پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 83043 15:17 1397/03/12
فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی؛ واقع‌نگرانه و کارآمد

فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی؛ واقع‌نگرانه و کارآمد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی؛ واقع‌نگرانه و کارآمد

فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی؛ واقع‌نگرانه و کارآمد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایکنا نوشت: رویداد استارتاپی «طلوع برکت» به عنوان بزرگ‌ترین استارتاپ قرآنی کشور که به همت مرکز رشد واحدهای فناورهنرهای قرآنی وابسته به جهاد دانشگاهی و با هدف آموزش تجربه‌محور کارآفرینی اسلامی برپاشده بود، شامگاه جمعه ۱۱ خرداماه، پس از سه روز فعالیت ایده‌پردازانه و خلاقانه در هشت محور: گردشگری و توریسم، هنرهای تجسمی، معماری و دکوراسیون داخلی، اسباب بازی و بازی‌های رایانه‌ای، سلامت و محصولات غذایی حلال، وب و اپلیکیشن و تولید محتوای چندرسانه‌ای به کار خود پایان داد.

برگزاری این رویداد استارتاپی در فضای معنوی بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به بازدیدکنندگان نمایشگاه این فرصت را می‌داد تا از نزدیک با ایده‌پردازی اقتصادی در چارچوب قوانین اسلامی و چگونگی تهیه یک مدل کسب‌وکار برای به دست آوردن روزی حلال آشنا شوند، همچنین فضای نمایشگاه این ظرفیت را برای ایده‌پردازان رویداد به وجود آورده بود که با فعالان قرآنی و مذهبی حاضر در نمایشگاه گفت‌وگو کنند و با آن‌ها درباره طرح‌های اقتصادی-قرآنی خود تعامل کنند.

بنابر این گزارش، غرفه مرکز رشد جهاد دانشگاهی شب گذشته از ساعت ۲۲ میزبان گروه‌های ایده‌پرداز قرآنی، هیئت داوران، مشاوران تخصصی رویداد و انبوده علاقه‌مندان به استارتاپ‌های قرآنی بود که برای برگزاری اختتامیه «طلوع برکت» و معرفی گروه‌های برتر این رویداد آمده بودند، برنامه اختتامیه با تلاوت قرآن کریم و اجرای جواد نصیری آغاز شد و در دقایقی بعدی حجت‌الاسلام زائری نیز در مراسم اختتامیه حضور یافت و مورد استقبال حاضران در جلسه قرار گرفت.

ایده‌پردازان کارآفرینی قرآنی، شناسایی و جذب شوند

حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، فعال فرهنگی و رسانه‌ای کشورمان در حاشیه اختتامیه رویداد «طلوع برکت» به خبرنگار ایکنا گفت: در دنیای جدید با اقتضائات تحولات اجتماعی، تغییرات سبک زندگی و نیازهای مخاطب چاره‌ای نیست که معارف دینی خود را با زبان و قالبی جدید که متناسب با نیازهای امروز بشر است، تطبیق دهیم. یکی از بهترین و کارآمدترین شیوه‌ها ترویج استارتاپ‌هایی است که مبنای دینی و قرآنی دارند، رویداد استارتاپی «طلوع برکت» یک تجربه‌ای است که گرچه هنوز تا رسیدن به اهداف مدنظر و بلوغ کامل فاصله دارد، اما شروع بسیار مهمی است.

وی افزود: جهاد دانشگاهی هم در تجربه‌های مختلف خود نشان داده در عین پایبندی به اصول و ارزش‌های اعتقادی کاملاً کارآمد و واقع‌بینانه عمل می‌کند لذا امیدوارم این رویداد استارتاپی شروعی برای کارهای بزرگ در آینده شود، چنین استارتاپی می‌تواند در شناسایی و رشد ایده‌پردازان خلاق و جوان کشور بسیار موثر واقع شود؛ ایده‌هایی که در روز سوم به هیئت داوران ارائه شدند قابل توجه بودند اما طبیعتاً فضای ذهنی این جوان‌ها تا زمانی که به بازار و عرصه کارآفرینی برسد، فاصله‌ای دارد اما بستری را ایجاد می‌کند تا در آینده به نتایج درخشانی دست یابیم.

ارائه دو ساعته گروه‌های ایده‌پرداز به هیئت داوران

ایده‌پردازان شرکت کننده در رویداد «طلوع برکت» در قالب ۱۰ گروه و به مدت دو ساعت به ارائه مدل‌های پیشنهادی کسب‌وکار خود که بر اساس یک ایده اسلامی و قرآنی شکل گرفته بود، پرداختند. نکته حائز اهمیت در داوری این دوره از رویداد «طلوع برکت» حضور افرادی چون: مرتضی رضایی‌زاده استادیار دانشگاه شهیدبهشتی و متخصص توسعه کارآفرینی، رحیم خاکی دکترای مدیریت رسانه و سرپرست مرکز رشد جهاد دانشگاهی، محمدامین صمیمی مدیرعامل شتاب‌دهنده شفق و حمیدصابرفرزام عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی و رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور بود که باعث می‌شد سطح ارزیابی مدل پیشنهادی ایده‌پردازان، حرفه‌ای باشد و گروه‌های ایده‌پرداز دقت بیشتری در ارائه خود به خرج دهند.

یکی از نکاتی که داوران به آن تاکید داشتند این بود که ایده قرآنی مورد نظر بر اساس نیازسنجی منطقی و واقع‌نگرانه از نیاز جامعه و مخاطبان شکل گرفته شود؛ برای مثال رضایی زاده از اعضای هیئت داوران به گروهی که مدل کسب و کار خود را بر اساس ایده ترویج مسواک ارگانیک طراحی کرده بود، اظهار کرد: این گونه مسواک‌ها در عربستان به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بعضی کشورهای غربی با بهسازی، تولید انبوه می‌شود، چنین ایده‌ای که مطرح کردید فاقد خلاقیت است و با نیازسنجی منطقی از جامعه هدف سازگار نیست. همچنین محمدامین صمیمی، یکی دیگر از اعضای هیئت داوران نیز درباره ایده یکی از گروه‌ها که بر اساس ارائه یک پکیج کامل برای برگزاری برنامه‌های مذهبی شکل گرفته بود، گفت: این پکیج باید تضمین کیفیت داشته باشد تا مخاطبان و استفاده‌کنندگان بتوانند از آن بهره بگیرند، همچنین دقیقاً باید مشخص شود که منظور از مراسم مذهبی چیست، آیا عزا و شادی را در بر می‌گیرد یا این که صرفاً مختص برنامه‌های سخنرانی است؟.

معرفی گروه‌های برتر و حمایت‌های ویژه جهاد دانشگاهی

در ادامه برگزاری مراسم اختتامیه رویداد استارتاپی اسلامی و قرآنی «طلوع برکت»، سه گروه ایده‌پرداز خلاق و قرآنی با عناوین «تالار وحدت»، «بی محفل» و «مسجدسپار» مورد تقدیر و تجلیل هیئت داوران و مسئولان مرکز رشد جهاد دانشگاهی قرار گرفتند، به هریک از گروه‌ها علاوه بر اختصاص دو میلیون تومان هدیه، امکان استقرار در مرکز رشد و استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور فراهم شده است.

حامد رشیدآبادی، از اعضای گروه «مسجدسپار» در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره مدل پیشنهادی کسب وکار این گروه گفت: ایده اصلی ما این است که تعامل مردم و مسجد را به طریق تامین برخی نیازهای مالی مسجد و نمازگزاران را از طریق روش تامین مالی جمعی افزایش دهیم. مسجد باید در این طرح به عنوان، فیلتر عمل کند، مثلاً برای نیاز به دو میلیون تومان پول در یک پروژه به مسجد مراجعه می‌کنم، مسجد چون شخص را می‌شناسد و تایید می‌کند، او را به سایت «مسجدسپار» معرفی می‌کند و با معرفی این پروژه به مردم، نیاز مالی آن تامین می‌شود.

وی همچنین درباره نقطه قوت رویداد استارتاپی «طلوع برکت» اظهار کرد: حضور مشاورهای تخصصی و باتجربه در این سه روز اخیر که به شکلی کاملاً صمیمانه با گروه‌های ایده‌پرداز تعامل می‌کردند، از نقاط قوت این استارتاپ قرآنی بود. البته در هر کاری یک سری ضعف‌ها قطعاً وجود دارد و باید به مرور زمان تکمیل شود اما این که مرکز رشد با دغدغه قرآنی بتواند این تعداد از ایده‌پردازان را در فضای نمایشگاه قرآن جمع کند، ارزشمند و حائر اهمیت است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |