جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 89871 14:46 1397/07/21
لوازم رفع معضل نقدینگی در اقتصاد کشور

لوازم رفع معضل نقدینگی در اقتصاد کشور

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
لوازم رفع معضل نقدینگی در اقتصاد کشور

لوازم رفع معضل نقدینگی در اقتصاد کشور

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایکنا نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار روز چهارشنبه هفته گذشته با سران قوای سه‌‌گانه، بخش اصلی سخنان خود را بر مباحث اقتصادی متمرکز کرده و در بخشی از سخنان خود بر لزوم رفع مشکلات نظام بانکی، از جمله نقدینگی تأکید کردند. رهبر انقلاب اسلامی، اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی را به اتخاذ تصمیم‌های قاطع و راهگشا در خصوص مسائل اصلی و چالش‌های مهم اقتصاد کشور توصیه مؤکد کردند و گفتند: برای حل برخی مسائل کلیدی اقتصاد مانند مشکلات نظام بانکی، نقدینگی، اشتغال، تورم و فرایند بودجه‌ریزی باید تصمیم‌های جدی و عملیاتی بگیرید.

لزوم رفع موانع سرمایه‌گذاری و سودآوری ابوذر ندیمی، مشاور عالی رئیس سازمان برنامه و بودجه و نایب‌رئیس سابق کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، به بیان نکاتی درباره لوازم کنترل نقدینگی در اقتصاد کشور پرداخت و اظهار کرد: به طور طبیعی وقتی مردم جای مطمئنی برای سرمایه‌گذاری پیدا نکنند و به تعبیری دیگر اگر ما فرصت سرمایه‌گذاری را ایجاد نکرده و فرصت برای فعالیت اقتصادی و سودآوری پیدا نکنیم، مشکل نقدینگی برطرف نمی‌شود اما اگر مشکل سرمایه‌گذاری و سودآوری برطرف شود، نقدینگی، راه خود را پیدا خواهد کرد. وی ادامه داد: اکنون در کشور ما شرایط به گونه‌ای است که صاحب سرمایه نمی‌داند که برگشت منابع وی چگونه تضمین می‌شود؛ چراکه از یک طرف، قدرت خرید خریداران کم‌تر شده، از سوی دیگر تسهیلات کمتری از سوی نظام بانکی ارائه می‌شود و از سویی قطعات و مواد مورد نیاز را نمی‌توانند به اندازه نیاز وارد کشور کنند؛ بنابراین وقتی با دسته‌ای از مشکلات از جهت خرید، حمایت و تأمین مواد و قطعات و نیز انواع دیگری از مشکلات مواجه هستیم، این مسائل ادامه پیدا خواهد کرد.

مشکلات مرتبط با ارائه تسهیلات برطرف شود ندیمی افزود: برای کاهش این مشکل و رفع معضلی همانند نقدینگی کلان در اقتصاد کشور، باید در زمینه مسائل مرتبط با ارائه تسهیلات، حوزه تضمین خرید و فروش، صادرات یا حتی جلوگیری از قاچاق، اقدامات امیدوارکننده‌ای انجام دهیم. این کارشناس مسائل اقتصادی یادآور شد: باید قبول کنیم که بخش عمده‌ای از مشکلاتی که الان در اقتصاد ایران وجود دارد، معلول مشکلات چندگانه‌ای است که بدون حل آنها، هیچ دولتی این قدرت را ندارد اینهمه نقدینگی را وارد کارزار تولید کند؛ چراکه تولید، آداب خاص خود را دارد و تولیدکننده منتظر نتایج مورد انتظار خودش است.

لزوم حذف دلار از اقتصاد ایران مشاور عالی رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره تأثیرات افزایش نرخ ارز در ماه‌های اخیر بر کنترل نقدینگی عنوان کرد: افزایش نرخ ارز آثار چند وجهی در اقتصاد ایران خواهد داشت. توضیح اینکه باید قبول کنیم بخش عمده‌ای از تجارت برون‌مرزی ایران به ارز خارجی وابسته است که متأسفانه در صدر آن هم دلار قرار دارد؛ بنابراین باید تصمیم بگیریم دلار را از اقتصاد ایران حذف کنیم و به تعبیر کاری کنیم کشورهایی که با ما مبادلات تجاری دارند، این مبادلات را متناسب با ارز خودشان انجام دهند. ندیمی گفت: تا وقتی که دلار در اقتصاد ایران وجود دارد نمی‌توان منتظر بهبود وضعیت بود. توضیح اینکه برای حل مشکلات اقتصاد ایران، عمده نظریات به حذف دلار، حذف شرکت‌داری دولت و حذف مشکلات سیاست خارجی ارتباط دارد تا بتوان بسیاری از مشکلات کنونی را مدیریت کرد.

عضویت در کنوانسیون‌های بین‌المللی دارای آثار سلبی است

این نماینده سابق مجلس تأکید کرد: با چنین رویکردی باید قبول کنیم آثار دلار بر اقتصاد نمی‌تواند مورد بی‌اعتنایی قرار گیرد و تنها در صورت حذف دلار می‌تواند نسبت به آینده اقتصاد باورمند بود و اگر دلار وجود داشته باشد نمی‌توانیم خودمان را از آثار منفی آن در تولید مصون نگه داریم. بنابراین امیدوارم که به راه‌حل‌های همانند حذف دلار، حذف اسکناس و حذف شرکت‌داری عمل کنیم. وی درباره آثار تصویب لوایح چهارگانه مرتبط با FATF و عضویت ایران در این کارگروه بر رفع مشکلات بانکی و نقدینگی اظهار کرد: سیاست‌های برون‌مرزی، از جمله عضویت در کنوانسیون‌ها، عمدتا دارای آثار سلبی هستند؛ معنای این سخن این است که برجام، FATF و مانند آن، با خود معجزه‌ای را در داخل کشور به ارمغان نمی‌آورند بلکه توان بازداری دارند، یعنی در حد بازدارندگی در اقتصاد ایران اثرگذار هستند. مشاور عالی رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان گفت: به تعبیر روشن‌تر، ما با پیوستن به این مجموعه‌ها، تنها خطر را از خودمان دفع می‌کنیم. دفع خطر هم به یک معنا نعمت است اما واقعا اینگونه نیست که بگوئیم اگر عضو FATF شویم، همه مشکلات اقتصادی ما حل می‌شود بلکه صرفا منجر به حذف موانع، حذف بهانه‌ها و به‌سامان کردن اولیات فعالیت اقتصادی می‌شوند و منجر به معجزه نمی‌شوند بلکه فقط می‌توانند خطرات محتمل را دفع کنند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |