پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 78190 10:06 1396/11/25
عضو سابق شورای جهانی آب: ۴۰۰ میلیون متر مکعب تلفات آب داریم

عضو سابق شورای جهانی آب: ۴۰۰ میلیون متر مکعب تلفات آب داریم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
عضو سابق شورای جهانی آب: ۴۰۰ میلیون متر مکعب تلفات آب داریم

عضو سابق شورای جهانی آب: ۴۰۰ میلیون متر مکعب تلفات آب داریم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایلنا نوشت: عباسقلی جهانی درباره انتقال بین حوضه‌ای آب اظهار داشت: مهمترین موضوع در ارزیابی انتقال آب بین حوضه‌ای به خصوص از خزر و خلیج فارس پاسخ به این سوال است که آیا نیاز مقصد محاسبه شده یا خیر؟ مبانی و اصول آن چگونه بوده است؟ چه اصول، مبانی و چارچوب هایی ما را به این رسانده که آب باید منتقل شود.

وی با اشاره به جلسه‌ای که سال گذشته در مرکز مطالعات استراتژیک راجع به انتقال آب دریای خزر برگزار شد، گفت: در آن جلسه یکی از سوالات اصلی این بود که دلیل انتقال آب چیست؟ اما مسئولین مشاور وارد این مقولات نشدند و فقط گفتند آب باید از این نقطه A به نقطه B منتقل شود که این پاسخ برای طرحی که صرفنظر از آثار اجتماعی و زیست محیطی هزینه‌های کلانی دارد که از منابع ملی صرف می‌شود، قانع کننده نیست.

عضو سابق شورای جهانی آب با بیان اینکه در هیچ جای دنیا هیچ طرحی بدون محاسبه و تایید نیازهای طراحی اجرا نمی شود، تصریح کرد: مثلا قبلا در مورد انتقال از خزر گفته می شد که قرار است ۲۰۰ میلیون متر مکعب منتقل شود اکنون این رقم به ۵۰ میلیون متر مکعب رسیده است این امر نشان دهنده تزلزل در تصمیم و اینکه هیچ مبنایی برای اینکه نیاز را محاسبه کنیم و اصول وترتیب را بدانیم، وجود ندارد و دلایل اجرای طرح مبهم است.

وی یادآور شد: در هر صورت تحولات بعدی نشان می‌دهد که مبانی این طرح متزلزل است، باید این مسئله حل و فصل شود و به این نتیجه برسیم که نیاز واقعی به چه ترتیب است.

جهانی خاطرنشان کرد: سوال اصلی دیگر این است که آیا این نیاز را می‌توانیم غیر از انتقال آب تامین کنیم یا خیر؟ باید ببینیم که تامین نیاز از چه راه‌های دیگری مقدور است.مثلا در تهران سالانه حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب برای شرب مصرف می‌شود طبق آمار وزارت نیرو تلفات آب با احتساب آب‌های به حساب نیامده و یا عدم پرداختی و یا نشتی حدود ۳۰ درصد یعنی حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب است.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دلایل مسئله پوسیدگی و قدیمی بودن شبکه آب شهری بویژه در بافت‌های قدیمی و جنوب شهر است،ادامه داد: اگر قرار است ۱۰۰۰ میلیارد هزینه کنیم و آب را از خزر با همه مشکلات زیست محیطی و اجتماعی و برخی مسائل پیش بینی نشده منتقل کنیم آیا نمی‌توانیم از این ۳۰۰ میلیون متر مکعب درست استفاده کنیم؟

وی تاکید کرد: در شرایط کنونی و با توجه به موضوعات فوق الذکر انتقال آب از خزر دلیلی جز فشارهای سیاسی ندارد.

عضو سابق شورای جهانی آب پیشنهاد کرد: برای حل و فصل مسئله گروه کارشناسان خبره مستقل از دولت موضوع را بررسی کنند تا بدانیم آیا راهی جز انتقال آب وجود دارد یا خیر؟ به طور کلی انتقال آب بین حوضه‌ای نفی نمی شود، حتی محافل بین المللی هم به طور مطلق آن را منتفی نمی‌دانند.

وی خاطرنشان کرد: اصل موضوع انتقال آب زیر سوال نیست شرایط زیر سوال است. به نظر بنده اگر با دیدگاه درستی به قضیه آب شرب نگاه کنیم ضرورتی به انتقال آب نه از خزر و نه خلیج فارس نیست، مشروط بر اینکه درست به موضوع و نیازها نگاه کنیم. بحث تامین آب نیازمند بررسی‌های عمیق‌تر، جامع‌تر و مستقل‌تر از نهاد دولت است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |