جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 76217 16:47 1396/10/20
در۴۷ سال گذشته خشک ترین سال را تجربه می کنیم

در۴۷ سال گذشته خشک ترین سال را تجربه می کنیم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
در۴۷ سال گذشته خشک ترین سال را تجربه می کنیم

در۴۷ سال گذشته خشک ترین سال را تجربه می کنیم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

وزیر نیرو تصریح کرد:

گروه امورزیربنایی-وزیر نیرو امسال را به دلیل کمبود بارش ها، سال سختی توصیف کرد و گفت: در کل کشور باتوجه به شرایط فعلی در ۴۷ سال گذشته خشک ترین سال را تجربه می کنیم. به گزارش جهان اقتصاد، رضا اردکانیان در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره وضعیت بارش ها در کشور افزود: درسه ماه ونیم گذشته فصل پاییز و زمستان در سال آبی ۹۶ – ۹۷ میزان بارش ها در کشور به‌طور متوسط ۳۴ میلیمتر است که نسبت به سال قبل که سال نسبتا خشکی بود حدود ۳۷ درصد بارش ها کمتر و نسبت به متوسط درازمدت حدود ۵۸ درصد کمتر است. وی ادامه داد: امیدواریم تا پایان زمستان برابر پیش‌بینی‌ها وضعیت بارندگی بهتر شود. در کل کشور در شرایط فعلی در۴۷ سال گذشته خشک ترین سال را تجربه می کنیم و از نظر میزان بارندگی در بعضی استان ها میزان بارندگی تاکنون نسبت به ۵۰ سال گذشته در خشک ترین حالت قرار دارد. وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد که مصرف کنندگان توجه داشته باشند که با توجه به قرار داشتن در منطقه خشک ونیمه خشک باید متناسب با میزان نزولات آسمانی، زندگی و توسعه کشور را سامان دهیم وباید در مصرف آب صرفه جویی لازم را رعایت کنند. اردکانیان گفت: صرفه جویی یعنی در بخش شرب و بهداشت که درصد کمی از مصارف کلی کشور را به خود اختصاص می دهد و سایر بخش ها اسراف نکنند. وی افزود: به لحاظ محدودیت در شهرهای بزرگ برای تامین آب شرب اهمیت جلوگیری از اسراف و صرفه جویی مهم است و چه دربخش کشاورزی، کشاورزان زحمتکش که با واقعیت در تماس هستند، بدانند امسال سال سختی را خواهیم داشت امیدواریم تا پایان زمستان برابر پیش بینی ها وضعیت بهتر شود. وزیر نیرو تصریح کرد: در کل تا پایان اسفند ماه سال جاری حدود ۱۵ درصد نسبت به متوسط دراز مدت بارش ها کمتر خواهد بود.

**ایران؛ بدترین مصرف کننده آب و انرژی جهان

صحبت وزیر نیرو از خشکسالی و لزوم صرفه جویی در مصرف آب در حالی است که قائم مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل در نشست مشترک با اعضای انجمن‌های مردم نهاد فعال در حوزه صنعت آب و برق گفت: متاسفانه ما در حال حاضر جزو بدترین مصرف کنندگان آب و انرژی در جهان به شمار می‌رویم و این امر را هم می‌توان در دورریز ۳۰ درصدی محصولات کشاورزی و هدررفت آب در این بخش تا شدت مصرف انرژی تا سه برابر متوسط جهانی مشاهده کرد. علیرضا دائمی اظهار کرد: وزارت نیرو از مشارکت سازمان‌های مردم نهاد برای حل مشکلات فراروی صنعت آب و برق به ویژه در حوزه مصرف بهینه در راستای کاهش هدررفت استقبال می کند. دائمی با اشاره به محدود بودن وظایف دولت، گفت: وظایف دولت در چهار محور تنظیم قوانین و مقررات، نظارت بر قوانین و مقررات، تسهیل کار واحدهای زیرمجموعه و تنظیم روابط ملی و بین‌المللی محدود است و اساساً دولت و بخش‌های دولتی نباید به عرصه‌های حوزه عمومی که نیازمند مشارکت مردم است چندان ورود کنند. وی ادامه داد: عمدتاً وظیفه دولت‌ها تنظیم قوانین و مقرراتی است که تسهیل‌گر نقش سازمان‌های مردم نهاد و حضور فعال آن‌ها در عرصه کنشگری اجتماعی است. بنابراین برخلاف آنچه که معمولاً تصور می‌شود، بخش دولتی باید از گستراندن چتر خود بر بسیاری از عرصه‌های اجتماعی و دخالت در این حوزه‌ها اجتناب کند. وزارت نیرو از مشارکت سازمان‌های مردم نهاد برای حل مشکلات فراروی صنعت آب و برق به ویژه در حوزه مصرف بهینه در این صنایع و مشارکت مردم برای کاهش هدررفت این منابع و برنامه‌ریزی درست جهت پایداری آن‌ها استقبال می‌کند. این مقام مسئول افزود: باید توجه داشت که مشارکت اجتماعی می‌تواند زمینه ساز افزایش سرمایه اجتماعی در کشور و حرکت سریعتر به سمت توسعه پایدار شود.

**۳۰ میلیون دلار تا به‌نتیجه رسیدن باروری ابرها

از سوی دیگر، دو روز پیش معاون اول رییس‌جمهور در جهت مقابله با بحران آب دستوری مبنی بر توسعه باروری ابرها داد که به گفته رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، اگر ۳۰ میلیون دلار برای تجهیز پنج فروند هواپیما باروری ابرها در نظر گرفته شود می‌توانیم شاهد افزایش ۱۰ میلیارد مترمکعبی منابع آبی باشیم. فرید گلکار به ایسنا گفت: از زمان دستور معاون اول رییس جمهور وزارت نیرو اطلاعاتی را در زمینه جزییات پروژه باروری ابرها از ما خواسته است چراکه در مرحله اول باید مشخصات اولیه پروژه و نیازهای پایه‌ای جدی‌تر از قبل مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما واقعیت این است که امکانات و شرایطی که تاکنون در اختیار پروژه‌های باروری ابرها قرار داشت کفایت نمی‌کرد، لذا لازم است در این زمینه یک جهش داشته باشیم. رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان این‌که هزینه تجهیز پروژه اجرای باروری ابرها در مقابل منافعی که شامل حال دولت می‌شود بسیار کم است، گفت: میانگین تاثیر افزایش بارش توسط باروری ابرها ۱۵ درصد شناخته شده، اما  این در حالی است که در برخی مناطق همچون چهارمحال بختیاری امکان باروری ابرها تا میزان بسیار زیاد وجود دارد. گلکار در خصوص میزان اعتبار مورد نیاز برای انجام این کار گفت: اگر زیرساخت‌ها را در نظر نگیریم یعنی بگوییم رادارهای سازمان هواشناسی کافی است، باید تعداد هواپیماها را به پنج هواپیما ارتقاء دهیم. وی با بیان این که تنها دو فروند هواپیمای باروری ابرها در ایران وجود دارد، اظهار کرد: این در شرایطی است که در امارات شش فروند، تایلند ۲۵ فروند و چین ۴۵ فروند هواپیمای باروری ابرها وجود دارد و اگر ما نیز می‌خواهیم در این عرصه موفقیت‌هایی را به دست بیاوریم لازم است که تعداد هواپیماها را به پنج فروند افزایش دهیم. به گفته رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، هر فروند هواپیما به طور میانگین به پنج تا شش میلیون دلار با تجهیزات نیاز دارد و در مجموع باید گفت که ۳۰ میلیون دلار برای هواپیما و تجهیزات مورد نیاز لازم است. گلکار با اشاره به تاثیرات این هواپیماها، گفت: علاوه بر باروری ابرها می‌توان شرایط جوی را به طور کامل ارزیابی کرد که این مساله می‌تواند تاثیرات بسیاری در مسائل زیست محیطی کشور داشته باشند. وی با اشاره به تاثیر باروری ابرها در میزان افزایش منابع آبی در کشور، گفت: یکی از محدودیت‌هایی که این فناوری دارد این است که باید منتظر سامانه آبی بمانیم اما باید به این مساله توجه کرد که آب موجود در جو پتانسیل این را دارد تا بتوانیم بیش از این از آن استفاده کنیم.      


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |