چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 39512 18:02 1395/06/10
اصلاح قانون و سوال از وزیر برای اشتغال کاردان ها

اصلاح قانون و سوال از وزیر برای اشتغال کاردان ها

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
اصلاح قانون و سوال از وزیر برای اشتغال کاردان ها

اصلاح قانون و سوال از وزیر برای اشتغال کاردان ها

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد

گروه امورزیربنایی-نشست مشترک هیئت مدیره سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به منظور رفع مشکلات پیش روی کاردان ها برگزار شد. رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران در این نشست گفت: با وجود اینکه سازمان نظام کاردانی بر اساس قانون نظام مهندسی در سال ۱۳۸۱ ایجاد شد اما رویکرد تک محوری مسئولان این سازمان را در انزوای مطلق قرار داده و بعد از پانزده سال کماکان موانع فعالیت ها برداشته نشده است. مهدی موذن با بیان این که برخلاف سازمان نظام کاردانی، توجه مطلق مسئولان به سازمان نظام مهندسی بوده است، خاطر نشان کرد: در آیین نامه نوشته شده که اگر جایی مهندس وجود نداشته باشد، کاردان می تواند فعالیت کند که این فرض با منطق و واقعیت ها سازگار نیست؛ در حالی که این دو سازمان برآمده از یک قانون هستند و باید در کنار هم فعالیت کنند.

اعضا حق عضویت نمی دهند

رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران اظهار داشت: در آیین نامه قانون نظام مهندسی ظرفیت کاری برای مهندسان را حدود ۲۰۰۰ متر و برای کاردان ها کمتر از ۸۰۰ مترمربع تعیین شده است اما همین دستور العمل هم اجرایی نمی شود. وی با اشاره به پیامدهای این موضوع گفت: بنابراین کاردان های فنی یا به مشاغل مجازی روی آورند و یا اکثریت مهندس شده اند و امروز به ازای یک نفر کاردان ۶ نفر مهندس داریم و بی تردید صنعت ساختمان از این رهگذر در آینده آسیب های زیادی خواهد دید و طبیعی است که وقتی پروانه اشتغال فایده ای برای کاردان نداشته باشد، حق عضویت هم  پرداخت نمی کند.

چرا از کاردان ها دعوت نشد؟!

موذن با اشاره به اینکه نگاه مدیران میانی وزارت راه و شهرسازی در سالیان اخیر به کاردان ها مثبت نبوده است، افزود: اخیرا کمیته ای تخصصی برای بازنگری قانون نظام مهندسی تشکیل شد و متاسفانه از سازمان نظام کاردانی ساختمان برای بیان نقطه نظراتشان دعوت نشد.

کار شش ماهه، شش سال طول کشید

وی اضافه کرد: پس از تصویب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، وزارت راه و شهرسازی باید ضوابط آیین نامه تشکیلات حرفه ای کاردان ها را ظرف شش ماه تصویب می کرد اما این کار بعد از شش سال انجام شد. همین اتفاق باعث شد تا سازمان نظام مهندسی تمام کارها را در اختیار بگیرد و پیشبرد برنامه ها برای سازمان نظام کاردانی سخت تر شود. موذن  با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته حقوق مهندسان و تکنسین ها در حوزه اجرای ساختمان برابر است، ادامه داد: با اتخاذ سیاست های اشتباه توسط مدیران وزارت راه و شهرسازی همه کاردان های فنی به جهت عدم ارجاع کار به آنها تمایل به ادامه تحصیل داشته و هم اکنون ۴۰۰ هزار نفر مهندس و ۶۰ هزار نفر کاردان فنی در کشور هستند و با  ادامه وضعیت موجود تعداد کاردان ها کمتر هم خواهد شد.

عملکرد سازمان برای آموزش معماران تجربی

موذن به کارنامه سازمان نظام کاردانی در رابطه با آموزش معماران تجربی هم اشاره کرد و افزود: در چهار چوب وظایف محوله ظرف ۹ سال ۱۲۳۹ کلاس را برگزار کرده ایم و در مجموع ۲۹ هزار و ۹۰۲ نفر در این کلاس ها شرکت کرده اند.

سوال از وزیر راه و شهرسازی

در ادامه حجت الاسلام موسوی لارگانی ، نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: باید مشخص شود که عامل فقدان اشتغال کاردان ها، نبود قانون است یا عملکرد متولیان. اگر مشکلات قانونی وجود داشته باشد بنده با همکاری اعضا هیئت مدیره سازمان نظام کاردانی آن را در کمیسیون ها ی مربوطه طرح و اصلاح می کنیم و اگر هم لازم باشد طرح جداگانه ای با امضاء نمایندگان مجلس به صحن می بریم. اگر هم مشکلات از ناحیه قانون نباشد از وزیر راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی سوال خواهم کرد که مشکل عدم بکارگیری کاردان ها کجاست؟

پیشنهادی هم‌پایه شدن کاردان و مهندس

وی با بیان اینکه اینجا آمده ام تا دست در دست هم مشکلات کاردان ها را حل کنیم، اظهار داشت: معتقدم   می توان این پیشنهاد را در مجلس مطرح کرد که جهت تثبیت کاردان های فنی در جایگاه خود، بعد از ۱۰ سال فعالیت تجربی، هم پایه مهندسان ارتقای شغلی پیدا کنند.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |