چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 78361 14:25 1396/11/29
حسن هانی‌زاده عنوان کرد: آغاز فاز جدید بی‌ثباتی در سوریه پساداعش/ ایران مصمم‌تر از روسیه برای مهار رژیم صهیونیستی

حسن هانی‌زاده عنوان کرد: آغاز فاز جدید بی‌ثباتی در سوریه پساداعش/ ایران مصمم‌تر از روسیه برای مهار رژیم صهیونیستی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
حسن هانی‌زاده عنوان کرد: آغاز فاز جدید بی‌ثباتی در سوریه پساداعش/ ایران مصمم‌تر از روسیه برای مهار رژیم صهیونیستی

حسن هانی‌زاده عنوان کرد: آغاز فاز جدید بی‌ثباتی در سوریه پساداعش/ ایران مصمم‌تر از روسیه برای مهار رژیم صهیونیستی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایکنا نوشت: حسن هانی‌زاده؛ کارشناس مسائل خاورمیانه به تحلیل حملات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه و تهدید آمریکا برای آغاز فاز جدید تهاجم به این کشور به بهانه در اختیار داشتن تسلیحات شیمایی گفت: پس از سرکوب گروهک تروریستی داعش در شرق سوریه به‌ویژه در دیرالزور و البوکمال و پیشروی ارتش سوریه به سمت ادلب و حماء، آمریکا خواهان آغاز فاز جدیدی از جریان‌سازی سیاسی و نظامی علیه سوریه است. وی در ادامه با اشاره این مطلب که الان بیش از ۹۰ درصد از اراضی سوریه از وجود گروهک‌های تروریستی پاک شده، تصریح کرد: لذا آمریکا با هدف تجزیه سوریه، اقدام به شکل‌دهی و تأسیس یک اقلیم خودمختار به وسیله آموزش و وارد کردن ۲۰۰۰ نفر از نیروهای تفنگدار به این کشور کرده و می‌خواهد نیروهای حزب دموکراتیک کرد سوریه را آموزش دهد. بنابراین شاهد هستیم که این اقدام آمریکا موجب شد تا ترکیه به بهانه جلوگیری از شکل‌‌‌گیری یک اقلیم خودمختار کردی در سوریه و در طراف مرزهای مشترکش با این کشور، به خاک سوریه حمله کند و بخش‌هایی از عفرین و ادلب را به اشغال خود در آورد. کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: این یک فاز نظامی جدیدی است که به موازات آن رژیم صهیونیستی با استفاده از فضای داخلی سوریه به بمباران بخش‌هایی از تأسیسات نظامی این کشور عربی دستخوش بحران، پرداخت. ضمن این‌که دور تازه اتهام‌زنی‌های سیاسی، علیه دولت بشار اسد از سوی آمریکا و غرب آغاز شده و بر اساس این اتهامات مطرح می‌کنند که دولت سوریه از سلاح‌های شیمیایی استفاده می‌کند؛ در صورتی‌که طی سال ۲۰۱۴ با نظارت سازمان ملل تمام سلاح‌های شیمیایی سوریه نابود شد و هیچچ‌گونه تسلیحات شیمیایی در اختیار این کشور نیست اما بالعکس گروهک‌های تروریستی در حال حاضر مجهز به این نوع تسلیحات هستند. هانی‌زاده، سیاست جدید آمریکا را ناشی از تصمیم‌گیری چهار ضلعی آمریکایی – صهیونیستی – سعودی و اردنی می‌داند و در تشریح این سیاست جدید افزود: آمریکایی‌ها از یک سو هم در حوزه نظامی و هم در حوزه سیاسی با مشارکت عربستان، رژیم صهیونیستی و اردن علیه سوریه و محور مقاومت ورود پیدا کرده‌اند که هدف آن‌ها اولاً تجزیه سوریه، سرنگونی دولت بشار اسد و قطع محور تهران – دمشق – بیروت و ضربه زدن به محور مقاومت است. لذا آمریکا در حال حاضر در صدد تصویب قطعنامه‌ای علیه دولت بشار اسد است تا بتواند به وسیله این قطعنامه این کشور را ذیل بند هفتم شورای امنیت قرار دهد تا با این ابزار یک ائتلاف منطقه‌ای را برای حمله به سوریه شکل دهد اما تا به امروز محور مقاومت توانست به خوبی این سناریو را خنثی بکند.

تصویب قطعنامه‌ای ذیل بند ۷، خواست مشترک اتحادیه اروپا و آمریکا

کارشناس مسائل غرب آسیا احتمال حمایت اتحادیه اروپا از تصمیم آمریکا در شورای امنیت را قوی دانست و تصریح کرد: اتحادیه اروپا مخصوصاً انگلیس و آلمان در صدد هستند که در کنار آمریکا قرار بگیرند. هدف آن‌ها این است که محور مقاومت و نفوذ ایران را کاهش دهند و اگر روسیه مخالفت نمی‌کرد قطعاً قطعنامه ذیل بند هفت صادر می‌شد. وی ادامه داد: چون روسیه کاملاً تا به امروز در برابر هر قطعنامه ضد سوری ایستادگی کرده، به نظر می‌رسد فازهای جدیدی برای ادامه بحران از سوی آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی تهیه شده که هدف آن در واقع ادامه بحران سوریه و تضعیف توان هوایی این کشور است تا بتوانند موقعیت گروهک‌های تروریستی را در شمال و شمال شرق سوریه تقویت کنند.

روابط گسترده روسیه با رژیم صهیونیستی، عامل بازدارنده در برخورد جدی با صهیونست‌ها

هانی‌زاده اعتقاد دارد که روسیه به دلیل داشتن روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی با رژیم صهیونیستی بسیار محتاطانه تصمیم‌گیری می‌کند و در ادامه تصریح کرد: روسیه به دنبال حفظ منافع خودش در سوریه است و در این میان یک رابطه تنگاتنگی هم با اسرائیل دارد که به همین دلیل تمامی حملات نظامی روسیه علیه تروریست‌ها در سوریه با هماهنگی اسرائیل و آگاهی آن صورت می‌گیرد؛ اما به هر حال اختلاف دیدگاه‌ها میان آمریکا و روسیه بسیار زیاد است و به همین دلیل به نظر می‌رسد که یک سری توافقات میان روسیه، آمریکا و صهیونیست‌ها وجود دارد. کارشناس مسائل خاورمیانه اضافه کرد: زمانی‌که پدافنند هوایی سوریه یک هواپیمای «اف ۱۶» اسرائیلی را سرنگون کرد، روس‌ها با چالش جدی روبرو شدند؛ هرچند که اقدام اخیر پدافند هوایی سوریه کاملاً سرمنشأ تصمیم داخلی بود و به کمک محور مقاومت توانست تعدیلاتی را بر روی سامانه موشکی «سام ۷ » ایجاد کند اما این تعدیلات باعث شد تا روس‌ها با مشاهده این وضعیت ورود پیدا کنند تا مانع گسترش تنش میان سوریه و اسرائیل شوند. به نظر می‌رسد روسیه سعی دارد در بازی شطرنج سیاسی و نظامی سوریه یک بازی هوشمندانه را از خود بروز دهد تا هم روابطش را با سوریه و هم با اسرائیل حفظ کند و به علاوه درگیری مستقیم با آمریکا نداشته باشد.

هوشمندی در سیاست خارجی ایران، عنصر مهم در مدیریت بحران جدید

هانی‌زاده در پایان صحبت‌های خود به نقش تأثیرگذار ایران در مدیریت بحران‌های موجود سوریه اشاره کرد و گفت: همان‌طور که اسناد نشان می‌دهند ایران نقش بسیار تأثیرگذاری در سرکوب گروهک‌های تروریستی در شرق و شمال سوریه به ویژه در حلب داشته است و دولت سوریه هم با درک صحیح از قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی خواهان افزایش تعاملات کشورش با ایران است. لذا این فرصتی برای ما است که باید آن‌را مهم بشماریم تا بازی هوشمندانه‌ای را از خود نشان دهیم و تا آن‌جایی که در توانمان است از هرگونه واکنش انفعالی و شتابزدگی در سیاست خارجی پرهیز کنیم. همچنین ما باید خیلی دقیق حرکات رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی را مورد رصد قرار دهیم تا نگذاریم دوباره جنگ سوریه تشدید شود و به یک جنگ فراگیر در منطقه ارتقاء یابد. بنابراین در این مورد بهتر است هماهنگی‌های بیشتری را با سوریه و روسیه داشته باشیم تا در برابر هرگونه واکنش‌های ایذایی دشمنان به خوبی ایستادگی کنیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |