جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 85113 13:39 1397/04/27
غالب اجناس عرضه‌شده به حجاج در عربستان بی‌کیفیت و گران‌تر از داخل است

غالب اجناس عرضه‌شده به حجاج در عربستان بی‌کیفیت و گران‌تر از داخل است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
غالب اجناس عرضه‌شده به حجاج در عربستان بی‌کیفیت و گران‌تر از داخل است

غالب اجناس عرضه‌شده به حجاج در عربستان بی‌کیفیت و گران‌تر از داخل است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایکنا نوشت: هرساله در موسم حج، تعداد زیادی از حجاج ایرانی نیز به عربستان سفر می‎کنند و در ضمن این سفر هزینه‎های بسیاری انجام می‎دهند که بعضا غیرضرور به نظر می‌رسد. مدیریت هزینه‎های سفر حج همواره مورد اعتراض برخی منتقدان وضعیت فعلی بوده است و باید برای آن چاره‎ای اندیشیده شود. بخشی از این هزینه‌ها مربوط حمل و نقل است که اکنون عمده سفرها به وسیله شرکت‎های هواپیمایی خارجی و از جمله خود عربستان انجام می‎شود اما بخشی دیگر نیز مربوط به سوغاتی‎هایی است که می‎توان آنها را در داخل نیز تهیه کرد؛ موضوعی که مورد تأکید رئیس سازمان حج و زیارت هم قرار گرفته است. مهرداد بائوج‌لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره مدیریت اقتصادی سفر حج اظهار کرد: حج یک امر واجب است که شرایط خاص خود را دارد و البته باید به تفاوت حج واجب و عمره توجه کرد اما واقعیت امر این است که بنده معتقدم با توجه به شرایط سیاسی دو کشور ایران و عربستان اساسا نباید به دنبال انجام عمره مفرده باشیم؛ چرا که عموما درآمدهای حاصله خرج ضدیت با کشورمان می‌شود.

اعزام حجاج با ایرلاین‌های داخلی انجام شود

وی افزود: در شرایط کنونی ضرورتی ندارد با این مسائل اقتصادی و همچنین اختلافاتی که بین ایران و عربستان وجود دارد به حج عمره برویم. درباره مدیریت هزینه‎ها هم باید به دو بخش توجه کنیم که یکی به خود سازمان حج و زیارت به عنوان متولی امر مربوط می‎شود. این سازمان به عنوان متولی حمل و نقل باید تلاش کند اعزام مسافر با ایرلاین‎های داخلی صورت گیرد، به جای اینکه از ایرلاین‌های عربستان یا سایر کشورها استفاده شود. لاهوتی گفت: به نظرم این توانایی در کشور ما وجود دارد که حمل مسافران حج با ایرلاین‌‎های داخلی انجام شود. در خود عربستان هم می‎توان هزینه‌هایی که بر عهده سازمان حج و زیارت است را مدیریت کرد؛ چراکه بخش زیادی از مدیریت هزینه سفر حج در اختیار افراد نیست و رهبر معظم انقلاب هم بر این بخش یعنی وظایف سازمان حج و زیارت در زمینه مدیریت مصرف تأکید کرده‎اند..

اجناسی که به حجاج فروخته می‌شوند گران‌تر از داخل هستند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به نقش مردم در مدیریت هزینه‌های سفر حج اشاره کرد و یادآور شد: در فرهنگ ما، مسئله‌ای به نام سوغاتی وجود دارد که از دیرباز وجود داشته و کسانی‌که به زیارت می‎روند این خریدها را انجام می‌دهند و تبدیل به بخشی از فرهنگ ما شده است که نمی‎توانیم آن را حذف کنیم اما مسئله این است که اکثر این اجناسی که از عربستان خریداری می‎شوند با قیمت ارزان‌تر در ایران وجود دارند. نماینده لنگرود در خانه ملت با اشاره به سفر خود به مکه تأکید کرد: خود بنده در سفری که به مکه داشتم، مشاهده کردم که اکثر اجناسی که به حجاج فروخته می‎شد، چینی و با قیمت گران‌تر بودند؛ در حالی‎که بسیاری از همین اجناس را می‎توان در داخل ایران و با قیمت مناسب‌تر تهیه کرد. بنده پیشنهاد می‎کنم کسانی‎که قصد سفر حج واجب را دارند، یا قبل از اعزام در همین بازار ایران، این سوغاتی‎ها را تهیه بسته‌بندی کنند تا وقتی‌که برگشتند، آن را به عنوان سوغاتی ببرند. حجاج سوغاتی خود را در ایران تهیه کنند وی ادامه داد: با این اقدام، هم کمکی به اقتصاد داخلی ما صورت می‌گیرد و هم اینکه مردم فرهنگ اهدای سوغاتی خود را حفظ کرده‎اند. نکته دیگر این است که در بحث حمل و نقل و جابه‌جایی مسافر در عربستان هم سختی‎های بسیاری وجود دارد. خود بنده مشاهده کرده‌ام که جابه‌جایی اجناس خریداری شده تا فرودگاه و در نهایت رساندن آن به ایران دردسرهای بسیاری دارد اما حجاج می‎‏توانند سبک‌بال بروند و سبک‎بال هم برگردند. لاهوتی با اشاره به امکان تأسیس فروشگاه‌هایی برای ارائه سوغاتی به حجاج در داخل فرودگاه‌های ایران گفت: سازمان حج و زیارت می‎تواند چنین شرایطی را یا در فرودگاه یا در سایر فروشگاه‎های داخل شهر فراهم کند. حتی می‎توان در بازارهای ایران، قراردادها و تفاهم‎نامه‎هایی مابین سازمان حج و زیارت و فروشگاه‌ها امضاء شود و اجناس با قیمت مناسب‌تر در اختیار حجاج قرار گیرد و کمکی هم به تولید داخلی صورت گیرد. منتخب مردم لنگرود در خانه ملت یادآور شد: بنابراین راه‎حل‌های زیادی برای مدیریت این هزینه‌ها وجود دارد. بنده نمی‌خواهم بگویم باید حتما الزام کنیم که این اتفاق در فرودگاه رخ دهد اما این‌ کار قابلیت ساماندهی دارد.

حجاج باید ارز آزاد تهیه کنند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره ارز حجاج نیز اظهار کرد: همانگونه که عرض کردم کسانی‎که حج واجب می‎روند استطاعت مالی لازم را دارند؛ بنابراین خرید ارز دولتی یا آزاد تفاوت چندانی برای وی ندارد و حتما باید ارز آزاد خریداری کند. اتفاقا همین مسئله می‎تواند تبدیل به عامل بازدارنده‎ای شود که در عربستان خرید نکنند. انتهای پیام



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |