جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 3814 13:53 1393/05/04
در مناطق تحت کنترل داعش چه مي گذرد؟

در مناطق تحت کنترل داعش چه مي گذرد؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
در مناطق تحت کنترل داعش چه مي گذرد؟

در مناطق تحت کنترل داعش چه مي گذرد؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی


به رغم وجود گزارش هاي فراواني که از نقض ابتدايي ترين حقوق انساني در مناطق تحت کنترل داعش در عراق وجود دارد، هنوز سازمان ملل و برخي مجامع جهاني نسبت به اين گزارش ها تشکيک مي کنند.
 به گزارش ايرنا، در تازه ترين بحث ها در خصوص گزارشي در مورد وضعيت زنان در استان نينواي عراق و شهر موصل، نمايندگي سازمان ملل رسما اعلام کرده که نمي تواند گزارش ها را تاييد کند.
موضوع در خصوص ختنه زنان و فتوايي است که در اين زمينه از سوي داعش صادر شده است.
رسانه هاي عراقي روز شنبه به اين موضوع پرداختند که نمايندگي سازمان ملل در عراق گفته ?ما نمي توانيم وجود چنين فتوا و اعمال آن در موصل را تاييد يا رد کنيم، اما در عين حال در بيانيه اي که صادر کرده، وجود فتوا در خصوص زنان و انجام آن در مناطق تحت کنترل داعش در سوريه را تاييد کرده است.

سازمان ملل مي گويد: گزارش اخير به اظهارات خانم ژاکلين بادکوک يک بازرس اين سازمان، اشاره دارد که از صدور فتوا و اعمال آن در موصل گزارش کرده بود.
گويا قرار است يونامي انجمن وابسته به سازمان ملل در امور انساندوستانه در عراق، درباره صحت اين موضوع تحقيق کند.
نکته جالب اما اينکه سازمان ملل تاييد مي کند که وضعيت زنان در مناطق درگيري و بحران در عراق ، نگران کننده است و آنان در معرض تجاوز، ازدواج اجباري و سوء استفاده هاي مختلف قرار دارند.
با اين همه روز جمعه، داعش به زنان در استان نينوا و موصل مرکزآن هشدار داده تا حجاب کامل اسلامي را به قرائت داعش، رعايت کنند و در غير اين صورت مشمول مجازات هايي سخت تا حد مرگ خواهند بود.
پوشش کامل صورت، دست ها و پاها و استفاده نکردن از زيورآلات و وسايل زينتي ، از جمله دستور العمل هاي جديد داعش است که بايد در اين منطقه رعايت شود.
از ديگر شرايط سخت در اين خصوص اينکه زنان بدون محارم نبايد در سطح معابر ظاهر شوند و حتي مغازه داران نيز بايد مانکن هاي ويژه البسه را با حجاب اسلامي و استفاده از پوشش هاي پلاستيکي، تزيين کنند.
در برخي بيانيه ها از سوي اين گروه، تاکيد شده که زنان بايد لباس هاي گشاد بپوشند و از عطر و ادکلن هم استفاده نکنند. براي اجرا و نظارت بر اين مقررات سخت، داعش گروههاي گشت امر به معروف و نهي از منکر تشکيل داده است.
اين گروه در افراطي ترين رفتار خود دانشکده هاي هنر استان را تعطيل و مجسمه هاي شعراي معروف را نابود کرده است.
داعش در بيانيه اي که روز شنبه در برخي رسانه هاي عراقي انتشار يافت، ادعا کرده که اين مقررات و سخت گيري ها ، به معناي محدوديت آزادي انسان ها نيست، بلکه ابتکاري است براي جلوگيري از انحطاط و ابتذال جامعه و نيز حمايت از انسانهاست.
کارشناسان اعتقاد دارند که اين مقررات از سوي داعش، بيشتر به دين انسان ها لطمه مي زند و در ضمن داعشي ها نمي توانند چنين ادعاهاي ديني داشته باشند، چرا که بديهي ترين اصول اسلامي زير اعمال و رفتار اين گروه تخريب شده است.
شايد يکي از نکاتي که باورپذيري صداقت داعش در زمينه حجاب زنان را سخت مي کند، موضوع جهاد نکاح و شيوه هاي عمل آنان در اين زمينه است که عملا فحشا را قبح زدايي کرده است.
در همين حال، برخي بازرسان سازمان ملل و فعالان مستقل حقوق بشري در عراق، تلاش دارند، سازمان ملل ، شوراي امنيت و ساير موسسات و سازمان هاي حقوق بشري و انساندوستانه را نسبت به مساله عراق حساس کنند تا به يک واکنش جهاني عليه داعش تبديل شود، اما گويا از آن سو تمايل زيادي براي ورود به اين موضوع نيست.

در يک هفته گذشته، علاوه بر کوچ اجباري مسيحيان از استان نينوا و آواره شدن بيش از يک ميليون و 200 هزار شهروند عراقي ، داعش اقدام به تخريب همه جانبه عبادتگاهها و مساجد و حتي مراقد پيامبران الهي در نينوا کرده است.
انهدام مقبره يونس نبي آخرين مورد از اين دست است که در روز جمعه بازتاب گسترده اي در عراق داشت و جامعه رسانه اي را شگفت زده کرد.
نيکلاي ملادينوف فرستاده ويژه سازمان ملل در عراق، اواخر هفته گذشته و پس از کوچ اجباري مسيحيان، نسبت به فاجعه اي که در شمال عراق درحال وقوع است، هشدار داده و خواستار مداخله بين المللي عليه داعش شده بود.
وي در نامه اي رسمي خطاب به شوراي امنيت سازمان ملل اعلام کرده که داعش نه تنها تهديدي عليه عراق بلکه تهديدي عليه سراسر منطقه و فراتر از آن است و در عراق محدود نخواهد شد.
اين هشدارها هنوز جدي گرفته نشده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |