جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 93430 12:50 1397/10/10
استحکام و توانمندی درونی مردمسالاری دینی در چهل سالگی انقلاب

استحکام و توانمندی درونی مردمسالاری دینی در چهل سالگی انقلاب

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
استحکام و توانمندی درونی مردمسالاری دینی در چهل سالگی انقلاب

استحکام و توانمندی درونی مردمسالاری دینی در چهل سالگی انقلاب

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایکنا نوشت: انقلاب اسلامی در آستانه چهل سالگی رسیده و این فرصت مناسبی است که مسیر این حرکت چهل ساله، به مثابه یک حرکت تکاملی، در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و ... و در شاخص‌های مختلف مورد واکاوی قرار گیرد.

یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی مردمسالاری دینی و فراهم شدن زمینه مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود و شکستن حصار بسته مدیریتی و امکان حضور آحاد افراد جامعه در مناصب حکومتی است. هر چند درباره گردش نخبگان در طی این چهل سال با فراز و فرودهایی مواجه بودیم و در برخی مقاطع رابطه‌محوری بر ضابطه‌محوری و شایسته‌سالاری تقدم پیدا کرد که این دقیقا خلاف آرمان‌های انقلاب بوده است.

مردمسالاری دینی امروز به منزله یک الگوی حکمرانی خوب در جهان شناخته شده است

محمد کاظم انبارلویی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره مسیر حرکت چهل ساله مردمسالاری دینی گفت: مردمسالاری دینی اکنون به منزله یک الگو و نماد حکمرانی خوب در جهان مطرح است. انقلاب اسلامی ایران طی چهل سال گذشته زمینه‌ساز مشارکت مردم در انتخابات بوده و رکورد عظیم مشارکت انتخاباتی مردم در سطح جهانی در ایران رقم خورده است.

وی ادامه داد: حتی علیرغم تهدیدات سخت و نرمی که علیه کشورمان در طی این مدت وجود داشته، تمام انتخابات ریساست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا و مجلس خبرگان در موعد مقرر، حتی دردوره دفاع مقدس، برگزار شده است.

انبارلویی اظهار کرد: میانگین مشارکت بالای ۷۰ درصدی مردم در انتخابات نشان می‌دهد مردم نقش عمده و مهمی در چینش نیروهای اجرایی و تقنینی و سایر نهادهای انتخابی داشته‌اند و در مقایسه با دموکراسی‌های پیشرفته و سابقه‌دارتر در جهان بسیار جلوتر هستیم.

انقلاب اسلامی با دو انتخابات پیش رو به نسل‌های سوم و چهارم منتقل خواهد شد

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه بیان کرد: اکنون در آستانه چهل سالگی انقلاب، انتخابات مجلس و ریاست جمهوری را پیش رو داریم و تصور من این است با این دو انتخابات انقلاب اسلامی به نسل‌های سوم و چهارم منتقل خواهد شد و نسل اول و دوم که کار خود را در ساخت و تحکیم دموکراسی انجام داد‌ه‌‌اند به حاشیه خواهند رفت و نسل جدید مسئولیت ادامه مسیر روبه رشد انقلاب را با نگاهی نو و انقلابی بر عهده می‌گیرد.

وی با اشاره به مطالعات فراوان بر روی دموکراسی و روند آن در ایران پس از انقلاب از سوی پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌های سیاسی معتبر دنیا گفت: این امر خود گواه بر بدیع بودن و تازگی الگوی مردمسالاری دینی در فضای جهانی و نخبگان فکری و سیاسی سایر کشورهاست و نوع دموکراسی کشورمان همواره مورد رشک و حسد استکبار جهانی بوده است.

انبارلویی یادآور شد: درجه استحکام این دموکراسی به حدی بوده که توانسته است دو نبرد و جنگ نرم امریکا و دشمنان انقلاب را در سال‌های ۱۳۷۸ و ۱۳۸۸ پشت سر بگذارد و این بیانگر انسجام و توانمندی درونی مردمسالاری دینی در طی این چهل سال است.

گردش واقعی نخبگان آرمان انقلاب و مطالبه مهم مردم است

عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت درباره اهمیت مسئله گردش واقعی نخبگان و نقاط قوت و ضعف در این حوزه در طی این چهل سال گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی کشور توسط انقلابیونی اداره می‌شد که میانگین سنی آنها بین ۳۵ تا ۴۰ بود و وضعیت کارآمدی نظام در روزها و سال‌های نخست که مدیریت جوان و جهادی بر کشور حاکم بود، با وجود محدودیت‌ها و مشکلات داخلی و خارجی، در حد قابل قبولی بوده است.

انبارلویی تأکید کرد: در واقع هر دوره که مدیریت کشور به سمت استفاده از نیروهای جوان، انقلابی و دارای روحیه جهادی حرکت کرده کارآمدی نظام و رضایتمندی مردم هم افزایش یافته است. زیرا چرخش واقعی نخبگان و فراهم بودن دستیابی به عرصه‌های مدیریتی برای همه اقشار و نه فقط گروه یا جریان‌های خاص، دقیقا در ذات انقلاب اسلامی و از مطالبات اصلی مردم بوده است.

امروز کشور نیازمند یک تیم مدیریتی جوان و جهادی است

وی با بیان اینکه متأسفانه در دولت فعلی به این امر چندان توجهی نشده، گفت: به اعتقاد من مردم در انتخابات بعدی، به گونه‌ای تصمیم خواهند گرفتند که این گردش نخبگانی صورت بگیرد و یک تیم اجرایی جوان مدیریت کشور را بر عهده بگیرد و این مطالبه ملت نشان از زنده بودن آرمان‌های انقلاب در میان مردم دارد. امروز کشور نیازمند یک ساخت مدیریتی جوان و چابک در عرصه اجرایی است تا اهداف و آرمان‌های انقلاب را با سرعت و انگیزه بیشتر پیش ببرد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |