جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 54388 17:59 1395/11/26
خیز ایران برای رسیدن به سهم ۳درصدی در تولید موادمعدنی جهان

خیز ایران برای رسیدن به سهم ۳درصدی در تولید موادمعدنی جهان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
خیز ایران برای رسیدن به سهم ۳درصدی در تولید موادمعدنی جهان

خیز ایران برای رسیدن به سهم ۳درصدی در تولید موادمعدنی جهان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران مطرح شد

انتقاد ناطق نوری از بروکراسی موجود درکشور

گروه تولید-عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نباید سهم آیندگان را پیش خور کنیم، گفت: دولتها باید برنامه ریز خوبی باشند. علی اکبر ناطق نوری درهفتمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار گفت: ایران با استخراج و فرآوری بر روی مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده، می‌تواند یکی از نهادهای مستحکم اقتصاد مقاومتی است این در حالی است که شاخص هایی مثل رشد اقتصادی تولید ملی و کاهش وابستگی از جمله محورهای اقتصاد مقاومتی است. وی در این همایش که به همت روزنامه دنیای اقتصاد برگزار شد، افزود: امروز بسیاری از بزرگان فولاد جهان در ایران هستند و باید به جمع بندی مطلوب برسید، در غیر این صورت صرف گفتن و شنیدن فایده ندارد. این در حالی است که اکنون دنیا دهکده شده است. او گفت: کشورهای توسعه یافته بخش قابل توجهی از تولید فولاد را در دست دارند و گفته می شود که یکی از شاخص های توسعه یافتگی در دنیا، مصرف سرانه فولاد است. این درحالی است که در ایران ۶۸ نوع ماده معدنی وجود دارد که برخی از آنها مثل سرب و روی انگوران، در رده بندی جهانی قرار گرفته است. وی ادامه داد: مازاد مصرف را باید صادر کرد بر این اساس در سند چشم انداز بیست ساله ایران باید ۵۵ میلیون تن تولید فولاد وجود داشته باشد که از این رقم خوشبینانه ٢۵ تا ٣٠ میلیون تن مصرف داخلی خواهیم داشت؛ پس در دنیایی که خریدار عاشق چشم و ابروی کسی نیست و به دنبال منفعت بیشتر است،  باید خیلی مراقب رقبا باشیم. وی اظهار داشت: بوروکراسی در دنیا بسیار حل و ساده سازی شده است؛ در حالی که در دنیا یک مغز کامپیوتری همه این کارها را انجام می دهد، در ایران برای گرفتن مجوزهای لازم باید به شمال و جنوب و شرق و غرب مراجعه کرد.

بنای دولت تصمیم‌گیری در خلاء نیست

وزیر صنعت، معدن و تجارت همد در این همایش به انتقاد تشکل‌های صنفی این صنعت به تصمیمات غیرکارشناسی وزارت صنعت واکنش نشان داد و گفت: قصد و عمل این دولت تصمیم‌گیری در خلأ نیست و ما بدون مشورت مستمر با تشکل ها نمی توانیم کشور را اداره کنیم. محمدرضا نعمت زاده در همایش چشم انداز صنعت فولاد اظهار داشت: تولید سنگ آهن در کشور از ۶۲ میلیون تن به ۷۵ میلیون تن رسیده که برای تامین نیاز کشور باید دو برابر شود.وی ادامه داد:باید روی ذخایر معدنی تمرکز کنیم تا به سهم ۳ درصدی در تولید جهانی مواد معدنی دست یابیم. نعمت‌زاده تصریح کرد:در حال حاضر ۱٫۶ میلیارد تن فولاد فولاد در جهان تولید می شود که سهم ایران یک درصد است که باید به ۲ درصد برسد که البته رقابت سختی در پیش داریم.نعمت زاده با اشاره به برگزاری جلسات مکرر با بانکها و سرمایه گذاران داخلی و خارجی گفت: تولید در صنایع پایین دستی باید تقویت شود و در زمینه تولید ورق فولادی ضد زنگ به توسعه بپردازیم. وی با تاکید بر لزوم تولید فولاد آلیاژی و خاص در کشور، گفت: در طرح های جدید فولادی باید به موضوع مصرف انرژی توجه شود.وی در ادامه با اشاره به صادرات ۲۰ میلیون تن آهن خام از کشور در ابتدای دولت یازدهم، اظهار داشت:در ۸ سال دولت قبل با رکود جدی و تعطیلی اغلب پروژه ها مواجه بودیم.وی افزود: جلساتی برگزار کردیم و روی کنسانتره متمرکز شدیم و امروز تعادل در صادرات برقرار شده است. به گفته وی طبق گزارش انجمن جهانی فولاد ایران با تولید ۱۸ میلیون تن فولاد در رده ۱۶ جهان قرار دارد.وی تصریح کرد: رشد جهانی تولید فولاد جهان در سال ۲۰۱۶ حدود یک درصد بود ولی رشد تولید فولاد ایران ۱۰ درصد اعلام شد.

نیمی از اهداف سندچشم انداز در صنعت فولاد محقق شد

معاون وزیر صنعت هم در این همایش گفت: براساس برنامه ریزی به عمل آمده، صنعت فولاد در تحقق اهداف چشم انداز ۱۴۰۴ به سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد دلاری نیاز دارد و اکنون نزدیک به ۵۰ درصد این برنامه اجرایی شده است. مهدی کرباسیان افزود: امروز در بخش فولاد خام ظرفیت ۲۷ میلیون تنی تحقق یافته و نیاز به توسعه ۲۸ میلیون تنی تا دستیابی به هدف سند چشم انداز است. وی ظرفیت کنونی آهن اسفنجی را ۲۵ میلیون تن دانست و نیاز به توسعه آن بیش از ۳۳ میلیون تن اعلام کرد. رییس هیات عامل سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اضافه کرد: یکی از مهمترین برنامه های چهار سال گذشته، ایجاد توازن در زنجیره تامین فولاد بود که با پیگیری های انجام شده در این مدت کارخانه های جدید کنسانتره و گندله ساخته شده و یا در حال ساخت است. وی گفت: انتظار می رود تا پایان دولت یازدهم با راه اندازی این کارخانه ها شامل پروژه ۶۰۰ هزار تنی پرعیار سازی جلال آباد (کرمان) و پنج میلیون تنی گندله سازی گل گهر (سیرجان - کرمان) و نیز ۲ کارخانه پنج میلیون تنی گندله سازی سنگان، این امر در حال دستیابی است. به گفته کرباسیان، سال آینده ظرفیت تولید فولاد خام کشور به ۳۲ میلیون تن خواهد رسید؛ ضمن آنکه ۳۵ میلیون تن آهن اسفنجی، ۴۲ میلیون تن گندله و ۵۰ میلیون تن کنستانتره هدف گذاری شده است. کرباسیان، موضوع توسعه اکتشاف را مهم دانست و گفت: در این زمینه از ابتدای سال ۱۳۹۳ برنامه وسیعی برای اکتشاف در ۲۱ استان و در سطح ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع آغاز شد و حاصل این امر تاکنون کشف ۵۰۰ میلیون تن سنگ آهن و ۳۵۰ میلیون تن زغالسنگ است.

چالش های توسعه فولاد در ایران

رییس هیات عامل ایمیدرو در زمینه چالش های پیش روی صنعت فولاد ایران نیز گفت: فناوری در این بخش قدیمی است و موجب شده تا بهره وری صنعت فولاد ایران در مقایسه با رقبا نیاز به افزایش داشته باشد؛ ضمن آنکه در این مسیر، به کارگیری فناوری های نوین در اولویت قرار دارد. وی افزود: ایران در مسیر حرکت به سمت خشکسالی بوده و ژاپنی ها پیشنهاد کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب را در تولید احیا ارایه داده اند و علاوه بر آن مصرف گاز و الکترود گرافیتی نیز می تواند کاهش یافته و سایز کوره های قوس نیز بزرگتر شود که منجر به کاهش هزینه می شود؛ البته صنایع پایین دستی نیز به توسعه جدی نیاز دارد. کرباسیان چالش دیگر را مکان یابی بیان کرد و گفت: براساس طرح جامع فولاد، بهترین مکان توسعه در کنار دریاهای جنوبی کشور بوده که سازمان ایمیدرو بدین منظور در حال توسعه مناطق ویژه در نواحی بندرعباس، پارسیان و چابهار است. وی، کمبود زیرساخت را مساله مهم دانست و اضافه کرد: کمبود زیرساخت بویژه در بخش ریلی معادن و صنایع معدنی مشهود و هزینه تامین آن بالاست که می توان به توسعه های ریلی، اسکله، خطوط انتقال آب و نیرو اشاره کرد.    


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |