جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 76745 13:41 1396/10/30
کسی خبر از خانواده‌های شهدای پلاسکو دارد؟

کسی خبر از خانواده‌های شهدای پلاسکو دارد؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
کسی خبر از خانواده‌های شهدای پلاسکو دارد؟

کسی خبر از خانواده‌های شهدای پلاسکو دارد؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نوشت: صبح پنجشنبه ۳۰ دی سال ۹۵ بود که فاجعه‌ آتش سوزی در ساختمان پلاسکو؛ مرکز تهران را لرزاند. در پی وقوع این آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو بطور کامل فرو ریخت. ساختمان پلاسکو در حالی پس از سه و نیم ساعت سوختن، فروریخت که تعداد زیادی از مأموران آتش‌نشانی درحال مهار آتش‌سوزی، در بیرون و داخل ساختمان بودند و عده‌ای از آن‌ها زیر آوار ناشی از فروریختن ساختمان ماندند.

ریزش ساختمان پلاسکو بسیاری از خانواده‌ها را داغدار و بسیاری را در چند روز اول هم چشم انتظار نگاه داشت و از همان ساعات ابتدایی حادثه خانواده‌های گرفتار شده‌ها در محل حادثه حاضر و دست به دعا برداشته بودند تا شاید عزیزان‌شان سلامت از زیر آوار بیرون بیایند غافل از آنکه نمی‌دانستند روزگار چه سرنوشتی را برای‌شان رقم زده بود.

آواربرداری ساختمان پلاسکو روز جمعه ۸ بهمن سال ۹۵ به پایان رسید؛ ۱۷۰۰ کامیون نزدیک به ۲۰ هزار تن نخاله ساختمانی جابه‌جا کردند و دیگر انتظار خانواده‌های گرفتارشده‌ها به پایان رسید و حالا باید داغ بزرگی را تحمل می‌کردند.

یکسال از آن حادثه می‌گذرد؛ با نزدیک شدن به سالروز شهادت شهدای پلاسکو، مراسم‌ها و یادبودهای مختلف درحال برگزاری است اما طی یکسال گذشته آیا کسی از خانواده شهدا خبری دارد؟ پدر و مادری که یکسال شبانه روز به قاب عکس پسرش چشم دوخته‌اند خبری از آنها داریم؟ آیا از همسری که یک سال است، همدلی ندارد و تنهاست، دلجویی کرده‌ایم؟

تاریخ انقضای توجه نهادها و مردم نسبت به یک فاجعه تنها یک هفته و نهایتا یک ماه است و پس از آن همه چیز فراموش می‌شود. در آن یک هفته صفحات اینستاگرام و کانال‌های تلگرامی مملو از عکس‌ها و فیلم‌هایی مربوط به شهدای پلاسکو و اظهار همدردی است و نقل مجلس هر نشست خبری و همایشی این اتفاق است اما مدتی بعد همه چیز فراموش می‌شود و انگار نه انگار که تعدادی آتش‌نشان را در حین خدمت از دست داده‌ایم.

بنیاد شهید و امور ایثارگران یکی از متولیان امر مربوط به شهداست و براساس رسالتی که دارد موظف است در ارائه خدمت و تسهیلات به خانواده شهدا پیش‌قدم شود درحالی که خبری روز سه‌شنبه ۲۱ آذرماه سال ۹۶ از سعید عندلیبی، معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران منتشر شد مبنی بر اینکه بنیاد در مورد شهدای خدمت از جمله شهدای آتش‌نشان در حادثه پلاسکو تابع قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی است.

یکسال از ماجرا گذشته است و بنیاد شهید که متولی اصلی این امر است، پای مجلس را به میان می‌کشد و این مسئله نشان از عدم برنامه‌ریزی این نهاد است؛ چراکه به‌نظر می‌رسد بنیاد همیشه باید اعتباری را برای شهدای پیش‌بینی نشده در نظربگیرد اما متأسفانه این اتفاق رخ نمی‌دهند.

همچنین خبرگزاری ایکنا در گفت‌وگو با برخی از خانواده‌های شهدای در حین خدمت متوجه شده است که این خانواده‌ها تحت حمایت بنیاد شهید قرار نمی‌گیرد و حقوق و مزایایشان را از سازمان محل خدمت دریافت می‌کنند که البته سازمان محل خدمت هم گاهی اوقات حمایت‌ها را انجام نمی‌دهد و این بلاتکلیفی زخمی دیگر بر زخم‌های خانواده‌های شهدا اضافه می‌‌کند.

اگر مجلس شورای اسلامی تعریف قانونی شهید را اصلاح کند و یا تبصره‌ای به ماده قانونی مربوط به مصادیق شهید اضافه کند که بر اساس آن آتش‌نشانان جان باخته در حین خدمت از جمله شهدای آتش نشان در حادثه پلاسکو را مشمول مصادیق ایثارگر تلقی کند و آن را به تصویب برساند، بنیاد شهید و امور ایثارگران مکلف به اجرای آن و تحت پوشش قرار دادن خانواده شهداست، اما در حال حاضر بدون محمل قانونی و مصوبه مجلس شورای اسلامی، بنیاد برای تحت پوشش قرار دادن خانواده این عزیزان اختیار قانونی را ندارد.

پاسکاری‌ها میان مجلس، بنیاد شهید و سازمان محل خدمت و سرگردانی خانواده‌های شهدای حین خدمت از جمله مشکلاتی‌ است که نیاز به بررسی دارد. یکسال از شهادت خانواده‌های شهدای پلاسکو و هشت ماه از شهدای مجلس می‌گذرد و ما همچنان اندرخم یک کوچه‌ا‌یم و نتوانسته‌ایم این مشکل را حل کنیم.

البته جعفر کوهی برادر شهید آتش‌نشان (مجتبی کوهی) در گفت‌وگویی اعلام کرده بود مبنی بر اینکه بعد از آن که هنوز ماجرای ریزش ساختمان پلاسکو و شهادت آتش نشانان داغ بود چند تن از نمایندگان مجلس به ما قول دادند که موضوع شهید خواندن آتش‌نشانان و تحت پوشش بنیاد شهید رفتن آنها را پیگیری کنند؛ اما متأسفانه آتش نشانان شهید خدمت محسوب می‌شوند و شهید خدمت تنها عنوان «شهید» را با خود یدک می‌کشد و تحت پوشش بنیاد شهید قرار نمی‌گیرد و در این زمینه شهدای خدمت دچار خلاء قانونی هستد که قول‌هایی هم که تاکنون در خصوص پیگیری این موضوع داده شده عملی نشده است.

همچنین وی در بخش دیگری از گفت‌وگویش عنوان کرد: بسیاری مسئولین نظیر شهردار وقت، برخی نمایندگان مجلس از جمله خانم‌ها پروانه مافی و اولاد قبا در دیدار با خانواده‌های آتش نشانان شهید پلاسکو به ما قول دادند که پیگیر این مساله شهدای آتش‌نشان باشند، اما بعد از آنکه در این خصوص قول مساعدت دادند، متأسفانه بعد از فروکش کردن هیجانات پلاسکو دیگر نتوانستیم با آنها ارتباط برقرار کنیم، در حال حاضر بنیاد شهید از پذیرفتن شهدای خدمت امتناع می‌کند،اما مسأله‌ اینجاست که هیچ فرقی از نظر مردم بین شهدا وجود ندارد و چرا نباید آتش‌نشانان شهید مانند سایر شهدا محسوب شده و تحت نظر بنیاد شهید بروند؟

خبرگزاری ایکنا پیشنهاد می‌کند که بنیاد شهید به‌عنوان متولی امر خانواده‌ها را تحت حمایت خود قرار دهد؛ چراکه براساس ماده یک آئین‌نامه اجرایی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، «ایثارگر کسی است که برای استقرار و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمنان داخلی و خارجی انجام وظیفه کرده و شهید، مفقودالاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده شناخته می‌شود، آیا شهدای پلاسکو نمی‌تواند جزء این شهدا باشند؟

هیچ تفاوتی میان این شهدا نیست، اما متأسفانه در عمل فرق بسیاری بین شهدا قائل می‌شوند و در این زمینه خلاء قانونی وجود دارد و تا کنون نیز مسئولان قدمی در جهت رفع این شکاف بر نداشته‌اند. خانواده‌های شهدای پلاسکو چشم انتظارند؛ آنها را فراموش نکنیم.

زینب رازدشت



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |