پنج شنبه 30 فروردین، 1403

کدخبر: 79995 18:40 1397/01/15
آب های زیرزمینی به دوره استراحت نیاز دارند

آب های زیرزمینی به دوره استراحت نیاز دارند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
آب های زیرزمینی به دوره استراحت نیاز دارند

آب های زیرزمینی به دوره استراحت نیاز دارند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد:

اوایل هفته جاری، معاون اول رییس جمهور درباره طرح احیای دریاچه ارومیه گفته بود: موضوع احیاء دریاچه ارومیه به هیچ وجه نمی تواند از دستور کار دولت ایران خارج شود و حتی اگر نیاز باشد که میلیاردها دلار اعتبار خارجی برای این کار اختصاص دهیم که طرح های انتقال آب از خارج از کشور به دریاچه ارومیه اجرا کنیم حتما این کار را انجام خواهیم داد چون حیات بخش وسیعی از جمعیت کشور وابسته به این دریاچه است و ایران در هیچ شرایطی نمی تواند نسبت به دریاچه ارومیه بی تفاوت باشد. در این رابطه سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، توضیحاتی پیرامون چگونگی واردات آب به ایران ارائه کرد. اسدالله قره خانی به خانه ملت گفت: واردات آب می تواند به ۳ صورت انجام شود نخست اینکه بدون انجام عملیات تصفیه از رودخانه هایی که مرزی هستند وارد کشور شود همانند پرونده ای که در گذشته درباره واردات آب به کشور باز شده بود که این آب از تاجیکستان به خراسان رضوی به طبس و یزد منتقل شود. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، افزود: پرونده دوم مربوط به واردات آب مورد نیاز برای احیای دریاچه ارومیه است که با توجه به اینکه رودخانه مرزی به نام ارس در کنار این دریاچه قرار دارد می توان این اقدام را انجام داد که البته این موضوع به رایزنی با کشورهای استفاده کننده از این آب نیاز دارد، چراکه هر یک از کشورها سهم خاصی در این رودخانه دارند.

**کشورهای عربی آب را تصفیه شده وارد می کنند

نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شاید در این بین کشورهایی همانند آذربایجان و ارمنستان آب کمتری نیاز داشته باشند، لذا آب ارس که به دریای خزر می ریزد می تواند وارد ایران شود و از این سهمیه می توان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه استفاده کرد. وی با بیان اینکه واردات آب به صورت تصفیه شده دومین روش برای واردات آب است، یادآور شد: در حال حاضر در کشورهای عربی این اتفاق رخ می دهد، اما واردات آب به این شکل نمی تواند حجم زیادی داشته باشد چراکه قیمت تمام شده آن بالا است.

**مذاکره برای برداشت بیشتر ایران از آب های مرزی

قره خانی با اشاره به اینکه روش سوم واردات آب مجازی است، افزود: آیا نیاز است حتما ذرت کشت کرده و یا در برخی استان ها که با تنش آبی مواجه بوده و تبخیر آب بالا است همانند استان خوزستان، سیستان و بلوچستان و اصفهان حتما شالیکاری انجام شود و محصولاتی کشت شود که آب بری بالایی دارد؟ خیر، لذا می توان از طریق واردات این محصولات در مصرف آب صرفه جویی کرد. وی با بیان اینکه گندم در برخی استان ها حدود ۹ ماه از زمان کشت تا برداشت زمان می برد و به آب و سوخت زیادی نیاز دارد، ادامه داد: می توان با واردات حدود ۴ میلیون تن گندم از کشورهایی همانند استرالیا، آرژانتین، اوکراین و غیره آب را به صورت مجازی وارد کرد و می توان در داخل آب را به بخش شرب و کارهایی که ارزش افزوده بیشتری دارند اختصاص داد تا به آب های زیرزمینی که افت زیادی داشته استراحت داد. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: می توان آب های مرزی که در منطقه کردستان و یا ایلام به دریای خزر و خلیج فارس می ریزد را جمع آوری کرده و با کشورهایی همانند ترکیه که به بخشی از آب نیاز ندارند وارد مذاکره شده و از این آب ها استفاده کرد.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |