چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 75643 19:22 1396/10/11
توسعه فرودگاه امام فدای توسعه منطقه آزاد نخواهد شد

توسعه فرودگاه امام فدای توسعه منطقه آزاد نخواهد شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
توسعه فرودگاه امام فدای توسعه منطقه آزاد نخواهد شد

توسعه فرودگاه امام فدای توسعه منطقه آزاد نخواهد شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

معاون وزیر راه و شهرسازی:

تفرقه مدیران باعث ایجاد مشکلات در فرودگاه امام بود

مهدی زاهدی-معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه یکی از عوامل ایجاد مشکلات در فرودگاه امام تفرقه مدیران بود، گفت: ‌اولویت ما توسعه فرودگاه امام است و این مهم را فدای توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی این مجموعه نمی‌کنیم. به گزارش خبرنگارجهان اقتصاد، علی عابدزاده درمراسم معارفه مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام با اشاره به رشد صنعت هوایی در طول چهار سال گذشته اظهار داشت: در چهار سال گذشته شرایط ویژه‌ای برای صنعت حمل و نقل هوایی رخ داده است و برجام تاحدودی برای این صنعت خوش‌یمن بوده است که در نهایت منجر به ورود هواپیماهای جدید به کشور شده که این اتفاقات در نهایت به نفع مردم خواهد بود. رئیس سازمان هواپیمایی ادامه داد: این در شرایطی است که در طول سال‌های گذشته شرایط شرکت‌های هواپیمایی کشورمان بسیار نامساعد بود و بدهی‌های کلانی به شرکت سوخت و شرکت فرودگاه‌ها داشتند که از توان پرداخت این هزینه‌ها برنمی‌آمدند. وی افزود: اما در حال حاضر ساختار مالی و ساختار داخلی ایرلاین‌ها متفاوت شده است که متاثر از این تغییر شرایط بوده است. معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این روند باید ادامه پیدا کند چرا که در حال حاضر فضای کسب و کار بسیار گسترده شده است و این نشان می‌دهد که صنعت هوایی پتانسیل رشد را داشته است. عابدزاده ادامه داد: در حال حاضر در صنعت هوانوردی در ۲ حوزه مشکل پیچیده داریم که یکی از آنها فرودگاه امام و دیگری ایران ایر است. درباره ایران ایر مذاکراتی را با هیئت دولت برای رفع مشکلات این شرکت و ترمیم ساختار آن انجام داده‌ایم و وزارت راه و شهرسازی مصمم است تا ساختار ایران ایر را بهبود دهد. معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تفرقه مدیران می‌تواند مشکلات متعددی را برای این مجموعه‌ها ایجاد کند، گفت: یکی از عوامل وجود مشکلات در این مجموعه‌ها تفرقه مدیران بود که خوشبختانه این موضوع امروز حل شده است اما باید توسعه در این مجموعه‌ها با سرعت بیشتری انجام شود. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با تاکید بر اینکه اولویت ما در شرکت شهر فرودگاهی امام، توسعه فرودگاه و نه توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: نباید توسعه فرودگاه امام را فدای رشد منطقه آزاد و ویژه اقتصادی این منطقه کنیم اتفاقی که متاسفانه در فرودگاه پیام شاهد آن بودیم. وی افزود: فرودگاه پیام که برای توسعه بار در کشور ایجاد شده بود متاسفانه این ماموریت آن محقق نشد و منطقه ویژه اقتصادی آن توسعه یافت به طوری که امروز معتقدند باند فرودگاه پیام برای رشد منطقه ویژه اقتصادی آن منطقه مزاحم است.

**برنامه ریزی برای پذیریش و اعزام ۱۱۰ میلیون نفر مسافر

مشاور وزیر راه و شهرسازی هم در این مراسم وعده ساخت و بهره‌برداری ترمینال سلام فرودگاه امام را در خردادماه سال آینده داد و گفت: برای پذیریش و جابجایی ۱۱۰ میلیون نفر مسافر در فرودگاه امام باید ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گیرد. غلامرضا سلامی با اشاره به این‌که وسعت فرودگاه امام در ۱۴ هزار هکتار (جزیره کیش ۹ هزار هکتار است)، است، اظهار کرد: در ابتدای دولت یازدهم شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی تاسیس شد که به دلیل  این‌که پدیده نو در ایران بود با مسائلی روبرو شدیم. وی با یادآوری این‌که قرار است حداقل ۴۰۰ هزار میلیارد تومان در فرودگاه امام برای پذیریش و اعزام ۱۱۰ میلیون نفر مسافر سرمایه‌گذاری صورت بگیرد، افزود: قرار نیست یک ریال این سرمایه‌گذاری توسط دولت تامین شود، بلکه  قرار است با حضور بخش خصوصی و انواع مدل‌های سرمایه‌گذاری مورد نیاز تامین شود. وی با اشاره به این‌که منطقه ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام ۲۵۰۰ هکتار است، تصریح کرد: تاکنون شرکت‌های از جمله شرکت ساخت و توسعه شهر فرودگاهی امام تاسیس شده و ممکن است در آینده شرکت‌های فرعی دیگری هم اضافه شود. سلامی با بیان این‌که فاز یک ترمینال ایرانشهر به مرحله مناقصه رسیده و پروژه به یک شرکت ایرانی خارجی واگذار می شود، اظهار کرد: نقشه‌های جانمایی در منطقه آزاد تهیه شده که هنوز به تصویب مجمع نرسیده است.

**تحول اساسی در بخش فرودگاهی

مدیرعامل جدید شرکت شهر فرودگاهی امام هم در مراسم معارفه خود، با بیان اینکه نظام لجستیک در شهر فرودگاهی امام متحول می‌شود، گفت: تلاش می‌کنیم، نظام لجستیک پیشران در کشور، در فرودگاه امام(ره) ایجاد شود. شهرام آدم‌نژاد اظهار داشت: پس از ۲۵ سال خدمت در حوزه حمل و نقل جاده‌ای فرصتی فراهم شد تا در عرصه‌ای دیگر از مدل‌های حمل و نقلی به این کشور و مردم خدمت کنم. وی در تشریح دلایل انتصاب خود به این سمت،‌گفت: سال‌ها در این کشور اصول دولتمداری عمدتا مبتنی بر درآمدهای نفتی است و دولت همه کاره است. پیمانکار را انتخاب و تعیین صلاحیت می‌کند و همه زیر و بم کار را خود انجام می‌دهد. مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام گفت: ضرورت دارد تغییرات اساسی در نگاه جذب سرمایه‌گذار داشته باشیم و تحولی عظیم در حوزه جذب سرمایه‌گذار رخ دهد تا تکیه بر درآمدهای نفتی کاهش یابد.آدم‌نژاد افزود: کشور ما نیازمند توسعه است. قرن ۱۸ توسعه مبتنی بر دریا شکل گرفت. پس از آن توسعه مبتنی بر حمل و نقل ریلی و سپس جاده‌ها و آزادراه‌ها و امروز به دلیل لزوم مدیریت زمان و سرعت، توسعه بر مبنای حمل و نقل هوایی در دستور کار است. وی ادامه داد: اگر استقرار نظام موبیلیتی مدنظر است حتما به فرودگاهی نظیر فرودگاه امام در پایتخت نیاز داریم و اگر قرار است در این حوزه کار کنید باید همه جوانب را در نظر بگیریم و جذب سرمایه‌گذار هم در اولویت است. آدم‌نژاد گفت: در شهر فرودگاهی امام خمینی نظام لجستیک ایجاد می‌شود تا از وضعیت موجود خارج شویم و نظام لجستیک پیشران، در شهر فرودگاهی خواهیم داشت. بنابراین گزارش در ادامه این گزارش علی رستمی به عنوان عضو جدید هیأت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام گفت: تغییرات گسترده‌ای در فرودگاه امام رخ خواهد داد و پیش از این این فرودگاه از تفرقه‌ها رنج می‌برد.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |