پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 78928 18:49 1396/12/11
یک سوم باغات کشور نیازمند بازسازی

یک سوم باغات کشور نیازمند بازسازی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
یک سوم باغات کشور نیازمند بازسازی

یک سوم باغات کشور نیازمند بازسازی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

معاون وزیرجهادکشاورزی خبر داد:

گروه تولید-معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: سطح زیرکشت محصولات باغبانی کشور ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که از این میزان ۹۰۰ هکتار باغ مسن نیازمند بازسازی است. به گزارش جهان اقتصاد به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی طهماسبی در آخرین روز از نشست سالانه برنامه ریزی طرح توسعه گلخانه های کشور در جیرفت افزود:وی ادامه داد: از سطح باغات کشور ۴۰۰ هزار هکتار زیر کشت نهال و غیربارور است و سالانه از مجموع باغات سطح کشور ۲۱ میلیون تن تولیدات باغی ایجاد می شود و در برنامه ششم توسعه کشور ۶۳۰ هکتار از باغات بازسازی خواهند شد. وی بیان کرد: باغداران با مراجعه به کارشناسان جهاد کشاورزی در منطقه خود از مشاوره کارشناسان پیرامون استفاده از نهال لیبل دار و جلوگیری از بیماری های واگیر دار جلوگیری کنند. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سطح گلخانه های کشور در حال حاضر ۱۲ هزار و ۳۰۰ هکتار است اظهار کرد: بازسازی پنج هزار و ۳۰۰ هکتار گلخانه در دستور کار قرار گرفته که در طول برنامه ششم توسعه تاکنون ۳۷۳ هکتار کاملا بازسازی شده است.

** ۹۵ هزار تن محصولات گلخانه ای صادر شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان هم در این آیین گفت: سال گذشته ۹۵ هزار تن محصولات گلخانه ای از این منطقه به خارج کشور صادر شده است . سید یعقوب موسوی ارزش این میزان صادرات را ۹۷ میلیون دلار عنوان کرد که عمدتا به کشور روسیه صادر شده است . وی با اشاره به نام گذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال گفت: با صادرات محصولات کشاورزی دنبال تحقق شعار سال رهبری می باشیم. وی تصریح کرد: کاهش سطح زیر کاشت محصولات آب بر (ذرت) و محصولات آسیب پذیر (پیاز، هندوانه و گوجه فرنگی)، توسعه سطح گلخانه های منطقه از یکهزار و ۲۵۰ هکتار به یکهزار و ۷۰۰هکتار، توسعه کاشت محصولات استراتژیک کلزا و گندم به میزان ۲ هزار و ۷۵۰هکتار و توسعه کاشت محصولات با مصرف آب پایین مانند خربزه و ملون ها و انواع کاهو و کلم، هویج و حبوبات در سطح سه هزار و ۲۵۰هکتار از جمله اقدامات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان طی چند سال اخیر است.

** بحران فراگیر کمبود آب را جدی بگیریم

گفتنی است چندی پیش در همایشی تحت عنوان «نقد طرح ملی تبدیل اراضی شیب‌دار به باغات در برنامه ششم توسعه»، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان اظهارکرده بود: بحران فراگیر کمبود آب که برخی از کارشناسان از آن به عنوان ورشکستگی آبی یاد می‌کنند، کشور را فراگرفته است. حمیدرضا قلمکاری اثرات مخرب فرونشست زمین بر مراکز مسکونی، تاریخی و فرهنگی را جبران ناپذیر دانست و اظهار کرد: متأسفانه این بحران از دیدگان پنهان بوده و ابعاد فاجعه‌بار آن چنان‌که شایسته است، احساس نمی‌شود. قلمکاری گفت: وخیم‌تر شدن وضعیت آب و شرایط زیست‌محیطی، عدم تأثیر بر کاهش تبخیر بارش، تایید دست‌اندازی بر عرصه‌های طبیعی و منابع ملی، بارگذاری جدید بر منابع آب خارج از محدوده اراضی شیب‌دار، افزایش ریسک فرسایش خاک، عدم بازدهی اقتصادی مطلوب و پایدار در دراز مدت، تضییع حقابه های افراد حقیقی و حقوقی و... از جمله دلایل مخالفان با طرح ملی تبدیل اراضی شیب‌دار به باغات است. هم‌چنین رییس مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه پس از اصلاحات ارضی دهه چهل استراتژی توسعه ملی بر اساس استفاده وسیع از منابع گذاشته شد، گفت: متأسفانه در سال‌های بعد این عمل به نقد کشیده نشد و یکی از نکات کلیدی بحران موجود کشور، به نقد نگذاشتن عملکرد گذشتگان است. محمدحسین شریعتمدار توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بذرو نهال (DNA) را در رفع بحران آب مؤثر دانست و گفت: تنها یک DNA در کنار مواردی چون بازچرخانی و افزایش بهره‌وری آب می‌تواند رافع مشکلات آب کشور باشد. وی ایجاد فضای نقد به‌منظور تبادل افکار و رسیدن به نتیجه مطلوب را از جمله بهترین راهکارها برای تصمیم‌گیری در مورد طرح ملی تبدیل اراضی شیب‌دار به باغات دانست و افزود: امیدواریم با همکاری اتاق بازرگانی ایران و اصفهان و مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب با بهره‌گیری از صاحب‌نظران و دانشمندان این حوزه، نگرانی ورشکستگی آب به یک حرکت پرشتاب مثبت تبدیل شود.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |