چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 80702 18:16 1397/01/31
احیای۴۶هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام به نقطه پایان نزدیک شد

احیای۴۶هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام به نقطه پایان نزدیک شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
احیای۴۶هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام به نقطه پایان نزدیک شد

احیای۴۶هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام به نقطه پایان نزدیک شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مدیرعامل جهاد نصر خبر داد

گروه تولید-طرح احیای ۵۵۰هزار هکتار اراضی خوزستان و ایلام که مطالعات اولیه آن به پیش از انقلاب و حدود ۵۰ سال پیش باز می گردد، در سال ۱۳۷۵در سفر مقام معظم رهبری به استان خوزستان به تصویب رسید و ۱۷سال بعد در دولت یازدهم به طور ویژه به آن توجه شد و در دستور کار قرار گرفت. به گزارش جهان اقتصاد، چندی پیش معاون اجرایی موسسه جهاد نصر درباره این طرح گفته بود: در حال حاضر از ۳۱۲ هزار هکتار فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری، حدود ۸۴ درصد کار انجام شده است و امیدوار هستیم که باقی مانده کار نیز در ۱۹ شهر خوزستان و سه شهر ایلام تکمیل شود. حسن علاقه‌بند اظهار کرده بود: با حمایت‌های دولت تدبیر و امید و سفر روحانی در مهرماه سال ۹۲، شرایط طرح احیای اراضی خوزستان و ایلام بسیار خاص شد و با پشتیبانی مقام معظم رهبری یک و نیم میلیون دلار برای انجام این کار بزرگ اختصاص پیدا کرد. علاقه بند با اشاره به فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، گفته بود: این فاز بخشی از طرح است و باید عملیاتی شود. بیشتر کارها در فاز دوم توسعه‌ای است و قرار نیست در آن از آب جدیدی استفاده کنیم.

**احیا و توسعه ۴۶هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ایلام تا پایان تیرماه

در همین حال روز جمعه مدیرعامل موسسه جهاد نصر، گفت: تا پایان تیرماه سال‌جاری عملیات احیا و توسعه ۴۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان ایلام پایان می یابد. یدالله شمایلی در نشستی خبری با بیان اینکه از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام، حدود ۵۵ هزار هکتار  آن در استان ایلام است٬ گفت: ۱۰ درصد طرح بزرگ ۵۵۰ هزار هکتاری در استان ایلام است که در فاز نخست ۴۶ هزار هکتار آن اجرایی می شود. وی افزود: بخش عمده این سطح اجرا شده و ۴۵۰۰ هکتار باقی مانده که تا تیر ماه امسال به اتمام می رسد. وی درباره اعتبارات اجرای طرح ۴۶ هزار هکتاری استان ایلام، اظهار کرد: برای ۴۶ هزار هکتار حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شد که بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان آن تاکنون هزینه شده است. مدیرعامل موسسه جهاد نصر درباره الگوی کشت در این اراضی نیز گفت: اولویت در این اراضی کشت محصولات زراعی مانند؛ گندم، جو، ذرت و کلزا است اما ممکن است بخشی از آن به فعالیت های باغبانی اختصاص یابد. وی منابع تامین آب توسعه و احیای ۵۵ هزار هکتار اراضی استان ایلام را سد کرخه و چاه های موجود در منطقه عنوان کرد. شمایلی در ادامه یاد آور شد: از ۵۵ هزار هکتار طرح توسعه و احیای اراضی استان ایلام ۲۰ هزار هکتار در دشت عباس است که منبع تامین آب آن چاه های حفر شده در این دشت است. وی با تاکید بر اینکه طرح ۵۵۰ هزار هکتاری با توان متخصصان داخلی اجرا می شود، افزود: در سازه های سنگین مانند سد و نیروگاه ها ممکن است پیمانکارها از مشاوران خارجی استفاده کرده باشند اما کشور ظرفیت بالای از متخصصان داخلی دارد که ما را در اجرای این طرح بی نیاز از متخصصان خارجی می کند. مدیرعامل موسسه جهاد نصر در عین حال از تفاهمی این موسسه با شرکت های هلندی ها برای ایجاد شهرک های کشاورزی، صنعتی و تجاری برای بخشی از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خبر داد. شمایلی پیش بینی کرد با اجرای کامل طرح توسعه و احیای ۵۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی خوزستان و ایلام در آینده این دو استان به بزرگترین قطب کشاورزی کشور تبدیل می شوند.وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: بخشی از اراضی احیا شده استان ایلام در این طرح توسط کشاورزان به زیر کشت رفته است.

**واگذاری اراضی کشاورزی بر اساس نظام بهره برداری

در ادامه این نشست٬ عبدالرضا فلاح رستگار٬ مشاور طرح ۵۵ هزار هکتاری حوزه کرخه استان ایلام نیز در پاسخ به خبرنگار اقتصاد آنلاین درباره چگونگی واگذاری اراضی این طرح به کشاورزان، گفت: این اراضی بر اساس نظام بهره برداری واگذار می شود و تاکنون ۲۰ تشکل جانمایی شده است. وی افزود: در ایلام برای پیاده سازی نظام بهره برداری تعامل خوبی بین موسسه جهاد نصر و سازمان جهاد کشاورزی استان صورت گرفته و برای ایجاد تشکل ها نیز با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور، برنامه ریزی های لازم انجام شده است.فلاح رستگار در پایان تاکید کرد: موسسه جهاد نصر برای ایجاد تشکل ها اعتباری معادل ۲.۵ میلیارد تومان پیش بینی کرده است.  


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |