پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 98200 16:49 1398/02/24
ضرورت هدایت رسانه‌ها در مسائل امنیتی و سیاست خارجی از سوی شورای عالی امنیت ملی

ضرورت هدایت رسانه‌ها در مسائل امنیتی و سیاست خارجی از سوی شورای عالی امنیت ملی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ضرورت هدایت رسانه‌ها در مسائل امنیتی و سیاست خارجی از سوی شورای عالی امنیت ملی

ضرورت هدایت رسانه‌ها در مسائل امنیتی و سیاست خارجی از سوی شورای عالی امنیت ملی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایکنا نوشت: جواد منصوری، سفیر اسبق ایران در پاکستان و چین و کارشناس مسائل بین‌المللی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره رویکرد جدید آمریکا در مقابل ایران از تهدید به نمایش تهدید با فرستادن چندین ناو به خلیج فارس و تشدید فضسازی و جنگ روانی و رسانه‌ای علیه ایران گفت: آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا تصور می‌کرد که به سرعت با شیوه‌های معمول که سایر انقلاب‌ها را با بن‌بست و مشکل مواجه کرده و به شکست کشانیده می‌تواند انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن را نیز از بین ببرد. لذا در یکی دو سال ابتدای انقلاب به همان اقداماتی که در انقلاب‌های دیگر طراحی و اجرا کردند متوسل شدند و در این راستا کودتا، به راه انداختن جنگ، ایجاد جنگ داخلی و ترور شخصیت‌ها را عملیاتی کردند.

گسترش زنجیره مقاومت جنگ روانی آمریکا علیه ایران را ناکام می‌گذارد

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از این نوع توطئه‌ها به سلامت عبور کرد و به مرحله تثبیت و به تدریج به مرحله اقتدار رسید، به گونه‌ای که در برابر تهدیدات و توطئه‌های دشمنان داخلی و خارجی خود توانست چندین دهه بایستد و باقی بماند. دولت آمریکا پس از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، از آنجا که به هیچ وجه حاضر به تحمل یک نظام دینی مستقل انقلابی نیست، دست به اقدامات جدیدتر و به زعم خودشان مؤثرتری زدند و آن هم گسترش تحریم‌ها، تشدید جنگ روانی و تبلیغاتی، تهدید و اکنون نمایش تهدید است. البته عوامل داخلی آمریکا در داخل کشور هم بیکار نبوده و نیستند و با شایعه‌، جنگ روانی و تحلیل‌های غلط و انحرافی سعی می‌کنند افکار عمومی را آماده شکست و تسلیم و باور به ناکارآمدی نظام کنند.

منصوری با بیان اینکه آمریکایی‌ها و دنباله‌های داخلی آنها عملاً در این قضیه نیز چندان موفق نیستند، گفت: این به خاطر آن است که وضعیت منطقه در مقایسه با گذشته تغییرات زیادی کرده و در حال حاضر از شمال آفریقا تا جنوب آسیا نوعی مقاومت ریشه‌دار در مقابل سلطه‌جویی‌های آمریکا و غربی‌ها شکل گرفته و مقاومت همچنان در حال نبرد با عوامل و قدرت‌های خارجی در این منطقه است و این مقاومت ممکن است سال‌ها ادامه یابد. ‌

آمریکا قطعا ًبرنده وقوع درگیری نظامی در منطقه نیست

نویسنده کتاب‌های «چالش‌های ایران و آمریکا» و «جنگ فرهنگی علیه انقلاب اسلامی» ابراز کرد: این تصور که آمریکایی‌ها با فرستادن ناوهای بزرگ و یا حتی پیاده کردن نیروهای‌شان در منطقه می‌توانند به اهداف خود برسند قطعاً اشتباه بزرگی است و در نهایت شدت درگیری بیشتر می‌شود که خود این مسئله دوران سلطه آمریکا و غرب در این منطقه را کوتاه‌تر می‌کند. این مطلبی است که گاه برخی مقامات و تحلیلگران آمریکایی، اروپایی و حتی اسرائیلی به طور تلویحی یا تصریحی بیان می‌کنند و معتقدند وقوع جنگ گسترده در منطقه به پیروزی نهایی مقاومت می‌انجامد.

وی تأکید کرد: به همین دلیل آمریکایی‌ها بیشتر تلاش دارند با به راه انداختن و گسترش جنگ روانی به همراه فشارهای اقتصادی به اهداف مدنظر خود، که همان عقب‌نشینی ایران است، دست پیدا کنند. البته این امکان وجود دارد که در شرایطی پیش‌بینی نشده و خارج از کنترل اتفاقاتی خلاف این تحلیل واقع شود، اما به طور قطع و یقین برنده این اتفاقات آمریکا نخواهد بود.

افسارگسیختگی در فضای رسانه‌ای در برابر مسائل امنیتی

سفیر اسبق ایران در پاکستان و چین درباره ضرورت اتخاذ یک راهبرد جنگ روانی و رسانه‌ای در داخل کشور در مقابل این فضاسازی‌ آمریکایی‌ها و جدی نشان دادن جنگ گفت: تجربه نشان داده مردم ایران در مقابل تحریکات و توطئه‌های خارجی آگاهی خوبی دارند و مقاومت می‌کنند و تا به حال هم مقاومت کرده‌اند. اگر مشکلی در داخل وجود دارد ناشی از عملکردها و تصمیمات مسئدولان است، و گرنه مردم آزمایش خود را در مقاطع مختلف انقلاب از جمله مقابله با گروه‌های ضد انقلاب، دفاع مقدس، حوادث سال ۸۸ و سرانجام راهپیمایی ۲۲ بهمن در چهل سالگی انقلاب به خوبی پس داده‌اند و این یک تحلیل واقع‌بینانه را از مقاومت مردم نشان می‌دهد.

منصوری افزود: البته برخی افراد و جریانات سیاسی در کشور هستند که یا با نظام اسلامی زاویه دارند یا اینکه رابطه با آمریکا را برای پیشرفت اقتصادی کشور لازم می‌دانند و به طور طبیعی به کارهای خود ادامه می‌دهند و انتظاری هم از آن‌ها نیست که دست از کار خود بردارند، زیرا این جریانات معمولاً به واقعیات جامعه ایران توجه نمی‌کنند و بیشتر به دنبال آن هستند حرف خود را به هر شکلی بیان کنند و براین تصورند که ممکن است در بلندمدت اهداف خود را اجرا کنند که عملاً نتوانستند.

اولین فرمانده سپاه پاسداران اظهار کرد: به اعتقاد من یکی از مسئولیت‌های شورای عالی امنیت ملی این است که دستگاه‌های مختلف کشور را براساس وضعیت‌های مختلف هدایت کند و راهبرد کلان بدهد. لذا در وضعیت فعلی که دشمن آرایش جنگی در حوزه‌های مختلف از جمله عرصه رسانه‌ای و روانی به خود گرفته، لازم است رسانه‌ها از سوی شورای عالی امنیت ملی در حوزه مسائل امنیتی و سیاست خارجی هدایت شده و راهبرد مشخصی را در این حوزه دریافت کنند تا گرفتار جنگ روانی دشمن نشده و اطلاعات غلط و ناامیدکننده به مردم ندهند، اما ظاهراً دولت فعلی چندان به این مسئولیت اعتنایی نمی‌کند. لذا افسارگسیختگی در رسانه‌ها در برابر مسائل امنیتی و روابط خاجی مشاهده می‌شود.

گفت‌وگو از مهدی مخبری



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |