پنج شنبه 30 فروردین، 1403

کدخبر: 79522 11:19 1396/12/21
کره شمالی به این نتیجه رسید که نمی‌تواند یک تنه به جنگ دنیا برود

کره شمالی به این نتیجه رسید که نمی‌تواند یک تنه به جنگ دنیا برود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
کره شمالی به این نتیجه رسید که نمی‌تواند یک تنه به جنگ دنیا برود

کره شمالی به این نتیجه رسید که نمی‌تواند یک تنه به جنگ دنیا برود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

عصرایران نوشت: دکتر علی بیگدلی در خصوص گشایش در روابط آمریکا و کره شمالی گفت: این موضوع از نظر روانشناختی به ضرر ایران تمام شد کره شمالی به این نتیجه رسید نمی تواند یک تنه به جنگ دنیا برود به همین دلیل ناچار شد پای مذاکره بیاید.

کارشناس روابط بین الملل غرب اروپا و آمریکا ادامه داد: دلیل چرخش کره شمالی و موافقت این کشور برای مذاکره با آمریکا را باید در مفهوم امپریالیسم جست و جوکرد. امپریالیسم از دل بحران بوجود آمده است، با بحران زندگی می کند و اگر بحران کاهش پیدا کند شاید بمیرد و این در ذات امپریالیسم است. بنابراین آمریکایی ها باید تلاش کنند در دنیا بحران هایی را بوجود بیاورند که در قبال آن بحران بتوانند به منافع اقتصادی خود دست پیدا کنند. خود ما نیز به کانون بحران تبدیل شده ایم که به نفع آمریکا است و می بینید که آمریکا با تمام شیخ نشین های خلیج فارس قراردادهای بزرگی برای فروش اسلحه امضا می کند.

وی افزود: برای آمریکا جالب بود که در منطقه شرق آسیا کشوری مانند کره شمالی به شدت تهدید کننده است و از این طریق آمریکا به کره جنوبی و ژاپن اسلحه می فروخت و از این طریق میزان محبوبیت خود را نیز افزایش می داد. اما کره جنوبی این قضیه را متوجه شد که آمریکا هیچ گاه به دنبال حل مسئله با کره شمالی نخواهد بود. به همین دلیل آغاز شکل گیری زمینه های ارتباط با کره شمالی توسط کره جنوبی انجام شد.

این تاریخدان و پژوهشگر در خصوص نزدیکی کره شمالی به روسیه و چین هم بیان کرد: باید توجه داشت که کره شمالی دنباله رو سیاست های عمومی چین و روسیه است و می بینم که نزدیک به ۴ تا ۸ میلیون کارگر کره ای در چین و نزدیک به ۴ میلیون کره ای نیز در روسیه مشغول به کار هستند. به همین دلیل این دو کشور می خواستند از کره شمالی ابزاری بسازند برای آزار دادن آمریکایی ها، اما این دو کشور در شرایط کنونی از کره شمالی به عنوان هدیه ای به آمریکا استفاده می کنند تا این کشور قبول کند دست از فعالیت های هسته ای خود بردارد تا در نهایت با همسایگانش نیز رابطه نزدیکتری داشته باشد.

دکتر بیگدلی اضافه کرد: بنابراین دیدیم رهبر کره شمالی این آمادگی را پیدا کرد که با فرستادن یک هیات به کره جنوبی در المپیک زمستانی با مهارت خاصی مقدمات این ارتباط فراهم شود.

بیگدلی در خصوص اینکه احتمال موفقیت آمیز بودن مذاکرات بین امریکا و کره شمالی چه میزان است هم پاسخ داد: با توجه به نزدیکی این کشور با روسیه و چین درمورد احتمال موفقیت این توافق نمی توان نظر قطعی داد. الان دو موضوع در مورد این مذاکرات مطرح است، یکی اینکه کره شمالی به شورای امنیت این تعهد را بدهد که از گسترش تسلیحات هسته ای دست بردارد اما امکانات و ابزار خود را حفظ کند. مورد دیگری که آمریکایی ها بدنبال آن هستند این است که کره شمالی همه سایت های هسته ای خود را از بین ببرد و شرایط به شکلی شود که کره شمالی نتواند موشک با کلاهک هسته ای تولید کند.

وی ادامه داد: اگر کره شمالی پیشنهاد آمریکا را نپذیرد قطعا مشکل حل نخواهد شد. از سوی دیگر کره شمالی نیز به این نتیجه رسیده است که دانش تولید موشکل با قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارد می تواند در کوتاهترین زمان این کار را انجام دهد.

این استاد دانشگاه یادآوری کرد: از سوی دیگر باید به فشار های داخلی در درون کشور کره شمالی نیز اشاره کرد که به همین دلیل دولت مردان این کشور مجبور شده اند تا شرایط بین المللی خود را تغییر دهد و به عنوان بازیگر جدید وارد مناسبات بین المللی شود.

این کارشناس روابط بین الملل در پاسخ به اینکه مذاکرات امریکا و شمالی چه تاثیراتی بر ایران دارد هم اشاره کرد: البته این موضوع از نظر روانشناختی به ضرر ایران تمام شد. اول اینکه کره شمالی مناسبات بسیار نزدیکی با ما در طول جنگ داشته است و الان که به این قدرت رسیده است که می تواند با موشک خاک امریکا را تهدید کند اما بازهم به این نتیجه رسیده که نمی تواند یک تنه به جنگ دنیا برود. به همین دلیل ناچار شد به پای مذاکره بیاید. به هر حال فشارهای همه جانبه به رهبر کره شمالی منجر به این عقب نشینی شد و این موضوع می تواند یک پیام برای ما داشته باشد که هیچ کشوری نمی تواند با همه دنیا بجنگد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |