پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 79326 19:20 1396/12/18
صنعت آلومینیوم متولی مشخص ندارد

صنعت آلومینیوم متولی مشخص ندارد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صنعت آلومینیوم متولی مشخص ندارد

صنعت آلومینیوم متولی مشخص ندارد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

درنشست کمیسیون صنعت اتاق ایران انتقاد شد

گروه تولید-قیمت‌گذاری دستوری و نبود متولی مشخص در صنعت آلومینیوم، محور موضوعات مطرح شده در نشست اخیر کمیسیون صنعت اتاق ایران بود. دراین نشست ایجاد یک کارگروه دائمی برای تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری در صنعت آلومینیوم با حضور نمایندگانی از صنایع بالادستی و پایین‌دستی مورد توافق قرار گرفت. اعضای کمیسیون صنعت اتاق ایران با حضور جمعی از فعالان معدنی و مدیرعامل بورس کالا، اعتراض نسبت به نحوه قیمت‌گذاری و بلاتکلیفی صنعت آلومینیوم را مورد بحث قرار دادند. به گزارش جهان اقتصاد به نقل از اتاق ایران، بر اساس اظهارات محمد علی محمدی، مدیرعامل آلومینیوم المهدی، واحدهای بالادستی در این صنعت با مشکلات خاصی در تأمین مواد اولیه مواجه هستند و مجبور می‌شوند شمش تولیدی خود را با مواد اولیه وارداتی تهاتر کنند. در حال حاضر تولیدکنندگان شمش صددرصد محصول تولیدی خود را تهاتر می‌کنند و زیان ده شده‌اند. وی خواستار بازنگری در شیوه قیمت‌گذاری در این صنعت شد و تأکید کرد: بدون در نظر گرفتن مبنا نمی‌توان به صورت دستوری قیمت‌گذاری کرد. از طرفی قیمت‌های جهانی می‌تواند به عنوان مبنا قرار گیرد. در این میان، هوشنگ گودرزی، رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران از چالش‌های پیش روی صنایع پایین‌دستی این بخش سخن گفت. نبود نظارت، یکی از مهم‌ترین مسائلی بود که مطرح شد. به باور این فعال اقتصادی ایجاد تعادل در بازار، نبود انحصار و برنامه‌ریزی و تنظیم تولید داخلی از وظایف دستگاه‌های نظارتی است که نسبت به آنها بی‌توجهی می‌شود. وی از صادرات محصولات صنایع بالادستی نیز انتقاد کرد و ادامه داد: زمانی که این محصولات صادر می‌شود، صنایع پایین‌دستی مجبور می‌شوند، نیاز خود را از طریق واردات تأمین کنند. این موضوع هزینه محصول نهایی را افزایش می‌دهد و آن را غیررقابتی می‌کند. اجتناب شرکت‌های بالادستی از عرضه محصول در بورس و نبود متولی صنعت آلومینیوم در وزارتخانه و بلاتکلیفی بورس در تعیین مبنای قیمت محصولات، مشکلات عمده این حوزه محسوب می‌شود. حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالا نیز با تأیید مشکلات موجود، راه‌حل اصلی را در تشکیل کارگروهی به عنوان متولی و تصمیم‌ساز در این حوزه دانست. اینکه یک متولی مشخص وظیقه تصمیم گیری و برنامه ریزی را بر عهده بگیرد، به بالا رفتن سطح شفافیت کمک می کند. البته لازم است در این کارگروه نمایندگانی هم از صنایع بالادستی و هم پایین دستی حضور داشته باشند تا نگاه جامعی نسبت به مسائل داشته باشند. بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران از ناعادلانه بودن نحوه قیمت‌گذاری در این صنعت سخن گفت و حرکت بر اساس قیمت‌های جهانی را خواستار شد. وی تصریح کرد: از آنجا که کل زنجیره تولید در صنعت آلومینیوم در اختیار یک بنگاه نیست بنابراین باید سازوکاری اتخاذ شود که برای کل زنجیره منفعت داشته باشد.

**ترامپ بی توجه به انتقادات گسترده، تعرفه هارا رسما افزایش داد

اما از ان سوی دنیا نیز خبر می رسد رئیس‌جمهوری آمریکا سند مربوط به افزایش تعرفه گمرکی برای واردات فولاد و آلومینیوم را امضا کرد. براساس این اتفاق برای واردات فولاد ۲۵ درصد و آلومینیوم ۱۰ درصد عوارض کمرگی دریافت خواهد شد. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، شامگاه پنجشنبه تعرفه جدید گمرگی بر واردات آهن و آلومینیوم به این کشور را امضا کرد. طبق مقررات جدید، واردات فولاد و آلومینیوم از سراسر جهان به آمریکا مشمول عوارض گمرکی معادل ۲۵ درصد برای فولاد و ۱۰ درصد برای آلومینیوم خواهد شد. این قانون تا ۱۵ روز دیگر به اجرا درخواهد آمد. هدف این مقررات دفاع از تولیدات داخلی این محصولات است. براساس گزارشی که خبرگزاری فرانسه منتشر کرده است: آمریکا بیشتر نیازهای خود به آهن و آلومینیوم را وارد می‌کند. بیشتر این محصولات از کانادا، برزیل و مکزیک وارد می‌شود. روسیه، ترکیه و آلمان در رده‌های بعدی کشورهایی هستند که به آمریکا فولاد و آلومینیوم صادر می‌کنند. دولت ترامپ تصمیم خود در این‌باره را چند روز پیش اعلام کرد که واکنش منفی بسیاری از کشورهای جهان از جمله کانادا، اتحادیه اروپا و چین را برانگیخت. این اعتراض‌ها احتمالا منجر به تعدیل حوزه شمول این قانون شده و کانادا و مکزیک فعلا مستثنی شده‌اند. مقام‌های اتحادیه اروپا پیشتر تهدید کرده بودند که با این تصمیم دونالد ترامپ مقابله به مثل خواهند کرد. یک مقام عالی‌رتبه امور مالی اتحادیه اروپا ساعاتی پیش از امضای سند جدید از سوی ترامپ اعلام کرد که اروپا مایل نیست درگیر جنگ تجاری با آمریکا شود اما برای مقابله با اقدام آمریکا برنامه‌ای دارد که در صدرت لزوم به اجرا خواهد گذاشت. دونالد ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود در تراز تجاری آمریکا با سایر کشورها تغییر ایجاد خواهد کرد و دست به بازسازی صنایع فولاد و آلومینیوم بزند.

**ابراز نگرانی انجمن جهانی آلومینیوم از تعرفه های پیشنهادی آمریکا

پس از این اتفاق انجمن آلومینیوم نگرانی خود را از آسیب های احتمالی ایجاد شده در اثر اجرای تعرفه های پیشنهادی دولت آمریکا طی نامه ای به ترامپ مطرح کرد. نگرانی پیرامون این موضوع از سوی Heidi Brock رئیس و مدیر انجمن آلومینیوم و طی نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور آمریکا بیان شده است. به گزارش معدن نیوز، بروک از توجه دولت آمریکا به صنایع داخلی آلومینیوم خود قدردانی کرده اما خاطرنشان کرده که تمامی شرکت های عضو این انجمن عمیقا نگران تاثیرات تعرفه ای بر روی تولید آلومینیوم و هزاران شغلی است که توسط این صنعت حمایت می شوند. وی دراین نامه آورده، تعرفه های پیشنهادی، به هیچ وجه سبب تعدیل ظرفیت های عظیم آلومینیوم چین که به عنوان تهدید اصلی تولیدکنندگان آلومینیوم و بازار آمریکا شناخته می شود، نخواهد شد. رئیس انجمن آلومینیوم گفته حتی این تعرفه ها می تواند آسیب بیشتری را به مشاغل صنعتی وارد آورد. گفتنی است، بروک در این نامه خواستار مذاکرات جدی و فوری با دولت چین برای رسیدگی هر چه سریع تر بر ظرفیت های مازاد در بخش آلومینیوم شده است. این انجمن خواستار اقدامی هدفمند درمورد چین و سایر کشورهای مطرح برای فرار از پرداخت و جلوگیری از اعمال تعرفه ها و نه اجری تعرفه های یکسان درمورد تمامی کشورهاست. در این نامه به دولت آمریکا پیشنهاد شده که معافیت هایی برای شرکای تجاری آمریکا نظیر کانادا و اتحادیه اروپا ر نظر گرفته شو تا از وقوع تنش در روابط تجاری فعلی جلوگیری شود. انجمن آلومینیوم تاکید کرده که نیازمند یک سیستم نظارت بر واردات آلومینیوم برای شفافیت محصولات آلومییوم و تولیدات آلومینیوم وارداتی به آمریکا هستیم. بروک در خاتمه نیز گفته، انجمن هشدار می دهد هر تصمیم اخذ شده بر تمام زنجیره ارزش آلومینیوم داخلی کشورها و حتی آمریکا تاثیر می گذارد.    


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |