیگر ارزی به نام ارز مبادله‌ای نداریم و فقط دلار ۴۲۰۰ تومانی است که به کالاهای اساسی مشمول ارز مبادله‌ای و با مابه‌التفاوت ۴۰۰ تومانی تعلق می‌گیرد. یعنی دلار برای واردکنندگان با همان قیمتی که خرید می‌کردند، تامین می شود و جای هیچ مشکل و نگرانی در این زمینه نیست. معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: آن‌هایی که از این تسهیلات استفاده کرده و از شرایط کنونی سوءاستفاده کنند، مرتکب تخلف شده و با گرانفروشان متخلف در این زمینه برخورد می شود. مهرفرد تصریح کرد: به همه واردکنندگان اعلام کردیم که هر کس کالا و محصولش را با ارز مبادله‌ای وارد کرده یا نرخ ارز برای وارداتش مبادله‌ای بوده است، یارانه می‌گیرند و به دستگاه‌های نظارتی هم اعلام کرده‌ایم هوشیار باشند و در این میان اگر هر شهروندی با این تخلفات روبرو است باید آن را به دستگاه‌های نظارتی اطلاع دهد. وی گفت: وقتی تصمیمی به مرحله اجرا می رسد چند روزی طول می کشد و ابهامات تا حدی به وجود می آید اما به نظر من قیمت ها نباید تغییر کند و قیمت آن‌ دسته از محصولاتی که نرخ ارزشان، آزاد و متقاضی بوده باید کاهش هم پیدا کند چرا که ارزان‌تر شده است.

**پرداخت آنی مابه‌التفاوت ارزی

معاون دیگر وزیر جهاد کشاورزی نیز در حاشیه این مراسم گفت: سیاست جدید ارزی و پرداخت آنی مابه‌التفاوت ۴۰۰ تومانی برای جلوگیری از نوسانات در کالاهای اساسی است و در صورت اجرای درست، هیچ نگرانی برای افزایش قیمت‌ گوشت و مرغ که نهاده‌های تولید آنها وارداتی است، نداریم. عبدالمهدی بخشنده اظهار کرد: پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی و تصمیم هیات دولت به منظور عدم افزایش قیمت نهاده‌های دامی مانند کنجاله سویا و ذرت در بخش کشاورزی این است که این بخش از افزایش ناگهانی ارز متاثر نشود تا قیمت تمام شده محصولات افزایش پیدا نکند. وی افزود: قرار بر این شد واردکننده های بخش کشاورزی با همان دلار ۴٢٠٠ تومان وارد و تمهیداتی اتخاذ شود تا بلافاصله ۴٠٠ تومان مابه‌التفاوت آن به واردکنندگان پرداخت شود. در این صورت افزایش قیمت برای بخش کشاورزی نخواهیم داشت. بخشنده در رابطه با نهاده های وارداتی بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: از نهاده های وارداتی اصلی ما ذرت است که مربوط به خوراک طیور می شود و نهاده های دیگر، کنجاله سویا و مقداری کمی جو است. اگر تصمیمات اتخاذ شده عملیاتی شود شاهد افزایش قیمت نهاده ها و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده مرغ و گوشت نخواهیم بود. معاون بخش برنامه ریزی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تاخیر در اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی تصریح کرد: قیمت خرید تضمینی هر قیمتی باشد باید به تصویب شورای اقتصاد برسد ولو اینکه این قیمت اقتصادی هم نباشد. قیمت خرید تضمینی هنوز نهایی نشده و ما پیگیر آن هستیم. بخشنده گفت: در حال حاضر به صورت علی الحساب محصولات کشاورزی را از کشاورزان خریداری می کنیم و تا شب گذشته ۴٠ تا ۵٠ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری کردیم که با همان نرخ سال قبل به کشاورزان پرداخت خواهیم کرد.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |