شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 77898 17:59 1396/11/17
نوروز۹۷ هم منتظر افتتاح قطعه اول آزادراه تهران –شمال نباشید

نوروز۹۷ هم منتظر افتتاح قطعه اول آزادراه تهران –شمال نباشید

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نوروز۹۷ هم منتظر افتتاح قطعه اول آزادراه تهران –شمال نباشید

نوروز۹۷ هم منتظر افتتاح قطعه اول آزادراه تهران –شمال نباشید

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در نشست مدیران شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل اعلام شد

مهدی زاهدی-مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل با تأکید بر اینکه قطعه یک آزادراه تهران -شمال تا پایان امسال افتتاح نمی‌شود، گفت: سالانه ۵ هزار میلیارد تومان از سوی دولت و ۲ هزار میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی در پروژه‌های ما هزینه می‌شود. به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، خیرالله خادمی در نشست خبری مدیران و معاونان شرکت ساخت اظهار داشت: قطعه یک آزادراه تهران - شمال در حال ساخت است که پیش‌بینی ما این است بعد از نوروز ۹۷ تکمیل می‌شود و به عید امسال نمی‌رسد. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل با اشاره به اینکه ‌قطعه ۲ نیز توسط پیمانکار ایرانی در حال ساخت است، افزود: در قطعه ۲ تعداد پنج فاز داریم که توسط پیمانکاران ایرانی اجرا می‌شود. خادمی درباره قطعه سوم آزادراه تهران - شمال گفت: در سفر اخیر رئیس بنیاد مستضعفان به کشور چین مذاکراتی برای تأمین سرمایه قطعه سه آن هم در ۵۰ درصد سهم بنیاد انجام شده است که فعلاً نتیجه رسمی مذاکرات به ما اعلام نشده اما رئیس بنیاد مستضعفان به ما گفت که موضوع اصلی ما در این مذاکرات تأمین منابع مالی قطعه سه به عنوان پرهزینه‌ترین قطعه این آزادراه است که طول مسیر را از ۹۲ کیلومتر به ۳۲ کیلومتر کاهش می‌دهد و تأثیر عمده‌ای در ایمنی سیر، کوتاهی مسیر و کاهش ترافیک دارد. وی گفت: در آزادراه تهران - شمال کارفرما بنیاد مستضعفان است و دولت سهم خود را در قالب مشارکت پرداخت می‌کند. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در تشریح دلایل تأخیر تکمیل قطعه دوم آزادراه گفت:‌ بخشی از روستاهای حاشیه مسیر اعتراضی داشتند مبنی براینکه کار ۲۴ ساعته موجب عدم آسایش آنها شده است بنابراین مقرر شد فقط در ساعات روشنایی روز کار کنیم همچنین انفجار در بخشی از پروژه ممنوع است چون جاده موجود زیر پای ما است و به اجبار با پیکو این احجام سنگین را باز می‌کنیم در حالی که یک انفجار حداقل سه هزار متر مکعب خاکبرداری ایجاد می‌کند. خادمی افزود: اجرای رویه بتنی و دو پوششه کردن هم موجب از دست رفتن زمان شد در ایام زمستان اجرای رویه بتنی به دلیل دمای زیر صفر امکانپذیر نیست. معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید براینکه قطعه یک آزادراه تهران -شمال تا پایان امسال افتتاح نمی‌شود، گفت: تاکنون ۲۸۰۰ میلیارد تومان به صورت کلی در آزادراه تهران - شمال هزینه شده که آورده دولت ۱۶۰۰ میلیارد تومان است و بنیاد هنوز به صورت رسمی در پرداخت‌های اخیر خود صورت وضعیت به ما نداده است.

** وجود  ۲۴۰۰ کیلومتر آزادراه بهره‌برداری شده در کشور

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر ۲۷۸ هزار کیلومتر انواع مسیرهای جاده‌ای و ریلی داریم که ۲۲۱ هزار کیلومتر آن راه روستایی و انشعابات فرعی و ۴۲ هزار کیلومتر بزرگراه و راه اصلی و ریل است. وی با بیان اینکه ۲۴۰۰ کیلومتر آزادراه بهره‌برداری شده در کشور داریم، گفت:‌ ۱۳هزار و ۳۵۰ کیلومتر خط ریلی موجود داریم. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور افزود: آنچه ما باید بسازیم ۴۱ هزار کیلومتر انواع راه و راه‌آهن است که ۱۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد، ۱۴ هزار و ۳۳۰ کیلومتر در حال احداث است و ۱۱ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نیز هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده است. خادمی ادامه داد: برای این ۱۴ هزار و ۳۳۰ کیلومتر پروژه در حال اجرا ۲۷ هزار میلیارد تومان قرارداد موجود و جاری داریم که برای اتمام آنها ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهیم یعنی بابت تعدیل ارقام افزایش می‌یابد. وی افزود: برای کل ۴۱ هزار کیلومتر پروژه‌ای که در حال ساخت داریم و یا باید بسازیم و در تعهدات ما است، ۱۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهیم. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور بیان کرد: سالانه ۵ هزار میلیارد تومان از سوی دولت و ۲ هزار میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی در پروژه‌های ما هزینه می‌شود. خادمی گفت: اشتغالزایی این پروژه‌ها ۵۰ هزار میلیارد تومان است که ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۳۰۰ هزار نفر غیرمستقیم ایجاد می‌کند.

* افتتاح چندین پروژه در فاصله دهه فجر تا پایان سال

خادمی با اشاره به پروژه‌هایی که در فاصله دهه فجر ‌تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: ۲۷۷۵ کیلومتر انواع راه و راه‌آهن در کشور آماده بهره‌برداری است که ۲۶۵کیلومتر آن ریل است؛ و خط‌آهن کرمانشاه هفته آینده با حضور رئیس جمهور افتتاح می‌شود. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور افزود: همچنین مسیر ریلی ارومیه تا پایان سال در بخش باری افتتاح می‌شود و در بخش دیگر اتصال ریلی بستان‌آباد تا میانه را در تبریز داریم. خادمی ادامه داد: در این ایام تا پایان سال ۵۶۸ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی و ۱۹۴۲ کیلومتر راه روستایی تکمیل می‌شود.وی افزود: برای کل پروژه‌هایی که در دهه فجر تا پایان امسال تکمیل می‌شود ۲۳۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

** احتمال از دست رفتن کریدور جاده ابریشم در ایران

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت نیز در این نشست با بیان اینکه هنوز ریلی از کارخانه ذوب‌آهن بیرون نیامده است، گفت: حلقه‌های مفقوده و قطعه‌های ساخته نشده راه‌آهن آفت ترانزیت ریلی هستند. جبارعلی ذاکری اظهار داشت: اسناد بالادستی موجود کشور شامل سند چشم‌انداز ایران ۱۴۰۴، سند توسعه بخش حمل‌ونقل‌، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، برنامه ششم و قانون توسعه حمل‌ونقل عمومی همه بر توسعه ریلی تأکید دارند. وی گفت: از سوی دیگر اتحادیه بین‌المللی راه‌آهن‌های دنیا چندین شاخص برای توسعه و جایگاه ریلی تعریف کرده‌ است. معاون ساخت و توسعه راه‌آهن بیان کرد: در شاخص تراکم که طول خطوط ریلی نسبت به جمعیت کشور است وضعیت ما مناسب نیست در این شاخص کشور روسیه با ۸۴۵ کیلومتر راه‌آهن نسبت به یک میلیون نفر جمعیت در رتبه اول، آمریکا با ۷۳۳ کیلومتر راه‌آهن نسبت به یک میلیون نفر جمعیت در رتبه دوم قرار دارد و ایران با ۱۳۰ کیلومتر راه‌آهن نسبت به یک میلیون نفر جمعیت در رتبه مناسبی قرار ندارد بنابراین نیاز است توسعه ریلی در کشور به سرعت ادامه یابد. ذاکری گفت: در اتحادیه بین‌المللی راه‌آهن‌ها، کریدورهایی تعریف شده است؛ در این راستا‌ موقعیت استراتژیک کشورمان ایجاد می‌کند که کریدورهایی را تعریف کنیم و از ظرفیت ترانزیت استفاده مناسب داشته باشیم.

** احتمال از دست رفتن کریدور جاده ابریشم در ایران

وی با اشاره به افتتاح فاز یک توسعه بندر چابهار، اظهار داشت: پروژه ریلی چابهار - زاهدان در اولویت اجرا است و هندی‌ها نیز آماده سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها هستند. معاون ساخت و توسعه راه‌آهن گفت: در حال حاضر این پروژه با سه هزار نفر نیروی انسانی و تجهیزات در حال اجرا است و قطعاً با فاینانس دولتی هند پروژه سرعت می‌گیرد. ذاکری ادامه داد: در این مسیر حلقه مفقوده ما از رشت به آستارا است، تا پایان سال ریل‌گذاری قزوین - رشت به پایان می‌رسد و پس از آن خط ریلی رشت - آستارا حلقه مفقوده این کریدور خواهد بود که با تکمیل آن چابهار از طریق ریل به روسیه متصل می‌شود. وی افزود: با وجود حلقه‌های مفقوده فعلی در بخش ریلی، ترانزیت ریلی بار در کشور ما به درستی محقق نمی‌شود، حمل‌ونقل مثل رودخانه‌ای جاری است و اگر تمهیداتی برای عبور آن فراهم نشود مسیر خود را از جایی دیگر باز می‌کند نظیر اینکه این احتمال وجود دارد که کریدور ریلی ابریشم از ایران نگذرد و ما مزیت ترانزیت ریلی بار را از دست بدهیم.

* هنوز ریلی از ذوب‌آهن بیرون نیامده است

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن در پاسخ به سؤالی درباره سرنوشت تولید ریل ملی گفت: ذوب‌آهن اصفهان برای تولید ریل قرارداد ۲۰ هزار تنی ریل با راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران دارد. وی اضافه کرد: ذوب‌آهن کماکان در حال تولید آزمایشی ریل است اما برای آنکه توان فنی ذوب‌آهن افزایش یابد، پیشنهاد دادیم‌ برای تأمین ریل از فاینانس استفاده شود ضمن آنکه ذوب‌آهن هم با انتقال فناوری، از مزیت یکی از شرکت‌های تولیدکننده ریل هندی استفاده کند. ذاکری درباره نتیجه بررسی و آزمایش‌ها روی ریل‌های تولیدی ذوب‌آهن گفت:‌ این آزمایش‌ها روی ریل‌های واقعی انجام می‌شود در حالی که هنوز ریلی از کارخانه ذوب‌آهن بیرون نیامده است. **تعریف ۱۰ کریدور ترانزیتی و اتصال چابهار به کنارک انعقاد قرارداد ۳۵۰۰ میلیاردی برای ۵۰۰ کیلومتر آزادراه، جزئیات تعریف ۱۰ کریدور ترانزیتی، تکمیل جاده دوخطه تهران-ساری و احداث جاده خرمشهر-کنارک از مواردی بود که ا از سوی معاونان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل مطرح شد. محمد حسین میرشفیع، اظهار داشت: ‌امسال ۱۰۰ کیلومتر آزادراه افتتاح می‌شود، همچنین ۵۰۰ کیلومتر قرارداد جدید ساخت آزادراه به ارزش ۳۵۰۰ میلیارد تومان با سرمایه‌گذاران منعقد شد. وی با اشاره به اینکه روز یکشنبه همین هفته دو آزادراه دیگر مجوز قرارداد گرفت، اضافه کرد: ۱۱۷۰ کیلومتر آزادراه در دست ساخت است. میرشفیع با بیان اینکه سال آینده ۲۸۰ کیلومتر آزادراه افتتاح و بهره‌برداری می‌شود، اضافه کرد: مهم‌ترین اتکای ما در اجرای پروژه‌های عمرانی حضور بخش خصوصی است، زیرا با اعتبارات دولتی امکان اجرا وجود ندارد. بنابراین گزارش در ادامه این مراسم همچنین معاون ساخت و توسعه راه‌ها و بزرگراه‌ها اظهار داشت: همه بار حمل‌ونقل کشور هنوز روی راه‌ها و بزرگراه‌ها است که امیدواریم به تدریج به سمت ریل سوق یابد. کدخدازاده افزود: تا پیش از این راه‌هایی که در استان‌ها ساخته می‌شد، کارکرد استانی و منطقه‌ای داشت، اما با توجه به طرح جامع حمل‌ونقل نگاه ملی به حمل‌ونقل بیشتر شد. وی گفت: راه‌های شریانی و مهم که کارکرد ارتقای ایمنی، کاهش ترافیک و توسعه حمل‌ونقل کالا را داشتند، در اولویت قرار گرفت و براساس آنها کریدورهایی تعریف شد. معاون ساخت و توسعه راه‌ها و بزرگراه‌ها بیان کرد: ۱۰ کریدور شریانی تعریف شد که بار اصلی حمل‌ونقل را برعهده خواهند داشت و مبدأ  و مقصد آن مرزهای اصلی کشور هستند.      


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |