جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 87338 13:27 1397/06/03
هجمه‌ دشمن، چشم‌انتظاری ملت و سکوت دولت

هجمه‌ دشمن، چشم‌انتظاری ملت و سکوت دولت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
هجمه‌ دشمن، چشم‌انتظاری ملت و سکوت دولت

هجمه‌ دشمن، چشم‌انتظاری ملت و سکوت دولت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایکنا نوشت: هفته دولت فرصت خوبی است تا عملکرد دولت به بوته نقد و بررسی گذاشته شود تا از خلال مجموعه این انتقادات و پیشنهادات در جهت کمک به مجموعه عظیم دستگاه اجرایی استفاده شود.

یکی از مسائلی که این روزها بسیاری از کارشناسان بر آن تأکید دارند و آن را به عنوان نقطه ضعف دولت برمی‌شمرند ضعف دولت در ارتباط با مردم است؛ ضعفی که موجب شده دولت نه تنها در مقابل انتقادات کمتر وارد حوزه پاسخگویی و اقناع جامعه شود بلکه او را ناتوان از معرفی دستاوردها و خدماتش کرده است.

همین سکوت و عدم پاسخگویی موجب شده که رسانه‌های معاند در مسائل مختلف داخلی و خارجی میدان را برای موج‌سواری و گسترش شایعات فراهم دیده و دولت پس از اینکه آن موج شکل گرفت و افکار عمومی را دچار التهاب کرد وارد میدان شده و به توضیح و تبیین مسئله می‌پردازد که این نحوه ورود دیرهنگام نمی‌تواند آثار منفی و مخرب شایعات شکل‌گرفته را مرتفع سازد.

دولت در شرایط جنگ اقتصادی و روانی دشمن، شفاف‌تر با مردم صحبت کند

محمدجواد جمالی نوبندگانی، دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره این نقطه ضعف دولت و آثار منفی آن گفت: تقریبا همه موافقین یا منتقدین این نقطه ضعف دولت را یادآور می‌شوند و معتقدند با توجه به هجمه‌های اقتصادی و جنگ روانی دشمن، دولت باید در شفاف‌سازی امور و اقناع جامعه سریع‌تر، صریحتر و محکم‌تر گام بردارد.

وی افزود: من در نطق روز ۶ تیرماه در مجلس خدمت آقای رئیس‌جمهور بیان کردم بسیاری از عوامل خارجی و داخلی هستند که باعث شرایط امروز کشور شده‌اند ولی متاسفانه در خلأ به وجودآمده ناشی از سکوت دولت، طلبکار هم شده‌اند و به دولت می‌تازند. دولت در حدی که می‌توانسته با توجه به محدودیت‌های بودجه‌ای و ارزی، بانکی، بین بانکی و شرایط رکود کشور، تلاش‌های خوبی انجام داده اما واقعا نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده که دولت از حدود یکسال گذشته در نوعی سکوت خبری قرار گرفته است و این موجب سوء استفاده برخی سایت‌ها و رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های معاند و ضد انقلاب شده است.

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، نمونه بارز سکوت دولت و موج‌سواری رسانه‌های معاند

جمالی نوبندگانی با اشاره به نمونه اخیر کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و موج‌سواری رسانه‌ای بر روی آن برای تحریک مردم گفت: برخی افراد که پدران‌شان، بحرین را واگذار کردند در این سکوت خبری خود را دلسوز این آب و خاک جا می‌زنند یا برخی از گروه‌های معاند که در عملیات مرصاد به کمک صدامیان آمدند و بسیاری از شهروندان ایرانی را ترور کرده و به شهادت رساندند و امروز هم در کنار بدترین دشمنان این ملت قرار گرفته‌اند خود را حامی ملت و دلسوز کشور معرفی می‌کنند.

دبیر اول کمیسیون امنیت ملی مجلس عنوان کرد: در حالی که دولت می‌توانست این مسئله را بسیار شفاف‌تر برای مردم تشریح کند تا مانع برخی از سوء استفاده‌ها و فضاسازی‌ها شود. در این میان حتی برخی از هنرمندان و بازیگران که حتی نمی‌توانند مشکلات خانه خود را حل کنند و گرفتار اعتیاد هستند به یکباره در فضای مجازی درباره دریای خزر اظهارنظر می‌کنند و ذهن جامعه را دچار تشویش و نگرانی می‌کنند. البته نمونه خوب هم در این مسائل وجود دارد. در برنامه خندوانه، شخصیت جناب خان درباره صیادی کشتی‌های چینی در آب‌های سرزمینی و مشکلاتی که این مسئله برای صیادان کشور ایجاد کرده، مسائلی را مطرح کرد. آقای رامبد جوان در این باره کار خوبی انجام داد و با مسئول مربوطه این حوزه ارتباط برقرار کرد و ایشان هم توضیحات مناسبی ارائه کرد و توانست این مسئله را برای جامعه تبیین کند.

وی با بیان اینکه استعفای سخنگوی دولت و عدم معرفی سخنگوی جدید نیز مزید بر علت شده و این نقطه ضعف دولت را برجسته‌تر کرده، گفت: این در حالی است که علیرغم مشکلاتی که وجود دارد پروژه‌هایی در کشور افتتاح می‌شود اما بازتاب رسانه‌ای چندانی پیدا نمی‌کند که بخش عمده آن به ارتباط ضعیف دولت با مردم و رسانه‌ها برمی‌گردد و همین موجب برخی سوء استفاده‌ها شده است.

ضرورت افزایش ارتباط مستقیم واقعی و مجازی مسئولان با مردم/ شرایط ویژه کشور و اهمیت تغییر سبک‌های مدیریتی

جمالی نوبندگانی درباره ضرورت تقویت ارتباط مقامات و مدیریت‌های اجرایی کشور در هر رده و سطحی با مردم با توجه به جنگ اقتصادی و روانی دشمن و اهمیت تغییر سبک مدیریتی و تطابق دادن آن با چنین شرایطی گفت: قطعا باید یک تغییر اساسی در نحوه ارتباط دولت با مردم به ویژه در این شرایط کشور اتفاق بیفتد. بنده در حوزه انتخابیه خودم، فسا، شاهدم که فرماندار شهر هفته‌ای یکبار در یک مسجد حاضر می‌شود و به سؤالات، ابهامات و مشکلات مردم پاسخ می‌دهد و در هفته دولت هم تمام رؤسای ادارات در مصلای شهر حضور پیدا می‌کنند تا پاسخگوی مسائل و مشکلات مردم باشند. این ارتباطات در برخی نقاط کشور در حال انجام است و حتی مسئولان می‌توانند با حضور در فضای مجازی ارتباط مستقیم با مرزدم داشته و در لحظه پاسخ‌های لازم را بدهند.

دبیر اول کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: به عقیده من این نوع ارتباط میان مردم و اعضای دولت باید گسترده‌تر شود زیرا هجمه‌های آمریکا هم زیاد شده است. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند الان در وزارت خزانه‌داری امریکا، ستاد جنگ اقتصادی علیه ایران ایجاد شده و در کنار ان جنگ روانی هم در حال انجام است و متأسفانه برخی از افراد داخلی که از مواهب این انقلاب هم بهره برده و تلویزیون، سینما و فضای مجازی در اختیارشان است بی‌محابا در جهت دامن زدن به این جنگ روانی عمل می‌کنند. در حالی که برخی از آنها اساسا سواد و آگاهی لازم را هم ندارند اما در این شرایط با مطالبی که بیان می‌کنند مردم را دچار نگرانی، یأس و ناامیدی می‌کنند و همین مسئله ایجاب می‌کند متدینین و مسئولان حضور بیشتری در فضای مجازی داشته و در جهت شفاف‌سازی، تبیین، آگاهی‌بخشی و اقناع افکار عمومی مردم گام بردارند تا باعث افزایش اعتماد مردم به دولت شوند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |