شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 14792 15:14 1394/05/21
طرح اتصال برق ایران به روسیه یک گام به پیش

طرح اتصال برق ایران به روسیه یک گام به پیش

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
طرح اتصال برق ایران به روسیه یک گام به پیش

طرح اتصال برق ایران به روسیه یک گام به پیش

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

قرارداد بزرگ برقی ایران- ارمنستان امضا شد

مهدی زاهدی

گروه امورزیربنایی

m.zahedi25@yahoo.com

قرارداد احداث خط سوم انتقال برق ۴۰۰کیلوولتی ایران و ارمنستان به ارزش بیش از ۱۰۷میلیون یورو صبح امروز در تهران امضا شد.

قرارداد ساخت خط سوم انتقال برق دومداره ۴۰۰کیلوولتی بین ایران و ارمنستان صبح روزچهارشنبه ۲۱مردادماه امضا شد.

این قرارداد استراتژیک برقی بین شرکت صانیر ایران و های‌ون ارمنستان به ارزش تقریبی بیش از ۱۰۷میلیون یورو امضا شد. با امضای این قرارداد برقی که قرار است در مدت ۲۴ماه اجرا شود، پیش بینی می شود حجم مبادلات برقی ایران و ارمنستان به بیش از سه برابر افزایش یابد.

خط سوم انتقال برق دومداره ۴۰۰کیلوولتی جدید بین ایران و ارمنستان ۲۷۵کیلومتر طول دارد که قرار است تمامی مراحل تامین کالا و تجهیزات، ساخت، نصب، راه اندازی توسط پیمانکاران و سازندگان ایرانی انجام شود.

حدود ۷۰درصد منابع مالی این طرح انتقال برق توسط بانک توسعه صادرات ایران و ۳۰درصد آن توسط شرکت صانیر بین الملل ایران تامین خواهد شد.

از سوی دیگر پیش بینی می شود با احداث این شبکه جدید برق، حجم مبادلات برقی بین ایران و ارمنستان از ۳۰۰مگاوات فعلی به حدود یکهزار مگاوات افزایش یابد، ضمن آنکه حدود ۷۰درصد از مسیر ساخت این خط جدید انتقال برق در مناطق کوهستانی و صعب العبور احداث خواهد شد.

یکی از مهمترین مزیت های بهره برداری از این خط جدید انتقال برق در کنار توسعه مبادلات برقی ایران و ارمنستان، اتصال شبکه برق ایران به کشورهای گرجستان و روسیه است که زمینه انتقال و ترانزیت برق بین کشورهای مختلف حوزه قفقاز را فراهم می کند.

انتقال انرژی از شمال به جنوب

مدیرعامل صادرات تجهیزات و خدمات آب و برق ایران (صانیر) هم در حاشیه این مراسم گفت: شبکه انتقال برق ایران و ارمنستان یک خط راهبردی است و با تکمیل این شبکه و تکمیل زیرساخت ها، امکان انتقال انرژی در آینده از همسایگان شمالی ایران به کشورهای جنوب خلیج فارس نیز فراهم می شود.

بهمن صالحی اظهار داشت: هم اینک فقط 25 درصد ظرفیت خط انتقال گاز ایران به ارمنستان در خاک این کشور در دست بهره برداری است و ارمنستان در مقابل توانایی تغذیه هزار مگاوات برق انتقالی به ایران را دارد.

وی گفت: شرکت صانیر با کشورهای همسایه ایران نظیر ارمنستان، عراق، عمان، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان قرارداد همکاری دارد و احداث شبکه های انتقال برق در این کشورها در دستور کار است و اخیرا امارات عربی متحده نیز برای توسعه مسیر شبکه برق خود با این شرکت وارد مذاکرات اولیه شده است.

مدیرعامل صانیر ابراز امیدواری کرد که با عنایت به اینکه خط شبکه انتقال برق منعقد شده در این قرارداد یک خط راهبردی است و با توجه به دیدگاه مثبت و مدیریت بسیار خوب رییس جمهور ارمنستان و شرکت 'های ون' این کشور، خط انتقال برق ایران تا گرجستان نیز به این شرکت واگذار شود و علاوه بر آن در حال مذاکره برای تامین مالی و اجرای یک پروژه مشترک نیروگاه بادی با این کشور هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اوج بار برق همسایگان شمالی ایران در فصل زمستان و اوج بار کشورمان در فصل تابستان است و براین اساس، احداث و راه اندازی این خط می تواند در شکستن اوج بار مؤثر باشد.

صالحی تصریح کرد: با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی ایران اسلامی، کشورمان می تواند نقش هاب انرژی منطقه را بازی کند و با توسعه خطوط انتقال به سمت روسیه و شرق اروپا به بازارهای اروپای غربی نیز ورود کند.

مدیرعامل صانیر در پایان گفت: متاسفانه طی سال های گذشته خط انتقال شبکه برق ارمنستان به دلایل جزئی و کم اهمیت متوقف شده بود که با تلاش های انجام شده مجددا به مسیر خود بازگشت و قرارداد مجددی منعقد شد.

شبکه بزرگ برق قفقاز احداث می‌شود

مدیرعامل شرکت «هایون» ارمنستان هم در حاشیه این مراسم با اشاره به توافق جدید برقی با ایران، از احداث شبکه یکپارچه برق منطقه قفقاز با حضور کشورهای ایران، ارمنستان، گرجستان و روسیه خبر داد.

آرام آنانیان ن با بیان اینکه این پروژه جدید برقی با حمایت مستقیم دولت جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان امضا شده است، گفت: اهمیت و ارزش این پروژه برای دو کشور به قدری بالا بوده که در طول یک سال گذشته تاکنون دو بار وزیر انرژی ارمنستان به تهران سفر کرده و با مقامات دولت و وزارت نیروی ایران گفتگو داشته است.

وی با بیان اینکه در سال ۲۰۰۶میلادی کلید اجرای پروژه زده شد اما به دلیل اختلافات بین دو بانک ایرانی و ارمنستانی، زمینه اجرای این شبکه انتقال فراهم نشد، تصریح کرد: در نهایت در سال ۲۰۱۲میلادی با وجود ۶سال مذاکره به دلیل پابرجا ماندن مشکلات بانکی، سرمایه گذاری و اجرای طرح متوقف شد.

آنانیان با اشاره به توافق چند سال قبل ایران و ارمنستان به منظور تهاتر گاز طبیعی و برق، اظهار داشت: با بهره برداری از خط سوم انتقال برق بین دو کشور، زمینه توسعه مبادلات برقی و گازی بین دو کشور فراهم می شود.

این مقام ارمنی با بیان اینکه از سوی دیگر با بهره برداری از این پروژه استراتژیک برقی علاوه بر ساعات پیک شب، امکان صادرات برق ارمنستان به ایران در ساعات پیک مصرف روزانه هم فراهم می شود، بیان کرد: علاوه بر این احداث یک خط جدید انتقال بین ارمنستان و گرجستان با ظرفیت ۴۰۰کیلوولت و ساخت دو پست برق با ظرفیت ۴۰۰و ۵۰۰کیلوولت دیگر در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت های‌ون با تاکید بر اینکه با ساخت این خط جدید برق، امکان اتصال شبکه برق ایران به روسیه، ترکیه و گرجستان هم فراهم خواهد شد، تبیین کرد: به عبارت دیگر با بهره برداری از خط سوم انتقال برق بین ایران و ارمنستان، یک شبکه برق یکپارچه در بین کشورهای منطقه قفقاز به ویژه ایران، ارمنستان، روسیه و گرجستان فراهم می شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |